Atenţie! Vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar. Recuperarea lor costă 570 de lei plus contravaloarea numărului de zile în care maşina este „cazată“ într-un spaţiu special amenajat (document)

Consilierii locali din Comisia pentru Servicii, Comerţ, Turism şi Agrement din cadrul municipalităţii au dat aviz favorabil regulamentului privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă în municipiului Constanţa. Regulamentul va intra pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal din luna octombrie.
 

Cele mai importante prevederi ale regulamentului 

 
Activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanţa se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparţinând unei instituţii care desfăşoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţia de ridicare de către agentul constatator, poliţistul rutier/poliţistul local. Poliţiştii rutieri sau locali care au constatat staţionarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul şi locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, şi, când este cazul, indicatorul de interzicere a staţionării.
 
Poliţistul rutier sau local întocmeşte procesul-verbal de constatare a contravenţiei conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operaţiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roţi ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.
 
Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deţinere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declaraţie prin care va menţiona, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea iniţială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spaţii corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport şi depozitare descarcă vehiculul şi îl plasează cu atenţie în depozit şi răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare în condiţiile prevăzute de lege.
 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligaţia să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.
Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează şi starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: face dovada dreptului de proprietate, deţinere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staţionat neregulamentar, completând şi semnând o declaraţie care va fi trimisă poliţistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.

 
În situaţia în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deţinătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.
 

Tarifele pentru efectuarea serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Constanţa vor fi aprobate prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa.

Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, şi depozitarea, care costă 60 de lei pe zi. Autoturismele vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe strada Badea Cârţan, care aparţine Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziţionată şi operată de societatea Confort Urban SRL.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul regulamentului care urmează să fie aprobat în şedinţa CLM.
 
Citeşte şi:
 
Cum vor fi ridicate, transportate şi depozitate vehiculele staţionate neregulamentar în municipiul Constanţa? (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi

02 Feb, 2019 23:17

Asta e tâlhărie calificată! Nu faci o parcare dar iei o avere pe ridicar masini. Practic orice parcare neregulamentară inseamnă ridicare de acum. jeguri psdiste

MARIUS

20 Oct, 2018 08:49

Da ce ii face cand stationeaza? De iti ia 60 de lei pe zi. Hoților la drumul mare, la munca nu la jecmaneala Constantenilor, mai stati un an apoi o sa va voteze numai batranii.

Articole asemanatoare

Constanța Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale, în consultare publică

26 Mar 2021 938

Constanța Regulamentul serviciului de transport în regim de taxi, în consultare publică

10 Mar 2021 680

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România organizează o dezbatere pe tema regulamentului de parcare din Constanța

04 Mar 2021 541

Regulamentul parcărilor din Constanța, în dezbatere publică până la viitoare ședință de Consiliu Local Municipal

03 Mar 2021 877

Primarul Chițac și CLM au de gestionat o nouă chiftea fierbinte. Taximetriștii din municipiul Constanța se pregătesc de proteste! Sunt deciși să blocheze orașul

03 Mar 2021 2013

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu vine la ZIUA Live. Va fi modificat regulamentul parcărilor din municipiu?

01 Mar 2021 3680

Primarul Chițac și-a făcut „mea culpa!” Regulamentul parcărilor rămâne în dezbatere publică. Consiliul Local vrea să preia în administrare Portul Tomis și lacul Tăbăcărie

27 Feb 2021 2371

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

26 Feb 2021 4071

Senatorul Felix Stroe - „V-ați ostilizat întreaga populație și i-ați făcut dușmani și pe oamenii de afaceri, și pe cetățenii obișnuți! Veți plăti pentru asta!”

25 Feb 2021 2260

Regulamentul parcărilor din municipiul aruncă în aer liniștea constănțenilor și naște tensiuni între PNL și primarul Vergil Chițac

25 Feb 2021 3253

Viceprimarul Constanței Când ar putea intra în vigoare noul regulament al parcărilor. Când vor porni licitațiile

18 Feb 2021 1643

Un nou regulament de gospodărire, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța lansat în dezbatere publică (documente)

17 Feb 2021 918

S-a încheiat consultarea publică a regulamentului de organizare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Care sunt cele mai importante prevederi?

16 Feb 2021 3457

Vineri se tranșează regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța

11 Feb 2021 895

Un consilier USR PLUS vrea interzicerea panourilor publicitare pe clădirea Casei de Cultură din Constanța. Directorul instituției spune că reclamele asigură 10% din venituri

10 Feb 2021 1431