Deschidere editie

Atenţie! Vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar. Recuperarea lor costă 570 de lei plus contravaloarea numărului de zile în care maşina este „cazată“ într-un spaţiu special amenajat (document)

Consilierii locali din Comisia pentru Servicii, Comerţ, Turism şi Agrement din cadrul municipalităţii au dat aviz favorabil regulamentului privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă în municipiului Constanţa. Regulamentul va intra pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal din luna octombrie.
 

Cele mai importante prevederi ale regulamentului 

 
Activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanţa se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparţinând unei instituţii care desfăşoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţia de ridicare de către agentul constatator, poliţistul rutier/poliţistul local. Poliţiştii rutieri sau locali care au constatat staţionarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul şi locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, şi, când este cazul, indicatorul de interzicere a staţionării.
 
Poliţistul rutier sau local întocmeşte procesul-verbal de constatare a contravenţiei conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operaţiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roţi ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.
 
Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deţinere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declaraţie prin care va menţiona, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea iniţială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spaţii corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport şi depozitare descarcă vehiculul şi îl plasează cu atenţie în depozit şi răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare în condiţiile prevăzute de lege.
 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligaţia să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.
Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează şi starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: face dovada dreptului de proprietate, deţinere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staţionat neregulamentar, completând şi semnând o declaraţie care va fi trimisă poliţistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.
 
În situaţia în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deţinătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.
 
Tarifele pentru efectuarea serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Constanţa vor fi aprobate prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa.

Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, şi depozitarea, care costă 60 de lei pe zi. Autoturismele vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe strada Badea Cârţan, care aparţine Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziţionată şi operată de societatea Confort Urban SRL.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul regulamentului care urmează să fie aprobat în şedinţa CLM.
 
Citeşte şi:
 
Cum vor fi ridicate, transportate şi depozitate vehiculele staţionate neregulamentar în municipiul Constanţa? (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi

02 Feb, 2019 23:17

Asta e tâlhărie calificată! Nu faci o parcare dar iei o avere pe ridicar masini. Practic orice parcare neregulamentară inseamnă ridicare de acum. jeguri psdiste

MARIUS

20 Oct, 2018 08:49

Da ce ii face cand stationeaza? De iti ia 60 de lei pe zi. Hoților la drumul mare, la munca nu la jecmaneala Constantenilor, mai stati un an apoi o sa va voteze numai batranii.

Articole asemanatoare

Se modifică regulamentul de pescuit în Delta Dunării

12 Mar 2019 514

Primăria Constanța A început montarea noilor indicatoare rutiere, în zona peninsulară. Unde poți depune cererile pentru obținerea permiselor de acces (galerie foto)

11 Mar 2019 767

Primăria Municipiului Constanța Permise de acces şi noi indicatoare rutiere în zona peninsulară

07 Mar 2019 374

Începând cu data de 15 martie, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară

07 Mar 2019 615

Ce planuri are Primăria Constanţa pentru lacul Siutghiol?

05 Mar 2019 586

Poliția de frontieră și Garda de coastă la nivel european Consiliul a convenit asupra poziției de negociere

20 Feb 2019 495

Măsuri de securitate mai stricte pentru cărțile de identitate, introduse de UE. Ce prevăd acestea

19 Feb 2019 343

Ofițeri de legătură în materie de imigrație președinția Consiliului și Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu

19 Feb 2019 235

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor sunt mulţumiţi că zona peninsulară a Constanţei va deveni pietonală

18 Feb 2019 376

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 789

Taximetriştii constănţeni, pe jar. Reprezentanţii au stat la masă cu viceprimarul Dumitru Babu. Ce s-a discutat (galerie foto)

12 Feb 2019 1230

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 1037

Zona peninsulară a Constanței, pietonală! Care sunt zonele cu restricţii ?

10 Feb 2019 501

500 de transportatori vor protesta la Constanţa Regulamentul serviciului de transport în regim de taxi a generat un conflict între Camera Taximetriştilor şi viceprimarul Dumitru Babu (documente)

05 Feb 2019 2389

Doi investitori doresc realizarea unui PUZ pentru un teren din staţiunea Olimp. Ce vor să construiască (document)

30 Jan 2019 334