Asociaţia „Suflete Deschise“ O mână de ajutor întinsă celor şase copii rămaşi orfani după ce tatăl a murit în accident, la Independenţa (galerie foto)


Un bărbat a decedat în urma unui accident rutier, pe 4 ianuarie 2020, la Independenţa, judeţul Constanţa. Bărbatul conducea un atelaj hipo, care a fost lovit de un autoturism ce se deplasa pe DJ 392. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbat.
Povestea este tragică, mai ales având în vedere că bărbatul era capul familiei şi singura sursă de venit pentru a hrăni cei şase copii. Familia este compusă, în prezent, din soţia şi cei şase copii - un bebeluş de patru luni, 4 fete cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani şi un băieţel de 10 ani. Ei trăiesc în satul Furnica, comuna Dumbrăveni, într-o margine de câmp. Casa este sărăcăcioasă, din chirpici, iar familia care locuieşte aici nu are apă şi nici curent electric, nici măcar un gard. Au o sobă prăpădită, iar seara aprind lumânări. Casa este formata dintr-o singura încăpere.


Băiatul a fost în căruţă cu tatăl său şi a fost internat în spital cu piciorul lovit. Tatăl decedat, Cristian Tomiţă Dinescu, nu avea loc de muncă, lucra cu ziua prin sat şi nici soţia sa nu lucra, pentru că avea grijă de cei mici. 
 

„După ce am văzut în ce condiţii supravieţuieşte această familie greu încercată, am decis să ne implicăm mai mult să le asigurăm toate necesare pentru înmormântare, pomană, să le aducem haine, să le oferim un adăpost decent şi un loc de muncă pentru mamă şi fată”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Suflete deschise“.



De asemenea, este lansat un apel de urgenţă pentru familie: „Asociaţia Suflete deschise lansează un apel de urgenţă pentru o familie grea încercată. Fii bun! Arata ca îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajuta un sărman!. Acesta este apelul pe care Asociaţia Suflete deschise îl transmite în regim de urgenţă Consiliului Judeţean Constanţa, Consiliului Local Constanţa, Direcţiei Generale de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului Constanţa, Direcţiei de Asistenţă Sociala Constanţa şi tuturor creştinilor.


Familia Dinescu are nevoie de ajutor. Cristian Tomiţă Dinescu, întreţinătorul familiei, a fost ucis într-un accident de circulaţie. Au rămas în urmă 6 copii orfani şi o soţie fără serviciu. Nici el nu avea serviciu, lucra cu ziua pe unde apuca pentru a aduce o bucată de pâine acasă. Conducea o căruţă în care se afla cu copilul său de 10 ani, în căutarea câştigării pâinii. A fost lovit din spate de un şofer iresponsabil care a fugit de la locul accidentului. Copilul a scăpat cu viaţă, dar tatăl nu. Familia lui Tomiţă trăieşte într-un adăpost pus la dispoziţie de un om milos. Este o cocioabă din chirpici, cu o singură cameră, fără curent şi fără apă. Se încălzesc la o sobă, iar lumina este asigurată de lumânări. Cel mai mic copil are 4 luni, cel mai mare 14. Au nevoie urgentă de lemne, lumină, alimente, bani... au nevoie de viaţă, de ajutorul nostru.
Vine zăpada, gerul, iar copiii pot muri din cauza frigului şi a lipsei de hrană. Trupul lui Cristian Dinescu va fi ridicat mâine (n.r.: marţi, 7 ianuarie) de la morgă. Şi ei sunt semenii noştri, ca mii de alte familii nevoiaşe. Sa nu uitam îndemnul lui Dumnezeu, pentru cel aflat în dificultate. Va îndemnăm şi noi, dacă aveţi o hăinuţă pe care nu o mai purtaţi, o pereche de încălţăminte, vreun aliment, vreo jucărie, chiar şi defectă, vreun obiect sau orice bun care vă este de prisos, duceţi-le celor sărmani! Ei au atâta nevoinţă de foarte multe lucruri ce prisosesc altora, ar fi nemaipomenit de bine şi atât de plăcut lui Dumnezeu dacă autorităţile ar înfiinţa centre de colectare acestor bunuri, care sa poată fi distribuite oamenilor nevoiaşi. Familia îndoliată are următorul contact: văduva Dinescu Elena, 0729709239, iar adresa acesteia este comuna Dumbrăveni, sat Furnica, casa din câmp de la capătul satului, casa sărăcăcioasa din chirpici şi fără gard, în care 7 suflete trăiesc de pe azi pe mâine. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Asociaţia Suflete deschise, Ghioc Daniela”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Suflete deschise.


Citeşte şi:


Tragedie la Independenţa-Constanţa. Un bărbat a murit în urma unui teribil accident de circulaţie. Şase orfani au nevoie de ajutor

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 485

Firme Constanța Încă patru ani de mandat pentru administratorii societății Agromec SA

15 Apr 2024 475

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță își depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare

10 Apr 2024 502

#citeșteDobrogea Contraamiralul Nicolae Dumitrescu-Maican, la comanda flotilei în timpul războiului de independență

02 Apr 2024 1567

Diana Șoșoacă a fost prinsă de radar cu 110km/h și a rămas fără permis. Scandal făcut de senatoare la mașina poliției

10 Mar 2024 805

Primăria Independența, județul Constanța, contract cu o firmă din județul Gorj. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

28 Feb 2024 1043

Licitații Constanța Unitatea de învățământ preuniversitar din Independența se va dota cu mobilier (DOCUMENT)

24 Feb 2024 683

Cumpărări directe Constanța Funding Plan Investment SRL, controlată de Bogdan-Dragoș Marinescu, fost consilier la MIPE, va consulta Primăria Independența (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 835

Cumpărări Directe Primăria comunei Independența din județul Constanța, contract cu o firmă din Târgoviște (DOCUMENT)

20 Feb 2024 763

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1308

Cumpărări directe Constanța Firma Geodata Services, contract cu Primăria Independența, în valoare de peste 26.000 de euro (DOCUMENT)

12 Feb 2024 610

Iată cine va construi un centru cultural în comuna Independența, județul Constanța

31 Jan 2024 854

Va apărea un nou lanț de benzinării în România!

28 Jan 2024 2241

Firme Constanța A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Agromec Independența SA. Ordinea de zi

26 Jan 2024 525

Liceul Tehnologic Independența, județul Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

30 Nov 2023 983