Atenție la modificările planului de școlarizare 2020-2021 Iată ce licee constănțene au mai primit clase de-a IX-a și ce specializări noi au apărut


Săptămâna trecută, 4.508 absolvenți ai gimnaziilor constănțene și-au luat rămas bun de la profesori și de la colegii lor de clasă, într-un neașteptat mod, foarte trist, fiind generația care nu a putut să aibă parte de o despărțire memorabilă, cu un banchet de poveste și toate câte le mai presupune acest final de ciclu educațional.
Vineri, 5 iunie, s-au încheiat și înscrierile pentru Evaluarea Națională 2020, săptămâna aceasta fiind una de foc, cu pregătiri intense – „îngrășat de porc”, cum se spune - pentru probele scrise care debutează pe 15 iunie cu examenul de la limba și literatura română, urmat, pe 17 iunie, de cel de la matematică.
Și cu toate că a fost eliminată din programa de examen materia semestrului II, circulă opinii că subiectele oferite spre „antrenament” de Ministerul Educației nu prea sunt facile.
 

Specializări noi la Liceul „George Călinescu” și la Energetic


Pentru o serie de licee constănțene, anul școlar viitor va începe cu noi provocări. Dacă anul trecut au existat 214 clase de-a IX-a, în urma consultării Broșurii de admitere 2020, făcută publică o dată cu Târgul Educațional organizat online de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, am constatat o creștere semnificativă a numărului de clase în planul de școlarizare 2020-2021.
La repartizarea computerizată, elevii pot alege, mai nou, și specializarea producție medie aprobată la Liceul Energetic, dar și matematică-informatică bilingv engleză la Liceul Teoretic „George Călinescu”. Unitate care nu va mai avea clasă de științe ale naturii, în schimb, va avea două clase de științe sociale și o clasă filologie plus alte două filologie bilingv engleză, respectiv franceză.
Dacă anul trecut, Liceul Agricol Poarta Albă nu a avut nicio clasă de-a IX-a, din septembrie revine în ciclul liceal cu o clasă specializarea industrie alimentară. Aceeași specializare și tot o clasă a fost aprobată în plus și la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” (mai are o clasă de filologie).
La centenarul Colegiu Comercial „Carol I”, din septembrie vor fi două clase specializările comerț și turism și alimentație (față de câte o clasă anul trecut), cărora li se adaugă două clase economic și una de turism și alimentație bilingv engleză.
Au mai primit câte o clasă: Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul de Marină și Liceul Tehnologic „Tomis” (la specializarea mecanică), Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” (specializarea economic), Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații (specializarea electronică automatizări) și Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia (specializarea electric).
La Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia s-a renunțat la specializările de matematică-informatică bilingv engleză și științe sociale, din septembrie fiind două clase de mate-info, respectiv o clasă de științe ale naturii și una de filologie.
La Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari a rămas o singură clasă de chimie industrială (în loc de două anul trecut), dar a apărut specializarea științe ale naturii cu o clasă. Pe lângă o clasă specializarea electric, una de filologie și încă una de turism și alimentație.
În timp ce Liceul Tehnologic Cogealac a pierdut jumătate de clasă, rămânând cu 14 locuri la specializarea protecția mediului, Liceul Teoretic Băneasa și-a schimbat profilul din umanist în tehnic, clasa de științe sociale de anul trecut devenind clasă cu specializarea electric.
 
După susținerea celor două probe scrise de pe 15, respectiv 17 iunie, afișarea primelor rezultate se va face pe 22 iunie, urmată de perioada de depunere a contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie. Fișele de înscriere la liceu vor fi completate de absolvenții de clasa a VIII-a în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.
 

Citește și:

Conform evaluărilor ISJ Constanța Din cei peste 13.000 de absolvenți constănțeni ai anilor terminali, 70% revin la activitățile de pregătire a examenelor
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1177

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3022

Iată „noul val“ al judecătorilor și procurorilor din România! Judecătoria Constanța, fruntașă la posturi libere pregătite pentru noii magistrați (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 1528

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 812

Originar din Tulcea Romulus Bărbulescu și destinul potrivnic al actorului de renume

26 Jan 2024 828

Admitere la Colegiul Național Militar din Constanța. Câte locuri sunt disponibile pentru anul 2024-2025

19 Jan 2024 1630

Admitere în magistratură! Încep interviurile pentru testarea psihologică (DOCUMENT)

10 Jan 2024 1042

IGSU În prag de sărbători, sute de tineri vor primi cel mai frumos dar- șansa de a deveni salvatori!

16 Dec 2023 734

Poliția Română Aproape 6.000 de candidați s-au înscris la școlile de poliție

06 Nov 2023 981

IPJ GiurgiuMai multe informații despre condițiile de recrutare

01 Nov 2023 520

IPJ Constanța Admitere la școlile de agenți de poliţie. Detalii despre recrutări în sesiunea octombrie-decembrie 2023 (VIDEO)

29 Oct 2023 1286

IPJ Tulcea recrutează candidați pentru concursul de admitere la instituțiile de învățământ postliceal

20 Oct 2023 997

Admitere la școlile de agenți de poliție recrutează! Iată detalii pentru sesiunea octombrie-decembrie

19 Oct 2023 1100

IPJ Buzău recrutează

19 Oct 2023 623

Anunț important de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, pentru tinerii care doresc să devină jandarmi

19 Oct 2023 1070