Antologia crimelor de la Cernavodă. De la regizorul Sergiu Băhăian la profesoara de psihologie

  • Victima este profesoara Cristina Palu, din Cernavodă, profesor psiholog în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia.
  • Principalul suspect, un bărbat, de aproximativ 40 de ani, reținut în prezenta cauză a încercat să se sinucidă.
  • ZIUA de Constanța face o aducere aminte în legătură cu cazurile grave care au cutremurat Cernavodă în ultimii ani, unele părând de-a dreptul desprinse din filmele de groază.

Joi dimineață, 8 aprilie 2021, Cernavodă. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea intervin la deblocare de ușă, în cadrul a ceea ce pare a fi o misiune obișnuită.

Primele indiciii prevestesc însă ceva mai mult decât atât: ușa era închisă din exterior, iar yala era blocată cu o cheie ruptă. Înăuntru îi aștepta cadavrul unei femei, parțial dezbrăcată, mâinile fiindu-i legate la spate, iar în gură având un căluș.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, victima este profesoara Cristina Palu, din Cernavodă, profesor psiholog în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia.

Asear[, procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de aproximativ 40 de ani, în cazul morții profesoarei. 
 
Suspectul a declarat că a mers în casa victimei pentru a o jefui.
 
„În timpul anchetei, suspectul a declarat că recent îi montase victimei geamuri termopan și ușa la apartament. Se pare că venise la ea să îi fure cheia apartamentului, pentru ca ulterior să revină în lipsa ei, să fure, dar victima l-a surprins când umbla la chei și de aceea a strangulat-o. După faptă, autorul a sustras suma de 500 lei, câteva carduri, un telefon mobil și cheile“, au mai precizat surse judiciare. 
 
Faptele descrise mai sus nu sunt, din păcate, o ficțiune, ci s-au produs întocmai cum au fost descrise, la Cernavodă, în cursul zilei de ieri.


„Mai scumpă-i libertatea decât viața“

Locuitorii orașului sunt încă șocați. Iar această faptă le aduce în minte toate crimele care au zguduit Cernavodă în ultimii ani.

Valentin Șlepac, autor al unor monstruoase crime comise în Cernavodă îl urmă cu mai bine de zece ani, spunea la un moment dat, înainte de a se descoperi faptele sale, că „mai scumpă-i libertatea decât viața, viața o pierzi și nici nu-ți dai seama“.


De altfel, ca un paradox, nu la multă vreme de la aceste vorbe, Valentin Șlepac a murit în penitenciar, fiind condamnat la detenție pe viață pentru faptele comise.

În întreg acest context, ZIUA de Constanța face o aducere aminte în legătură cu cazurile grave care au cutremurat Cernavodă în ultimii ani, unele părând de-a dreptul desprinse din filmele de groază.
 

Primele cadavre

Procurorii DIICOT au reţinut faptul că, „instigaţi fiind de către inculpatul Bahaian Sergiu, inculpaţii Şlepac Valentin şi Mîrşu Nicolae l-au ucis pe numitul Cernat Lucian, victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitatea de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche“.


După ce datele strânse au fost puse cap la cap, procurorii au stabilit că Lucian Cernat a fost printre primii de care s-au descotorosit inculpații: în 2006, individul a fost aruncat în Dunăre, de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce fusese sedat şi adus în stare de ebrietate. Lui Cernat i-au urmat Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan.

Leonte a fost asasinat în 2008, criminalii lovindu-l de mai multe ori cu ciocanul în cap. Trupul său a fost aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră, pentru a i se pierde urma. Ulezu a avut parte de o soartă încă şi mai cruntă: după ce a fost sedat şi adus în stare de ebrietate, el a fost îngropat de viu, într-o groapă săpată în curtea fraţilor Piciog, în satul Măgura din comuna constănţeană Cerchezu. Îngropat de viu la o adâncime de aproximativ doi metri, peste Ulezu a fost fixată o placă de beton, iar deasupra sa a fost construit un WC. Crimele nu aveau însă să se oprească aici.

A venit rândul lui Petrică Captalan să plătească pentru lăcomia sa. Asasinii l-au lovit în cap cu o bâtă şi, fără a mai verifica dacă murise sau nu, l-au aruncat imediat într-o groapă adâncă de un metru. Peste Captalan a fost construită o placă din beton, astupată cu pământ. Cadavrul său a fost descoperit tot în curtea fraţilor Piciog.
 

Lovitură de topor

Într-un alt caz, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată că, la data de 14 iunie 2019, în jurul orei 23.20, în faţa unui magazin, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi în cursul unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o puternic cu muchia unui topor în zona frontală stângă a capului pe victima în vârstă de 23 de ani. Cei doi (inculpatul şi victima) erau prieteni buni din copilărie. Victimei i s-au provocat grave leziuni cranio-cerebrale, care în final au dus la deces, survenit la data de 11 iulie 2019 în spital. În luna martie 2020, Curtea de apel Constanţa a decis condamnarea definitivă a inculpatului la 13 ani de închisoare cu executare.
 

Cazul Garoafă

La data de 03 ianuarie 2011, lucrătorii Poliţiei Cernavodă au fost sesizaţi de către un minor cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 14.00, numitul Bogdan Mitu ar fi înecat-o pe soţia sa, Gabriela Mitu, în canalul Dunăre – Marea Neagră în zona localităţii Cernavodă, după care a intrat şi el în apă şi nu a mai ieşit.

La data de 04 ianuarie 2011 au fost găsiţi decedaţi în locuinţa lor numiţii Petre Garoafă şi Elena Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu. În cauză a fost efectuată autopsia acestora stabilindu-se că moartea soţilor Garoafă a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei provocată de multiple leziuni cu un corp tăietor-înţepător, în general la nivelul gâtului, iar moartea numitei Gabrielei Mitu s-a datorat asfixiei mecanice prin înec.

În data de 3 mai 2011, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au anunţat că prin rechizitoriul nr. 4 din data de 03.05. „au dispus trimiterea în judecată în stare de arestare preventivă a inculpatului Deli-Iorga Giani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, prev. de disp. art. 174 al.1 rap. la art. 176 al.1 lit. a şi b CP şi tâlhărie prev. de disp. art. 211 al.1, al.2 (1)3 lit. c şi al.3 CP, ambele cu aplicarea art.33 lit. a CP“.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data 03.01.2011, în jurul orelor 11,00 a mers la domiciliul victimelor Petre Garoafă şi Elena Garoafă şi, după intrarea pe rând cu acestea în stare conflictuală, cu un cuţit le-a aplicat mai multe lovituri cauzându-le multiple plăgi înţepate profund, secţionând vena jugulară, moartea survenind datorită anemiei acute severe consecutive hemoragiei externe masive“.

NUP

„După comiterea omorului asupra celor două victime inculpatul şi-a însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia aparţinând acestora. Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Mitu Bogdan pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 174-175 lit.c CP, întrucât a intervenit decesul făptuitorului, infracţiune constând în aceea că la data de 03.01.2011 acesta a ucis-o prin înecare în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră pe soţia sa, Mitu Gabriela“, conform magistraților de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.


Citește și

Update. Victima era profesoară
Cernavodă. Femeie găsită decedată, parțial dezbrăcată cu mâinile legate la spate și un căluș în gură


Mesaje de condoleanțe după moartea profesoarei Cristinei Palu, din Cernavodă

Bărbatul reținut în cazul morții profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă, a încercat să se sinucidă

Dosarul care o șocat întreaga țară!
Zece ani de la dublul asasinat din Cernavodă

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu „Condamnații“ Regizorul Sergiu Bahăian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa, scrie o carte. Cum se va numi și ce subiect va avea (video)

08 Nov 2021 6046

Consiliul Superior al Magistraturii discută, azi, despre conducerea procurorilor antimafia din Constanța

02 Jun 2020 3740

Exclusiv O nouă pedeapsă pentru Sergiu Bahaian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa!

31 Jan 2017 5972

Sergiu Bahaian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa, din nou în faţa judecătorilor

13 Sep 2016 2691

Condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa Sergiu Bahaian a fost adus ieri la Curtea de Apel Constanţa

05 Feb 2016 7595

Sergiu Bahaian, „încălţat“ de Tribunalul Constanţa cu 16 ani de închisoare

13 Mar 2015 2952

Ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni Sergiu Bahaian, condamnat azi de Tribunalul Constanţa la 16 ani de închisoare

12 Mar 2015 2267

Ion Bojin dorește modificarea pedepsei Ultimul martor care a asistat la crimele comandate de Băhăian, va afla dacă i se modifică pedeapsa

18 Jan 2015 3745

Sergiu Băhăian, condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a înşelat mai multe firme

22 Oct 2014 2133

Aruncat în Dunăre Încă 25 de ani de temniţă pentru Sergiu Băhăian, condamnat şi în dosarul asasinatelor din Constanţa

16 Oct 2014 2610

Ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni Sergiu Băhăian rămâne în arest

02 Oct 2014 2603

Matei, Leonte şi Bahaian Delta Force Simbol, o nouă firmă de pază în Constanţa

22 Aug 2014 5628