Afaceristul Dumitru Cușu își face intrarea și în Piața IL Caragiale din Constanța! Cumnatul său a câștigat o licitație organizată de RAEDPP în mandatul lui Stere Hira (DOCUMENTE)

  • Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa a organizat licitație pentru închiriere unor spații din piețele IL Caragile și Tomis III
  • Societatea Galim Exim SRL controlată de cumnatul lui Dumitru Cușu a închiriat pentru 12 luni un spațiu, în Piața Il Caragiale pentru 400 de euro/lună fără TVA
  • Gheorghiță Dumitru este și administrator la Agrostar Constanța SA, societatea familiei Cușu care mai deține printre altele și terasa The View, fostul restaurant Vraja Mării și hotelurile Dacia din Mamaia şi hotelul Belona din Eforie Nord
  • Fostul director al RAEDPP, organizatorul licitației , Stere Hira are și el două unități de cazare în aceeași stațiune, una dintre ele pe Aleea Belona –lot 25 PUD Belona
 

 
În Monitorul Oficial, partea VI din 27 iunie a.c., a fost publicat un anunț de închiriere bunuri proprietate publică și privată aparținând Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa.

Cele patru spaţii comerciale erau situate în municipiul Constanţa în Piaţa Agroalimentară I.L. Caragiale, respectiv în Piața Tomis III.
 
Destinaţiile admise erau cele de comerţ cu produse alimentare generale sau petshop;lapte şi produse lactate; sedii administrative inclusiv profesii liberale, spaţii pentru mică manufactură, hand made sau meserii "uitate", gen pantofar, pălărier, reparator stilouri/brichete, tocilar, ceasornicar, meşter popular etc.
 
Data-limită de depunere a ofertelor a fost 20.07.2022, ora 12.00.
 
În Monitorul Oficial nr.167 din 31 august au început să apară și numele câștigătorilor acestor spații.
 
Printre ei și societatea Galim Exim SRL cu sediul în municipiul Constanța, strada Breaza nr.5 care a închiriat pentru 12 luni un spațiu, din informațiile noastre în Piața Il Caragiale pentru 400 de euro/lună fără TVA.
 
Galim Exim SRL îl are asociat unic și administrator pe Gheorghiță Dumitru.

 
Galim Exim  a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1.361.392 lei și un profit net de 439.331 lei la 12 angajați. Obiectul de activitate este fabricarea biscuiţilor şi pişcoturilor; fabricarea prăjiturilor şi a produselor conservate de patiserie și are punct de lucru permanent în Piața Tomis III din Constanța, printr-un contract de comodat.
 

Vraja Mării SRL acționar majoritar la Agrostar SRL
 

Potrivit www.confidas.ro , Gheorghiță Dumitru este și administrator la Agrostar Constanța SA, societate controlată de familia Cușu care mai deține și Terasa The View, fostul resturant Vraja Mării și două hoteluri: Dacia din Mamaia, clasificat cu trei stele, dar şi hotelul Belona din Eforie Nord. Dumitru este cumnatul afaceristului Cușu.

Agrostar Constanța SA are ca obiect de activitate închiriere și subînchiriere bunuri imobiliare.
 
Acționar majoritar este Vraja Mării SRL (70,79%), Cușu Maria 12.04%, Lista acționari PPM 17.01% și Lista persoane juridice 0.14%. 


 
Despre Vraja Mării SRL
 
Societatea cu sediul social pe bulevardul Elisabeta 2A, municipiul Constanța, a fost înființată în anul 1991 și are un capital social de 3.070 lei. Asociat unic și administrator este Dumitru Cușu, iar activitatea principală a firmei, conform codului CAEN, o reprezintă „Restaurante. 
 
Ca venituri, în anul 2021, societatea a avut un număr de 26 de salariați, la o cifră de afaceri de 5.144.714 lei, cu un profit de 873.041 lei.
 
Agrostar Constanța este o firmă cunsocută, numele ei fiind legat de unul dintre cei mai bogați oameni din județ, Dumitru Cuşu, patronul restaurantului Vraja Mării de pe faleza Cazinoului din Constanţa.
 
Cenzori sunt Cazacov Zoia, Pacea Andra și Trandafir Elena.
 
Societatea are 13 puncte de lucru pe care sunt proprietari și le închiriază. 
 
Trei dintre acestea sunt situate pe strada Interioară nr.3, unde este declarat și sediul social al companiei, un altul în Eforie Nord pe strada Tudor Vladimirescu unde este amplasat și Hotel Belona dar și în localitatea Săcele.

Agrostar Constanța mai deține punct de lucru/unități de desfacere cu amănuntul în muncipiul Constanța pe strada Caraiman, Bl FP5, strada Eliberării Bl IV 16, strada Alba Iulia în Complex Brătianu nr.2, în Piața Griviței, în Piața Pescăruș, pe strada Nuferilor Bl A, strada Aleea Egretei nr. 26 Bl AV33 și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 56 Bl LE 2.


 
Fostul director al RAEDPP, Stere Hira are și el afaceri în Eforie Nord

În prezent Hira conduce Confort Urban SRL, societatea comercială a Consiliului Local Constanța.
 
Stere (Teo) Hira este vecin de business cu familia Cușu care deține prin Agrostar Constanța SA, Hotelul Belona din Eforie Nord.
 
În 2020, APM Constanța a dat undă verde solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Construire Hotel D+P+3E și amenajări exterioare (teren)”,  propus a fi amplasat în oraș Eforie, loc. Eforie Nord, Aleea Belona –Vraja Mării – lot 25 PUD Belona, FN, nr. cad. 102357,  județul Constanța.

Beneficiarul proiectului - firma Premium Lac SRL, înființată în anul 2009, cu sediul social în Eforie, pe strada Mării.  
 
Conform Registrului Comerțului, are un capital social subscris de 10.000 de lei, cu un număr de 100 de părți sociale, valoarea fiecăreia fiind de 100 de lei.
 
Asociat unic în firmă este Stere Hira. Până  la devină consilier local, tot el avea și rolul de administrator al societății. Acum administrator este Ana Hira, soția acestuia.
 
Ca puncte de lucru, firma are sediul de pe strada Mării din Eforie Nord, dar și un sediu secundar în Eforie Nord, Sectorul de Plajă Eforie Nord II, subsector 8. Un alt punct de lucru este în Eforie Nord, pe aleea Belona, nr. FN, lot 19, județul Constanța.

În anul 2021, a raportat o cifră de afaceri de 2.262.079 lei, un profit de 1.559.474 lei la 4 angajați.
 
Premium Lac SRL mai are în proprietate și administrează și Hotelul Vis din Eforie Nord.
 
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Undă verde pentru construcția unui nou hotel în Eforie, zona Belona

Terasa The View, fosta Vraja Mării, din Constanța va fi modificată. Ce îmbunătățiri îi sunt aduse (galerie foto)

Agrostar Constanţa se împrumută de la o bancă din Franţa pentru a cumpăra teren agricol. Detalii

Piața I.L. Caragiale sau piața de la Groapă intră în reabilitare. RAEDPP a scos la licitație proiectul tehnic în valoare de peste un milion de lei
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția RomânăBCCO Craiova - Trafic de droguri

24 Apr 2024 284

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 381

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 563

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 389

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 349

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 659

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe malul Lacului Istria? S-a lăsat cu dosare penale

13 Apr 2024 758

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 516

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 498

Minoră de 16 ani, forțată să se prostitueze în Germania. Se fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de minori

10 Apr 2024 410

Poliția RomânăBCCO Târgu Mureș - Percheziții pentru trafic de droguri

10 Apr 2024 358

Poliția RomânăBrigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova-Trafic de minori

10 Apr 2024 281

Percheziții la persoane bănuite de camătă și trafic de persoane

10 Apr 2024 541

IPJ ArgeșAcțivități de combatere a delictelor silvice

08 Apr 2024 287

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 553