Apropiatii lui Mazare fac pasarela din Mamaia

deschidere.jpgSC Petroconst SRL va realiza, cel puţin teoretic, până la acest moment, pasarela din Mamaia. Până când guvernanţii nu vor da o hotărâre de Guvern prin care luciul de apă de la Administraţia Apelor Române să treacă la Consiliul Local Constanţa, realizarea obiectivului de investiţii de peste patru milioane de lei noi este doar un vis de-al edilului constănţean.

De altfel, societatea este cunoscută ca fiind apropiată autorităţilor locale, cu atât mai mult cu cât directorul SC Petroconst SRL este Dumitru Cilibia, asociat cu mai multe persoane care şi-au făcut un renume pentru faptul că pun mâna pe contracte grase cu Primăria. Cilibia este asociat şi în Allclass SRL, alături de fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Până când reprezentantul societăţii, Adrian Roşuleţ, nu a fost prezent la dezbaterea de mediu referitoare la construirea pasarelei din Mamaia, nimeni nu ştia care este firma căreia i-a fost încredinţat contractul de peste patru milioane de lei.

În urmă cu două zile, în cadrul dezbaterii referitoare la impactul pe care construirea pasarelei din Mamaia l-ar avea asupra mediului, şefa Serviciului Protecţia Mediului din cadrul Primăriei Constanţa, Octavia Bardaş, a vorbit despre faptul că banii destinaţi construcţiei pasarelei se vor pierde dacă până la sfârşitul anului lucrarea nu va fi finalizată. Fapt care pare pe zi ce trece mai real, dat fiind faptul că situaţia politică actuală îngreunează desfăşurarea lucrurilor în întreg sistemul.

De altfel, la dezbaterea de la Primărie a fost prezent şi reprezentantul societăţii care se va ocupa de realizarea obiectivului de investiţii, Adrian Roşuleţ, unul dintre directorii de la SC Petroconst SRL. Până să fie prezent la această întâlnire, nimeni nu ştia care este firma căreia i-a fost încredinţat contractul de peste patru milioane de lei. Nu mare ne-a fost surpriza când am aflat care este câştigătorul desemnat de echipa de evaluare a ofertelor primite pentru licitaţia desfăşurată la data de 22 iulie a.c. De altfel, până la această şedinţă publică, doar autorităţile implicate aveau cunoştinţă despre societatea care a fost însărcinată să realizeze obiectivul de investiţii. Până ieri, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la capitolul atribuire, nu figura nicio licitaţie al cărei câştigător desemnat să fie SC Petroconst SRL.

proiect_pasarela_statiunea_mamaia_01.jpgCilibia vs. Nemirschi vs. primărie

De altfel, despre societatea căreia i-a fost încredinţat proiectul spre execuţie se ştie că este una din cele apropiate administraţiei locale, care de-a lungul anilor a câştigat mai multe contracte de la Primărie. Potrivit datelor oficiale, directorul general al societăţii, Dumitru Cilibia, este asociat cu mai multe persoane care fie şi-au făcut un renume pentru faptul că pun mâna pe contracte grase cu Primăria, fie sunt prietene cu persoane influente din Constanţa. Dumitru Cilibia apare în acţionariatul Allclass SRL, alături de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, şi Bayram Bahri. De altfel, Cilibia, director general la Petroconst SA, pare a fi un pion important al componentei afaceristice a familiei Nemirschi.

Ginerii lui Cilibia, Octavian Buşu şi Tiberiu Curt, sunt, de asemenea, asociaţi în Karisma Development SRL cu fiul fostului viceprimar de la Constanţa, Andrei. Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, este asociat în Aqualand SA cu Dumitru Cilibia. Este vorba despre societatea care administrează parcul de distracţii Aqua Magic din Mamaia. Ruda de sânge a edilului Constanţei este cunoscut pentru contractele grase pe care le-a câştigat cu Primăria, prin societatea Pomacost SA, la care este administrator.

Pentru acest proiect, Ministerul Turismului a şi alocat, în luna iunie a acestui an, 4,64 milioane de lei (peste un milion de euro) pentru realizarea obiectivului.

Trecutul SC Petroconst SRL

Dacă guvernanţii nu-şi regrupează forţele în cel mai scurt timp şi nu dau o hotărâre de Guvern referitoare la luciul de apă pe care va fi realizată construcţia, banii se vor pierde, iar pontul câştigat de cei de la SC Petroconst SRL se va duce pe apa sâmbetei.

Societatea a mai câştigat, la sfârşitul anului trecut, un contract de la primărie în valoare de 2.751.741 lei, fără TVA, pentru ridicarea unei centrale termice pe gaze naturale în zona CFR Palas şi încă unul la sfârşitul lui 2006, tot de la autorităţile locale, pentru realizarea unui obiectiv asemănător, dar în zona Energia. De asemenea, directorul general al Petroconst SA, alături de ceilalţi doi administratori ai firmei, Marin Abaseacă şi Gheorghe Dede, va face şi lucrările de deviere a reţelei de gaze naturale în vederea construirii parcării multietajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

{mos_ri:Radu Mazare,Petroconst} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

karadeniz

21 Oct, 2009 00:41

Nu sunt un adept a lui Mazare, dar consider ca acest proiect este benefic pentru litoral. Cred ca nu ar strica un pic de lobby pentru realizarea lui.

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 293

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 417

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 424

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 374

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 613

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 656

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 305

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 217

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 215

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 216

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 373

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 225

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 223

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 410

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 596