Asociată cu numele primarului Radu Mazăre Una dintre afaceristele de top ale Constanţei, cercetată de DNA pentru spălarea banilor (DOCUMENTE)

Una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Constanţa, asociată, de-a lungul timpului, cu numele primarului Radu Ştefan Mazăre, este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, căci despre ea este vorba, este suspectată de spălarea banilor. Aceeaşi infracţiunea a fost reţinută şi în sarcina firmelor Mehmetoglu SRL, Bulevard SA şi Millenium Global Development SA, reprezentate de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. În acest dosar, procurorii Anticorupţie îl mai cercetează pe Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, pe Radu Babuş, fostul director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, în prezent deputat în Parlamentul României, dar şi pe Ramona Daniela Dospinescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa. În contextul acestui dosar penal instrumentat de procurorii Anticorupţie, ZIUA de Constanţa prezintă structura firmelor Mehmetoglu, Bulevard şi Millenium Global Development, precum şi câteva dintre afacerile de succes ale Sorinei Hortolomei-Moscu.

Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Mehmetoglu SRL, care deţine o jumătate din Cazinoul din Mamaia, are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Ferdinand numărul 53. În unitate, ca asociat persoană juridică apare SC Mega Development SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Pescarilor numărul 96. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este administratorul SC Mehmetoglu SRL, mandatul fiind pe o durată nelimitată. Activitatea principală a unităţii este, conform codificării, „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Firma se mai ocupă, printre altele, de servicii anexe silviculturii, de prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor, de distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, a drumurilor şi a autostrăzilor, a căilor ferate de suprafaţă şi subterane. În apanajul SC Mehmetoglu SRL intră, pe lângă cele mai sus precizate, lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide, comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone), comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor, al produselor din carne, al lactate, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile. Mehmetoglu SRL se mai ocupă de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal, consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării. Firma are 13 sedii secundare în zona Albatros şi în zona Cazinoului Mamaia Sud. Conform situaţiei financiare pe anul 2011, cu 0 angajaţi, SC Mehmetoglu SRL a avut o cifră de afaceri de 70.259 de lei şi o pierdere brută de 684.813 de lei. În 2012, tot cu 0 angajaţi, unitatea comercială a declarat o cifră de afaceri de 120.887 de lei, zero profit şi 1.561.945 de lei pierderea brută.

Zelcă şi hotelurile din Mamaia

SC Millenium Global Development SA are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 264, în Complex Sportiv Badea Cârţan. Firma este condusă de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi are ca activitate principală: „intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie”. După cum arătam şi în ediţiile trecute, SC Millenium Global Development SA figurează ca asociat în SC Stop SRL, firmă administrată de Costică Zelcă, cunoscut ca apropiat al primarului Radu Mazăre. Zelcă este patronul hotelurilor Oxford şi Malibu.

„Hotărârea Adunării Generale privind dizolvarea”

SC Bulevard SA, o altă unitate comercială urmărită penal de procurorii DNA Constanţa, are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Conform Registrului Comerţului, firma a solicitat întreruperea temporară de activitate, în perioada 01.01.2011 - 31.12.2013, iar în prezent figurează cu „perioadă de suspendare activitate expirată”, fiind menţionată şi o hotărâre a Adunării Generale privind dizolvarea. În unitate, acţionar persoană juridică este SC Holland Development Group SA, cu sediul social în Sectorul 6, Bucureşti, cu un număr acţiuni de 35.220, precum şi 75 de acţionari persoane fizice tip listă cu 832 de acţiuni, însemnând o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,308%. SC Bulevard SA este administrată de SC Millenium Global Development SA, reprezentată prin Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Bulevard SA are ca obiect de activitate „restaurante”.

Teren către firma Sorinei Hortolomei-Moscu

Revenind la SC Holland Development Group SA, acţionariatul societăţii are următoarea structură: SC Millenium Global Development SA (80%), SC Flash Enterprises SRL (1%), SC Flash Trading House SRL (15%), Simona Crina Sandu (2%) şi Bogdan Gabriel Sandu (2%). Administrator unic al SC Holland Development Group SA este Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Amintim că, prin dispoziţia nr. 3332 din data de 9 decembrie 2003, semnată de primarul Radu Mazăre, SC Holland Development Group SA a primit în compensare o suprafaţă de teren de 133.694,9 mp, situată în intravilanul municipiului Constanţa, în valoare de 2.249.795 USD.

Aqua Magic

Sorina-Gina Hortolomei-Moscu conduce, alături de Dumitru Cilibia, societatea Aqualand SA, cea care administrează parcul de distracţii Aqua Magic. După cum arătam şi în ediţiile trecute, printre fondatorii unităţii comerciale s-a numărat şi Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre. Pe final, menţionăm că, potrivit Registrului Comerţului, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este asociată în firmele Contest SRL, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Clubo Galactico SRL, Galamob SRL, Galatap SRL şi Agrocom-Vit 2002 SRL. De asemenea, Hortolomei-Moscu administrează Holland Development SRL, Mehmetoglu SRL, Bulevard SA, Millenium Global Development SA, Mega Development SRL, Holland Development Group SA, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Contest SRL, Wynn Resort SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL, dar este şi cenzor la SC Mobitom SA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1248

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1179

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3888

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 678

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 614

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 849

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 850

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 846

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 976

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1487

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1682

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1337

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 1033

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 943