#alegerilocale2020 Incidente înregistrate la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral

  • Mai multe incidente s-au înregistrat la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral de ieri
  • Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale iar alegerile pentru primar de la Costinești sunt la mâna reprezentanților Biroului Electoral Central
  • Doi candidați la funcția de primar al comunei Băneasa s-au încăierat în curtea unui localnic. Dosar în REM pentru distrugerea și amenințare

Mai multe incidente s-au înregistrat la nivelul județului Constanța pe timpul derulării procesului electoral de ieri.
Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale iar alegerile pentru primar de la Costinești sunt la mâna reprezentanților Biroului Electoral Central.
 

Firul evenimentelor din 27 septembrie

La prima oră a dimineții de ieri, procesul electoral în comuna Costinești a fost oprit pentru 2 ore, după ce s-a constatat că buletinele de vot pentru alegerea primarului au fost tipărite greșit. Mai exact, într-una dintre căsuțe, apărea numele unui partid și al candidatului și sigla altei formațiuni politice.
Biroul Electoral Județean a luat legatura cu Biroul Central și a decis suspendarea votului.
În jurul orei 9.30, votul a fost reluat, pe buletinele greșite, însă alegătorii au fost anunțați în legătură cu greșeala strecurată pe buletinul de vot.
În timp au fost comandate alte 3100 buletine de vot, care au ajuns în Costinești în jurul orei 13.30 și s-a încheiat procesul-verbal de predare a celor greșite.  Informația a fost confirmată de vicepreședintele BEJ Constanța, judecător Ghervase.
Situația înregistrată la Constanța este fără precedent , cel puțin pe plan local și interesant este faptul că reprezentanții secției de votare s-au sesizat abia în aceasta dimineața, cu toate ca au primit specimenul de buletin încă din cursul săptămânii trecute. 
Monica Mechenici, președintele Circumscripției Costinești, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că la Costinești au drept de vot 2767 de persoane.
 

Un partid politic a cerut anularea alegerilor pentru primar în comuna Costinești!

Una dintre formațiunile politice care participă la alegerile locale și are candidat pentru primăria Costinești a depus la Biroul Electoral Central, o solicitare prin care vor ca alegerile pentru primar la nivelul localității să fie anulate și să se repete la o dată ulterioară.
Președintele formațiunii politice, Bogdan Huțucă afirmă că “procesul electoral a fost întrerupt timp de două ore, timp în care mai multe persoane cu drept de vot s-au aflat în imposibilitate să voteze”.
Ar fi vorba despre cetățeni care lucrează în ture iar programul nu le mai permite să revină la vot până la ora 21.00. Astfel, reprezentanții formațiunii consideră că rezultatul votului pentru primăria Costinești ar putea fi viciat .
 
Ar fi vorba despre cetățeni care lucrează în ture iar programul nu le mai permite să revină la vot până la ora 21.00. Astfel, reprezentanții formațiunii consideră că rezultatul votului pentru primăria Costinești ar putea fi viciat.

Menționăm că toate buletinele greșite aflate în urne sunt considerate valabil exprimate, potrivit Biroului Electoral Județean. 

Doi candidați la funcția de primar al comunei Băneasa s-au încăierat în curtea unui localnic. Dosar în REM pentru distrugerea și amenințare

Doi candidați la funcția de primar al comunei Băneasa s-au luat la harță chiar în curtea unui localnic Unul dintre ei, a sărit gardul și l-a agresat pe contracandidat. A urmat o sesiune de înjurări, scuipături și amenințări. Persoana agresată s-a urcat în autoturism și a demarat, timp în care, candidatul agresor, a început să arunce cu pietre în autoturism Candidatul vătămat a depus plângere la Poliția Băneasa Doi candidați la funcția de primar al comunei Băneasa s-au luat la harță chiar în curtea unui localnic.

Unul dintre ei, a sărit gardul și l-a agresat pe contracandidat. A urmat o sesiune de înjurări, scuipături și amenințări. Persoana agresată s-a urcat în autoturism și a demarat, timp în care, candidatul agresor, a început să arunce cu pietre în autoturism.
Candidatul vătămat a depus plângere la Poliția Băneasa.
Oamenii legii au întocmit în REM dosar pentru distrugere și amenințare și continuă cercetările în acest caz.
Menționăm că implicați în scandal sunt candidații PSD și PNL la alegerile locale.
 

Alte incidente

O femeie a fost amendată cu 1.400 de lei după ce, în timp ce se afla duminică în apropierea unei secţii de votare din localitatea Tuzla, a îndemnat două persoane să aleagă un anumit candidat la Primărie.

"Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Tuzla au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în proximitatea secţiei de votare nr. 549, o femeie ar fi îndemnat alte două persoane să voteze un anumit candidat la Primărie. Persoana în cauză a fost identificată şi sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115/2015", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conform IPJ și un bărbat din Cerchezu a fost amendat şi el cu 600 de lei, pentru că şi-a fotografiat buletinul de vot.

"Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Cerchezu au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului la o secţie de votare din satul Măgura. Poliţiştii au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015", a informat IPJ Constanţa.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot în cazul unui alegător din localitatea Ciocârlia care s-a prezentat duminică la urnă cu cinci buletine de vot, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
 

Infracțiune la vot și la Ciocârlia

"Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ciocârlia au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat s-ar fi prezentat la urnele în care se introduc buletinele de vot şi, după ce ar fi introdus 2 dintre acestea, ar mai fi rămas cu 3 buletine de vot. Membrii comisiei au constatat acest fapt, motiv pentru care au anulat cele 3 buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot", au transmis reprezentanţii IPJ.


Dosar penal și la Năvodari

Un caz similar a fost înregistrat la Năvodari, unde o persoană ar fi avut în mână cinci buletine de vot pe care a aplicat ştampila "votat". 
Poliţiştii din Năvodari au deschis un dosar de cercetare penală pentru vot multiplu în cazul unui alegător care a aplicat ştampila pe un buletin de vot suplimentar, informează Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei citate, lucrătorii Poliţiei Oraşului Năvodari au fost sesizaţi duminică, în jurul orei 10,20, cu privire la faptul că la Secţia de votare nr. 324 o persoană ar fi avut în mână cinci buletine de vot pe care a aplicat ştampila "votat".

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză aplicând ştampila şi pe buletinul suplimentar, primit de la membrii biroului electoral, acesta fiind însă anulat, iar restul de de patru buletine introduse în urnele de vot.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot. 

 

A fost suspendat votul la secția de votare 77 din Constanța

Procesul de votare la Secția de Votare 77, de la Școala Gimnazială 40 „Aurel Vlaicu” din Constanța a fost suspendat pentru o oră, în intervalul 13:50-14:50 din cauza unui incident care s-a petrecut în interiorul secției.
Conform datelor, a fost făcută o sesizare cu privire la faptul că un cetățean a primit două buletine de vot pentru alegerea primarului municipiului Constanța. În urma incidentului, au fost sesizate organele de poliție. S-a luat decizia suspendarea votului pentru o oră.


Tot la Năvodari, reprezentanții PSD au formulat o plângere penală la Poliția Năvodari, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de oferire de mită electorală.
Plângerea a fost întemeiată pe baza probelor furnizate organelor de anchetă, sub forma unor filmări și fotografii, în care se observă clar cum reprezentantul unui candidat al unui partid politic la funcția de primar al orașului Năvodari, îmbrăcat chiar cu un tricou purtând însemnele partidului unui partid, care oferea bani unor persoane aflate în drum spre secțiile de votare. Potrivit IPJ Constanța, cercetările continuă pentru identificarea faptasilor și tragerea lor la răspundere.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Document oficial! Câte voturi au strâns candidații la Consiliul Județean Constanța

01 Oct 2020 1654

#alegerilocale2020 Județul Tulcea - lista completă a primarilor. Unde au ales o femeie la conducerea comunității

01 Oct 2020 1704

Când își vor prelua mandatele câștigătorii alegerilor locale de duminică? Procedura pentru primar, președinte CJ, aleși locali și județeni

01 Oct 2020 2971

#alegerilocale2020 Încep negocierile pentru formarea unei majorități la nivelul Consiliului Județean Constanța. Cum vor fi repartizate mandatele în urma votului din 27 septembrie

30 Sep 2020 3066

#alegerilocale2020 Doar trei formațiuni politice intră în Consiliul Local Municipal Constanța. PNL a anunțat că vrea să formeze majoritatea cu USR PLUS

30 Sep 2020 3572

#alegerilocale2020 Echipele USR PLUS din Consiliul Local și Județean vor depune eforturi ca proiectele votate de constănțeni să fie puse în practică

29 Sep 2020 827

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

29 Sep 2020 3306

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Conferința de presă la PNL Constanța, după câștigarea alegerilor locale

28 Sep 2020 2045

#alegerilocale2020 IPJ Constanța, dosare penale pentru infracțiuni electorale

28 Sep 2020 1322

#alegerilocale2020 Stelian Ion și Remus Negoi (USR), în conferință de presă, după aflarea rezultatelor alegerilor (LIVE VIDEO)

28 Sep 2020 1951

#alegerilocale2020 Primarul din Deveselu, decedat în urmă cu două săptămâni, ales pentru un nou mandat

28 Sep 2020 918

#alegerilocale2020 Primar mort în județul Dolj, după ce a fost reales

28 Sep 2020 1058

#alegerilocale2020 Stelian Ion - ”Suntem în fața unui moment istoric. În Constanța, scriem istorie!” (video)

28 Sep 2020 2518

#alegerilocale2020 Ce primari au fost aleși în localitățile județului Constanța

27 Sep 2020 13799

#alegerilocale2020 Rezultate alegeri locale 2020 în Saraiu

27 Sep 2020 3020