„Am decis să nu participăm!“ De ce a formulat SSC Farul plângere penală în cazul licitaţiei pentru marca şi palmaresul FC Farul

Lupta pentru achiziţionarea semnelor identitare ale FC Farul se ascute, după ce, ieri, SSC Farul Constanţa a anunţat că a formulat o plângere penală în cazul licitaţiei publice cu strigare în vederea valorificării mărcii (culori, siglă) şi a palmaresului defunctului FC Farul.

Prima licitaţie a avut loc pe 19 decembrie 2017, însă câştigătorul, Eugen Pâlcu, nu a achitat în termenul legal de 30 de zile suma de 904.450 de lei plus TVA, aşa încât Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa - în faliment, prin lichidator judiciar CC INSOL SPRL - a reluat procedurile. De atunci însă şi până în prezent, semnele identitare ale fostului club nu au fost valorificate, iar una dintre participantele la licitaţie, SSC Farul (echipa înfiinţată de suporteri, pentru a ţine în viaţă spiritul farist), s-a arătat nemulţumită de modul în care au decurs lucrurile, decizând, ieri, să recurgă la demersul penal.

Oferta SSC Farul nu a fost aprobată 

După câteva amânări ale licitaţiei, CC Insol SPRL a informat, pe 23 mai, că va relua licitaţiile publice, notificând totodată SSC Farul (echipă care a promovat în Liga a 2-a) asupra faptului că oferta acestui club a fost prezentată în cadrul Adunării Creditorilor din acea zi, dar că nu a fost aprobată. „Licitaţiile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi lucrătoare de marţi, începând cu data de 26 iunie a.c., până la adjudecare, la sediul CC Insol SPRL din Constanţa. La licitaţie poate participa orice persoană fizică sau juridică care acceptă prevederile caietului de sarcini şi ale regulamentului de licitaţie. Participanţii vor trebui să facă dovada achitării echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 200 de euro exclusiv TVA, reprezentând contravaloarea caietului de sarcini, a sumei de 200 de euro exclusiv TVA, reprezentând contravaloarea taxei de participare la licitaţie, să depună garanţia de 20% din preţul de pornire a licitaţiei şi să depună o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 80.000 de euro cu minimum 24 de ore înainte de data licitaţiei. Pasul de licitaţie va fi de 18% din valoarea ultimului preţ strigat. Caietul de sarcini poate fi obţinut zilnic, între orele 9.00 şi 15.00, de la sediul lichidatorului judiciar“, menţiona CC Insol SPRL. 

„Rămânem principalii interesaţi de dobândirea însemnelor identitare“ 

Ieri, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina proprie de Facebook, SSC Farul a anunţat că a formulat o plângere penală în cazul licitaţiei pentru semnele identitare ale FC Farul. „Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, după cum ştiţi, astăzi 26.06.2018, este programată o nouă licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea mărcii şi palmaresului FC Farul, licitaţie la care am decis să nu participăm! Această decizie este fundamentată de faptul că lichidatorul judiciar al FC Farul, CC INSOL SPRL, reprezentată de către doamna Corina Curutz, a ales, în mod repetat şi nejustificat, să schimbe regulamentul de organizare şi desfăşurare a licitaţiei, într-un mod arbitrar, despre care avem motive întemeiate să-l considerăm tendenţios şi ilegal.
 
Cu alte cuvinte, la fiecare procedură nouă, am fost nevoiţi să achităm taxe de înscriere din ce în ce mai mari, iar ofertele depuse de noi au fost respinse, ceea ce ne determină să credem că se doreşte eliminarea noastră din această cursă. De aceea, astăzi, cu sprijinul departamentului juridic al Asociaţiei, am formulat împotriva doamnei Corina Curutz şi a d-lui Giani Nedelcu (n.r. fostul patron al FC Farul) o plângere penală, prin intermediul căreia am solicitat organelor competente analiza modului în care au fost organizate până în prezent aceste licitaţii, precum şi a modului în care au fost respectate cerinţele legale în vigoare. Reiterăm faptul că rămânem principalii interesaţi de dobândirea însemnelor identitare ale FC Farul, dar cu respectarea tuturor prevederilor legale! Împreună ducem mai departe spiritul farist!, este textul comunicatului.

O nouă amânare 

Nici ieri, la un alt termen de licitaţie, aceasta nu a avut loc, fiind amânată, potrivit Corinei Curutz. „S-a amânat licitaţia pentru săptămâna viitoare. S-au primit două oferte superioare faţă de preţul de pornire. Urmează ca la finele acestei săptămâni să dăm un anunţ pentru convocarea Comitetului Creditorului, iar săptămâna viitoare pornim o nouă licitaţie“, a declarat Corina Curutz, care a oferit şi un punct de vedere referitor la cele menţionate de SSC Farul în comunicat.

„E dreptul lor“ 

„Absolut toate modificările la regulament s-au făcut urmare a convocării Comitetului Creditorilor şi a avizului acestuia. Taxele de participare, dacă au participat, nu se restituie, dacă nu au participat, se restituie. Oricând, cu o cerere, am restituit atât garanţia, cât şi taxa de participare. Regulamentul este aprobat că, dacă se formulează o ofertă superioară preţului de pornire la licitaţie, se ia opinia Comitetului Creditorilor, iar răspunsul a fost că se menţine strategia cu licitaţie publică cu strigare, dar preţul de pornire este cel din ultima ofertă.
 
Acum voi propune însă schimbarea regulamentului, în sensul că, dacă oferta nu se primeşte cu 48 de ore înainte de organizarea licitaţiei, să nu se mai ţină cont de ea. Am solicitat în plus scrisoare de garanţie bancară de 80.000 de euro sau virament bancar pentru că a fost organizată licitaţia şi nu s-a plătit preţul. Trebuie să am o garanţie că cine vine e serios şi vrea să ajute. În legătură cu «modul tendenţios» şi cu Giani Nedelcu, nu am nicio legătură cu dânsul. E dreptul lor (n. r. SSC Farul) să formuleze plângeri penale, nu e nicio problemă, vom răspunde“, a arătat Corina Curutz.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
Citeşte şi: 
 
Licitația pentru semnele identitare ale FC Farul. Noutăți. Oferta SSC Farul nu a fost aprobată. Ce se întâmplă în continuare
 
Licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul nu se mai desfăşoară mâine
 


Se reia licitaţia pentru marca şi palmaresul FC Farul. Preţul de pornire s-a dublat
 
Licitaţia pentru marca şi palmaresul FC Farul, suspendată momentan SSC Farul - „Luptăm până la capăt! Ne vrem identitatea înapoi!“

 
Licitaţia din 27 martie, pentru semnele identitare ale FC Farul, suspendată. Se convoacă Adunarea Creditorilor
 
UPDATE Marca şi palmaresul FC Farul Constanţa sunt scoase iar la licitaţie. S-a stabilit noua dată
 
„Ne vrem identitatea înapoi!“ Licitaţia pentru brandul FC Farul. SSC Farul Constanţa face unele sugestii

Licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul. Ultima zi pentru plată. Ce se va întâmpla?
 
Ce spun clubul şi fostul campion olimpic Ion Draica, revocat din funcţia de preşedinte de onoare al SSC Farul Constanţa
 
Cine a câștigat licitația pentru semnele identitare ale FC Farul și cu ce sumă


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE SSC Farul Constanţa, plângere penală în cazul licitaţiei pentru semnele identitare ale FC Farul!

26 Jun 2018 3566