Deschidere editie

Atenţie! Vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar. Recuperarea lor costă 570 de lei plus contravaloarea numărului de zile în care maşina este „cazată“ într-un spaţiu special amenajat (document)

Consilierii locali din Comisia pentru Servicii, Comerţ, Turism şi Agrement din cadrul municipalităţii au dat aviz favorabil regulamentului privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă în municipiului Constanţa. Regulamentul va intra pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal din luna octombrie.
 

Cele mai importante prevederi ale regulamentului 

 
Activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanţa se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparţinând unei instituţii care desfăşoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţia de ridicare de către agentul constatator, poliţistul rutier/poliţistul local. Poliţiştii rutieri sau locali care au constatat staţionarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul şi locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, şi, când este cazul, indicatorul de interzicere a staţionării.
 
Poliţistul rutier sau local întocmeşte procesul-verbal de constatare a contravenţiei conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operaţiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roţi ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.
 
Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deţinere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declaraţie prin care va menţiona, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea iniţială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spaţii corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport şi depozitare descarcă vehiculul şi îl plasează cu atenţie în depozit şi răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare în condiţiile prevăzute de lege.
 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligaţia să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.
Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează şi starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: face dovada dreptului de proprietate, deţinere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staţionat neregulamentar, completând şi semnând o declaraţie care va fi trimisă poliţistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.
 
În situaţia în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deţinătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.
 
Tarifele pentru efectuarea serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Constanţa vor fi aprobate prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa.

Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, şi depozitarea, care costă 60 de lei pe zi. Autoturismele vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe strada Badea Cârţan, care aparţine Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziţionată şi operată de societatea Confort Urban SRL.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul regulamentului care urmează să fie aprobat în şedinţa CLM.
 
Citeşte şi:
 
Cum vor fi ridicate, transportate şi depozitate vehiculele staţionate neregulamentar în municipiul Constanţa? (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi

02 Feb, 2019 23:17

Asta e tâlhărie calificată! Nu faci o parcare dar iei o avere pe ridicar masini. Practic orice parcare neregulamentară inseamnă ridicare de acum. jeguri psdiste

MARIUS

20 Oct, 2018 08:49

Da ce ii face cand stationeaza? De iti ia 60 de lei pe zi. Hoților la drumul mare, la munca nu la jecmaneala Constantenilor, mai stati un an apoi o sa va voteze numai batranii.

Articole asemanatoare

Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“, pe poziţii antagonice cu afaceriştii din zonă. Nu este de acord cu suspendarea regulamentului de acces

10 Jun 2019 1716

Regulamentul parcărilor din Constanţa, anulat de Tribunalul Constanţa. Ce prevede acesta. Ce judecător a decis

06 Jun 2019 1397

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 1412

Societatea Saturn Assets Invest SRL doreşte să reînvie staţiunea Saturn. Ce are de gând să implementeze (document)

17 Apr 2019 424

A fost publicat în Monitorul Oficial Numirea şi revocarea procurorilor şi judecătorilor în funcţii de conducere. Iată regulamentul!

13 Apr 2019 850

O societate din Mioveni doreşte construirea unui resort turistic în municipiul Mangalia (document)

03 Apr 2019 584

Amânare în dosarul regulamentului parcărilor din Constanţa. Când este următorul termen

02 Apr 2019 1195

USR Constanța solicită Primăriei deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii (document)

01 Apr 2019 425

Moment decisiv pentru toţi posesorii de maşini din Constanţa! Regulamentul privind locurile de parcare ar putea fi anulat azi

01 Apr 2019 5090

Se lucrează la un nou regulament pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Constanţa. Facilităţi fiscale şi gratuitate pe autobuzele RATC

30 Mar 2019 859

Se modifică regulamentul de pescuit în Delta Dunării

12 Mar 2019 666

Primăria Constanța A început montarea noilor indicatoare rutiere, în zona peninsulară. Unde poți depune cererile pentru obținerea permiselor de acces (galerie foto)

11 Mar 2019 960

Primăria Municipiului Constanța Permise de acces şi noi indicatoare rutiere în zona peninsulară

07 Mar 2019 684

Începând cu data de 15 martie, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară

07 Mar 2019 808

Ce planuri are Primăria Constanţa pentru lacul Siutghiol?

05 Mar 2019 786