Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

  • Municipiul Constanța nu se află printre oraşele ce vor beneficia de o astfel de achiziţie din fondurile Companiei Naţionale de Investiţii.
  • Consilierii USR Constanţa au luat iniţiativa de a introduce un amendament în proiectul Bugetului Local pentru 2023 de construire a unui astfel de bazin şi în oraşul nostru
  • Proiectul a fost votat şi, astfel, a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice
  • Acesta ar urma să fie construit în perimetrul unei unităţi de învăţământ din oraş, fie în curtea anexei școlii gimnaziale nr. 8 din Constanța sau la școala gimnazială nr.37 din cartier Km 4-5
  • Bazinul didactic de la Constanța va respecta modelul celor pe care le construiește CNI
  • Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m
  • De asemenea, elevii și profesorii vor avea acces la vestiare, dușuri și grupuri sanitare
 

 
Municipiul nostru nu are un bazin didactic de înot şi nici nu se află printre oraşele ce vor beneficia de o astfel de achiziţie din fondurile Companiei Naţionale de Investiţii.
 
Consilierii USR Constanţa au luat iniţiativa de a introduce un amendament în proiectul Bugetului Local pentru 2023 de construire a unui astfel de bazin şi în oraşul nostru.
 
Proiectul a fost votat şi, astfel, a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.
 
„Bazinul ar urma să fie construit în perimetrul unei unităţi de învăţământ din oraş, fie în curtea anexei școlii gimnaziale nr. 8 din Constanța sau la școala gimnazială nr.37 din cartier Km 4-5”, a precizat pentru ZIUA de Constanța, consilierul local USR, Mihai Ochiuleț.
 
 
„Un bazin didactic de înot oferă o zonă controlată pentru oricine doreşte să practice acest sport, mai ales pentru copii. Un astfel de bazin poate fi dotat cu echipamente de siguranță şi de acces pentru toate categoriile de vârstă sau persoane cu dizabilităţi, cum ar fi scări, rampe și dispozitive flotante, ce fac ca experiența de practicare a înotului să fie mult mai agreabilă şi mai sigură.
 
Înotul poate fi o activitate distractivă și antrenantă pentru cei mici şi poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului. Prin urmare, accesul la un bazin didactic poate fi un factor important în procesul de învățare”, susțin reprezentanții USR Constanța.
 

Vă reamintim, în vara anului 2021, Mihai Ochiuleț, consilier local USR, s-a întâlnit cu reprezentanții CNI care atunci acceptaseră proiectul bazinului didactic pe lista sinteză, după ce acesta fusese refuzat de Direcția de Investiții a Primăriei Municipiului Constanța.
 
Anul acesta, CNI a anunțat că alocă 130 de milioane de euro pentru construirea a 44 de bazine de înot pe întreg teritoriul României. Acestea sunt special dedicate uzului didactic, dar în afara orelor de program școlar pot fi utilizate de oricine. La Vaslui se va ridica un bazin olimpic, iar la Sibiu se va moderniza radical bazinul Olimpia. Din păcate, proiectul pentru Constanța nu a mai rămas în atenția Companiei Naționale de Investiții, „citește și"

 
Acesta a fost motivul pentru care aleșii locali ai USR Constanța au revenit cu propunerea ca bazinul didactic să fie construit cu bani de la bugetul local.
 
„Bazinul didactic de la Constanța va respecta modelul celor pe care le construiește CNI. Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m.

De asemenea, elevii și profesorii vor avea acces la vestiare, dușuri și grupuri sanitare.

Piscina propriu-zisă trebuie să aibă 15.40 m lățime pentru a asigura culoarele de înot, 25.02 m lungine și 1.80 m adâncime. Culoarele de înot trebuie să aibă lățimea de cel puțin 2.50 m”, a precizat consilierul Mihai Ochiuleț care a consultat un proiect tip realizat de CNI în alte orașe din țară.
 
Și Primăria Constanța a demarat anul trecut aprobările studiului de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“.

În proiectul municipalității, amplasamentul bazinului de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal iar valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Din studiul de prefezabilitate, postat chiar pe site-ul Primăriei Constanța, reiese că inițiatorul, primarul Vergil Chițac, a optat pentru varianta ieftină de bazin olimpic, „citește și".

Fosta mare înotătoare Beatrice Câşlaru recomandă administrației construirea de bazine didactice, măcar în câteva cartiere din oraș.



 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CNI a inclus proiectul în lista sinteză Bazin de înot, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 568

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 639

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1971

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 723

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 706

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 780

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1248

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1626

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 856