Angajatul de la SPIT, arestat aseară, avea acasă o mini fabrică de falsificat acte (galerie foto)

01_Spit_arestati.jpgUn bărbat al cărui nume a figurat şi în scandalul de corupţie de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa, din 2009, se remarcă din nou. Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, a fost arestat, ieri, alături de Adrian Cosmin Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa. Dacă la scurt timp de la reţinerea subalternului, Virginia Uzun, şefa SPITVBL, ne declara că angajatul încătuşat nu a ieşit în evidenţă prin fapte negative şi că acesta nu a intrat în conflict cu ceilalţi colegi ai săi, ieri, după ce Sporea a fost arestat, oficialii serviciului au informat că, în 2008, bărbatul a primit o sancţiune pe motiv că ar fi stabilit eronat un debit, transmis ulterior spre executare silită fără a fi verificat. La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că Adrian Cosmin Sporea ar fi primit în cinci rânduri diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei de la Tănase. Mai mult decât atât, spun anchetatorii, Sporea avea acasă chiar şi o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri la Bugetul Local Constanţa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, în seara zilei de 19 aprilie, reţinerea pentru 24 de ore faţă Adrian Cosmin Sporea, de 37 de ani şi Teodor Sorin Tănase, de 41 de ani. În timp ce Sporea este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals material în înscrisuri oficiale, Tănase este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, toate infracţiunile reţinute în sarcina celor doi fiind comise în formă continuată, mai arată organele de anchetă. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, a primit, în cinci rânduri, diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei, de la coinculpatul Tănase. Acesta din urmă conduce o firmă specializată în înmatriculări auto, iar în schimbul banilor angajatul SPIT ar fi trebuit ar fi trebuit să elibereze certificate fiscale contrafăcute. Actele în cauză ar fi fost folosite de Tănase în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiţi beneficiari. „Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită de altfel o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa. În cursul zilei curente (nr. ieri) a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi, pentru 29 de zile, propunere ce a fost admisă de Tribunalul Constanţa, aşa încât aceştia au fost încarceraţi în Centrul de reţinere şi arest preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa", conform procurorilor.

Ce spun şefii lui Sporea

Ieri, conducerea Serviciului Public de Impozite şi Taxe a precizat că Sporea este angajat din data de 10 octombrie 2007 şi a fost sancţionat, o singură dată, în 2008, pentru stabilirea eronată a unui debit, transmis ulterior spre executare silită fără a fi verificat. Potrivit unor surse bine informate, Teodor Sorin Tănase a fost încătuşat şi în 2009 în scandalul de corupţie de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa. La vremea respectivă au existat două persoane pentru care anchetatorii au cerut arestarea, acestea fiind Daniel Ştefan Scarlat, şeful atelierului unde s-ar fi confecţionau plăcuţe de înmatriculare, şi Teodor Sorin Tănase, administratorul unei societăţi de înmatriculări auto prin intermediul căreia se presupune că erau comercializate plăcuţele aparent false. Tribunalul Constanţa a judecat cererea de arestare, iar la finalul deliberărilor, instanţa a decis că nu se impune arestul pentru Scarlat şi Tănase.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1200

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 743

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1451

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 732

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 803

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 856

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 982

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3676

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 825

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1677

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 708

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2275

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2594

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3057