Acord de recunoaștere a vinovăției! Condamnare cu suspendare în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța!

 
  • Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019.
  • Instanța a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpat și procurori și a decis condamnarea primului menționat la pedeapsa închisorii de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și la alte șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 
Judecătoria Constanța s-a pronunțat ieri, 23 martie 2022, în dosarul privind rejudecarea acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat în cazul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța! În cauză, polițistul Marian Cotlenco (inculpat în dosar) a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare, decizia nefiind una definitivă.
 
Instanța a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpat și procurori și a decis condamnarea primului menționat la pedeapsa închisorii de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și la alte șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Instanța a contopit pedepsele principale stabilite prin prezenta hotărâre și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 6 luni închisoare, respectiv un spor de 2 luni, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare.
 
Magistrații au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare și au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani și 8 luni.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Rejudecare
 
Amintim că prezenta cauză penală a mai fost soluționată de Judecătoria Constanța, în martie 2021, când, prin Hotărârea nr. 267/2021, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, a decis condamnarea lui polițistului Marian Cotlenco la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din pedeapsa de șase luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce a decis rejudecarea cauzei la prima instanță.
 
Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața judecătoarea Mihaela Iuliana Șerban s-a produs pe 23 martie 2019.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia.
 
Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Judecător de la Curtea de Apel Constanța, decedat într-un accident. Acord de recunoaștere, respins! (motivare)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Final de proces în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța! Când se va pronunța instanța (VIDEO)

08 Feb 2022 1562

Judecător de la Curtea de Apel Constanța, decedat într-un accident. Acord de recunoaștere, respins! (motivare)

21 Oct 2021 15843

Oficial! Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, se va rejudeca (Video)

14 Oct 2021 5202

S-a terminat procesul în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța. Când va avea loc pronunțarea

04 Oct 2021 1633

Pronunțarea în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța, amânată

05 Jun 2021 2557

A fost stabilit primul termen în apelul dosarului privind moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța

28 May 2021 1612

Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, a ajuns la instanța finală

23 Apr 2021 3750

Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, condamnat

03 Mar 2021 6357

Pronunțare amânată în dosarul morții judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța

18 Feb 2021 1553

Oficial! Polițistul Marian Cotlenco, acuzat de moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, și-a recunoscut vina

06 Jan 2021 4532