Aglaia Golumb, afaceristă de succes la 80 de ani Povestea firmei din ultima acuzaţie lansată la adresa lui Radu Mazăre (rechizitoriu + referat DNA)

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a reacţionat, ieri, în contextul ultimelor acuzaţii lansate în spaţiul public. Mazăre susţine că, „de fiecare dată când trebuie să meargă în instanţă“ pentru a i se judeca sau rejudeca eliberarea, „se declanşează «pe surse», în mod automat, un linşaj mediatic“. „Spre exemplu, acum a apărut o nouă fumigenă: cică eu aş avea o casă în Franţa, la Nice. De fapt, am aflat din documentele citite de avocaţi la dosar că există o casă sau un apartament acolo, achiziţionat cândva de o firmă a domnului Mihai Craiu, fost director la postul TV Antena1. Eu nu am fost niciodată la acel imobil, nu l-am văzut şi nu am ştiut vreodată de existenţa lui“, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Mazăre. Ieri, în spaţiul public au fost lansate noi detalii legate de averea fostului primar al municipiului Constanţa. Potrivit RTV, Mazăre şi-ar fi ţinut ascunsă averea la o bătrână de 80 de ani, Aglaia Golumb, din Suceava. În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă povestea firmei în care apare femeia care ar fi devenit, peste noapte, milionară în euro.

Contracte de publicitate cu televiziunea lui Strutinsky

Conform RTV, fără să ştie, bătrâna ar fi fost numită în fruntea unei „firme-fantomă“ din Constanţa. „Procurorii au descoperit că firma deţinută de octogenară avea zeci de contracte încheiate cu televiziunea lui Sorin Strutinsky, post TV la care şi Radu Mazăre a fost acţionar. Anchetatorii au descoperit şi că toate contractele erau fictive. Contractele semnate de societatea care o avea ca administrator pe Aglaia Golumb valorează un milion de euro, iar anchetatorii spun că banii se reîntorceau la Radu Mazăre şi la omul de afaceri Sorin Strutinsky“, potrivit sursei mai sus citate.
 
În prezent, Mazăre este cercetat în stare de arest preventiv pentru luare de mită (trei infracţiuni), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). Pe Strutinsky, procurorii îl suspectează de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Milionară la 80 de ani, născută în satul lui Eminescu

Revenind însă la femeia care, peste noapte, a devenit administratorul unei firme cu profit uriaş, Aglaia Golumb este o femeie de 80 de ani din Ipoteşti, judeţul Suceava. „Procurorii au descoperit că firma deţinută de octogenară ar avea zeci de contracte încheiate cu televiziunea lui Sorin Strutinsky, post TV la care şi Radu Mazăre a fost acţionar“, precizează Digi24.
 
Televiziunea controlată de Strutinsky funcţionează pe societatea Soti Cable Neptun, una dintre firmele care, în mandatele lui Radu Mazăre şi ale lui Nicuşor Constantinescu, s-au bucurat de câştigarea a numeroase contracte de publicitate, fiind, de altfel, „călcată“ de procurorii DNA de mai multe ori în ultimul an.

Întrerupere temporară de activitate, până în octombrie

Revenind însă la Aglaia Golumb, femeia, născută de Bobotează, în anul 1935, la Ipoteşti, Suceava, apare, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, ca fiind implicată într-o singură firmă, şi anume SC Syntax Media Consulting SRL din Constanţa, care figurează cu întrerupere temporară de activitate, din octombrie 2012, până pe 5 octombrie anul curent. Firma are însă o istorie cel puţin interesantă, pe care o vom reconstrui, treptat, din informaţiile disponibile în Monitorul Oficial al României.

Octogenară ce oferă consultanţă pentru afaceri şi management

Actuala firmă Syntax Media Consulting, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Pescarilor nr. 24, camera nr. 1, bloc BM9A, al cărei unic asociat şi administrator este, în prezent, Aglaia Golumb, a fost înfiinţată în capitală în anul 2003. Firma funcţionează la actualul sediu social în baza unui contract de comodat emis în februarie 2011, aşa cum reiese din datele înscrise pe fişa de la Registrul Comerţului. Octogenara din Suceava administrează o firmă cu un capital social de 431.800 de lei, firmă care, în ultimul an de funcţionare, înainte de a-i fi suspendată activitatea, declara o cifră de afaceri colosală, de 8.121.031 de lei, şi un profit de 114.013 lei, având un singur angajat. Firma are ca obiect de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Potrivit Vrăjitorul.eu, la 31 martie 2015, firma figura cu restanţe către bugetul de stat în sumă de 10.031.196 de lei, din care de 3.462.852 lei - dobânzi, 2.634.155 de lei - impozit pe profit datorat şi 3.934.189 de lei - TVA. Cel mai prolific an al firmei a fost însă anul 2006, când a avut o cifră de afaceri de 17.546.549 de lei.

Drumul de la Mona Trade la Syntax Media Consulting

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, firma a fost înfiinţată în anul 2003, în capitală, sub denumirea de Mona Trade SRL, de Balkal Ozan Cumhur, cetăţean turc, născut în 1970 în Istanbul, acesta fiind unic asociat şi administrator. Firma avea iniţial un cu totul alt obiect de activitate: „comerţ cu ridicata cu produse intermediare neagricole şi deşeuri“ şi avea un capital subscris şi vărsat de 330.000.000 de lei (33.000 de lei noi). În 2004, capitalul societăţii a fost majorat până la suma de 4.308.000.000 ROL, adică 43.000 de RON. În anul 2005, asociatul unic a decis deschiderea a două puncte de lucru în Constanţa, în incinta Port. Ulterior, în acelaşi an, se schimbă sediul social al firmei, din capitală în Constanţa, în incinta Navlomar din Port. În luna septembrie a aceluiaşi an, firmă îşi schimbă, din nou, sediul social pe strada Ion Raţiu, deschizând un punct de lucru şi în Năvodari. În octombrie 2005, se deschide un nou punct de lucru în Hârşova şi se declară obiectul principal de activitate al firmei „recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile“. În 2011, sediul firmei Mona Trade se mutase pe Strada Pescarilor nr. 24. Din iunie 2011, firma apare deja cu denumirea preschimbată în Syntax Media Consulting SRL, având sediul social la aceeaşi adresă de pe strada Pescarilor.

„Fără reorganizare şi lichidare judiciară“

În noiembrie 2011, Balkal Ozan Cumhur o cooptează în firma recent redenumită Syntax Media Consulting pe Aglaia Golumb, născută în 1935, la Ipoteşti, care devine asociat cu doar 0,23% din capitalul social. Tot atunci, potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 4512, partea a IV-a, din 2011, Balkal Ozan Cumhur se revocă din funcţia de administrator, Aglaia Golumb preluând această funcţie. Pe 22 decembrie 2011, Ozan Balkal se retrage de tot din firmă. Înainte de a solicita, în 2012, întreruperea temporară de activitate până pe 5 octombrie 2015, femeia rămăsese deja unic asociat şi administrator în firmă, potrivit Registrului Comerţului. În prezent, pe fişa de la Registrul Comerţului apare menţiunea: „Text suplimentar activitate principală: fără reorganizare şi lichidare judiciară“.
 
Facem precizarea că am încercat să intrăm în contact cu reprezentanţii firmei. Astfel, accesând www.monatrade.ro, precizat ca spaţiu web al firmei, am constatat că acesta este un domeniu nedefinit. Am sunat apoi la toate numerele de telefon publicate la Registrul Comerţului, dar nu am avut niciun rezultat. Numerele de telefon mobil nu mai erau valabile, iar pe numărul de fix, în ciuda insistenţelor noastre, nu a răspuns nimeni.
Cât despre cel cu care Aglaia Golumb s-a asociat în 2011, acesta mai apare, potrivit Registrului Comerţului, ca asociat şi administrator în două firme: Mona Trade SRL din capitală - radiată, şi Ocean Trade SRL, înfiinţată iniţial la Braşov, apoi mutată în capitală, unde apare în prezent cu întrerupere temporară de activitate.
 
Citeşte şi
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 

 Radu Mazăre
„Comunicat de presă din beci nr.1“

 

Potrivit RTV
Radu Mazăre s-a folosit de o bătrână de 80 de ani pentru a-şi ascunde averea!

 
Elan Schwartzenberg ar fi fost cel care a propus preluarea staţiei locale Realitatea TV
Un nou dosar penal pentru Mazăre?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 862

Fostul secretar al municipiului Constanța, trimis în judecată de DNA! Când începe procesul

13 Aug 2023 2920

Decizie definitivă într-un dosar al DNA Constanța! Este vizat fostul secretar al municipiului Constanța!

12 Jul 2023 5464

Radu Mazăre și DNA, hotărâre definitivă la București! 9 ani de închisoare pentru fostul primar al Constanței

11 Jul 2023 18569

Începe procesul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța! (MINUTĂ)

06 Jun 2023 1494

Radu Mazăre, clasare de la Andrei Bodean, șeful DNA Constanța! Marcela Enache, fostul secretar al municipiului, trimisă în judecată

10 Mar 2023 9557

Înalta Curte, decizie definitivă! S-a cerut revizuirea dosarului campusului social Henri Coandă, din Constanța

28 Jan 2023 2870

MOTIVARE Judecătorii explică de ce se întoarce la DNA dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“

17 Nov 2022 2073

Surse DNA Constanța a retras dispoziția de trimitere în judecată a lui Radu Mazăre, în dosarul terenurilor vândute „la prețuri diminuate“

22 Sep 2022 2295

Breaking News Dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“ se întoarce la DNA

21 Sep 2022 4820

Judecătorii din Constanța explică de ce procurorii DNA au nevoie de acordul lui Mazăre pentru a-l cerceta (DOCUMENT)

07 Sep 2022 2491

Procurorul care a semnat rechizitoriul din Dosarul Retrocedărilor, amânat de CSM pentru noua structură SIIJ

20 Jul 2022 1679

Unul dintre dosarele lui Radu Mazăre s-ar putea întoarce la DNA! Curtea de Apel Constanța a constatat „neregularitatea rechizitoriului“! (MINUTĂ)

24 Jun 2022 1729

Doi magistrați de la Curtea Supremă, la pensie! Ce dosare au judecat de la Constanța (GALERIE FOTO)

07 May 2022 2375

Radu Mazăre, cerere de strămutare la Curtea de Apel Constanța

04 May 2022 2239