„Am auzit prin staţie apelul disperat al unui coleg” Salvamarul care l-a resuscitat pe Barbu Dănescu este un fost luptător şi fotbalist al Farului (galerie foto)

Are 24 de ani şi de un an a renunţat la fotbal, însă a rămas un om al sportului şi al mişcării fizice. A mai făcut kick-boxing de performanţă, iar în prezent este salvamar şi bodyguard la un club din Constanţa. A jucat fotbal şi la Farul, iar recent i-a acordat primul ajutor unui fost primar al Constanţei, care a murit salvând doi copii de la înec.

Alexandru era un puşti de 11 ani când a intrat, pentru prima dată, în anul 2000, pe poarta FC Farul. Îi plăcea fotbalul şi visa să devină şi el un jucător cu nume, care să ridice tribunele în picioare în urma golurilor sale. Primul antrenor cu care a lucrat a fost Lucian Marinof. La 17 ani, a ajuns la FC Eforie, cu care a promovat în Liga a III-a, unde a şi jucat. În cariera sa, în afara Farului, a mai bifat echipele Oil Terminal Constanţa, CS Agigea (în două rânduri) şi Rapid Feteşti. A jucat atacant, fiind un vârf de forţă, de 1,80 m. Remarcându-se prin judeţ, Farul l-a chemat înapoi, unde a ajuns şi la echipa a doua, sub bagheta lui Sevastian Iovănescu şi a lui Cristi Cămui. Cel mai mult a lucrat însă cu Vasile Mănăilă şi cu Gică Butoiu, după cum a fost pregătit şi de Eugen Şovăilă. A avut contact şi cu echipa mare, în acel moment greu al Farului, din anul 2010, când clubul era ameninţat cu desfiinţarea, iar Ion Barbu şi Cristi Şchiopu au încropit o echipă şi au demarat pregătirea. Almaghe a făcut parte din lotul celor doi, iar într-un amical a şi înscris un gol.

Învins de un campion european

De aproximativ un an, a renunţat la fotbal, însă, încă de când era jucător activ, a început practicarea kick-boxingului, la clubul Bogdan Ciubotariu Constanţa. „Îmi plăceau de mult luptele şi aş fi vrut să fac şi eu, dar nu ştiam unde. M-am apucat de kick-boxing pe când jucam fotbal la Agigea. Am participat la două gale la Pavilionul Expoziţional şi am, de asemenea, locul doi la Naţionale. Într-o partidă l-am întâlnit pe campionul european Ion Pascu, un sportiv redutabil din Constanţa, care m-a învins. De aproximativ un an, am renunţat la kick-boxing-ul competiţional, mai fac doar aşa, pentru mine. La Constanţa, nu se poate trăi din acest sport, trebuie să ajungi măcar la Bucureşti şi să capeţi expunere”, a declarat Alexandru.

„Păcat, o tragedie”

Fotbalul şi kick-boxing-ul nu erau însă singurele sporturi ori activităţi fizice pe care le-a practicat ori la practică în paralel Alexandru. De patru ani este şi salvamar, iar printre cazurile la care a intervenit se numără şi cel recent al lui Barbu Dănescu, primul preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Constanţa şi primul primar al Constanţei post-decembriste, care şi-a pierdut viaţa după ce a salvat de la înec doi copii. „Eram şef de sector pe plajă şi am auzit prin staţie apelul disperat al unui coleg. M-am dus într-un suflet cu barca până acolo, la Trei Papuci. I-am făcut resuscitarea până a venit Salvarea. A început să-i bată inima, pulsul i-a revenit, dar apoi, la spital, s-a stins din viaţă. Am aflat abia peste vreo două zile cine era. Păcat, o tragedie”, arată Alexandru Almaghe. Momentan, fostul fotbalist a luat o pauză de la salvamari, întrucât se află în febra pregătirilor de nuntă. Alexandru şi Sorina sunt împreună de doi ani şi jumătate, s-au căsătorit civil anul trecut, pe  12 iulie, iar sâmbătă, 27 iulie, va avea loc petrecerea, la restaurantul „Zorile” din Constanţa. Naşii încântătoarei perechi sunt şefii de la clubul „Coyote Ugly Saloon” din Constanţa, unde Alexandru este bodyguard, iar soţia sa ospătăriţă şi şefă de sală. Fostul jucător al Farului a invitat la nuntă mulţi colegi din fotbal, inclusiv pe fundaşul dreapta al Astrei Ploieşti, Alexandru Măţel (fost jucător la Farul), cu care este bun prieten. Alexandru nu ştie însă dacă Măţel va putea să ajungă, având în vedere meciurile în care este angrenat în perioada următoare. 
  
Îi plac simbolurile Japoniei şi ale Chinei

Un fan al tatuajelor, Alexandru Almaghe are opt pe corp. Pe mâna dreaptă, mare, şi-a tatuat un peşte în valurile mării (după zodia sa, Peşti). Pe umărul drept are un samurai, un simbol al culturii şi al vieţii japoneze, pe care fostul fotbalist le apreciază în mod deosebit, ca şi simbolurile Chinei. De aceea, are pe gât mesajul „norocos” în limba chineză. În zona coastelor, şi-a scris „No regrets”, pe ambele mâini are numele părinţilor, Cristina şi Florin, iar pe încheietura mâinii stângi este prezent şi numele soţiei, în arabă. Cel de-al optulea tatuaj este pe spate.          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 663

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 386

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 371

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 362

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 450

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 445

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 486

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 488

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 676

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 338

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 383

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 395

Ședință CLM Constanța Cine face parte din Grupul lucru local pentru problemele romilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 593

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 463

Ședință CLM Constanța Închirierea imobilelor aflate în domeniul public al municipiului Constanța și în administrarea AFI S.R.L, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 509