Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

  • Municipiul Constanța nu se află printre oraşele ce vor beneficia de o astfel de achiziţie din fondurile Companiei Naţionale de Investiţii.
  • Consilierii USR Constanţa au luat iniţiativa de a introduce un amendament în proiectul Bugetului Local pentru 2023 de construire a unui astfel de bazin şi în oraşul nostru
  • Proiectul a fost votat şi, astfel, a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice
  • Acesta ar urma să fie construit în perimetrul unei unităţi de învăţământ din oraş, fie în curtea anexei școlii gimnaziale nr. 8 din Constanța sau la școala gimnazială nr.37 din cartier Km 4-5
  • Bazinul didactic de la Constanța va respecta modelul celor pe care le construiește CNI
  • Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m
  • De asemenea, elevii și profesorii vor avea acces la vestiare, dușuri și grupuri sanitare
 

 
Municipiul nostru nu are un bazin didactic de înot şi nici nu se află printre oraşele ce vor beneficia de o astfel de achiziţie din fondurile Companiei Naţionale de Investiţii.
 
Consilierii USR Constanţa au luat iniţiativa de a introduce un amendament în proiectul Bugetului Local pentru 2023 de construire a unui astfel de bazin şi în oraşul nostru.
 
Proiectul a fost votat şi, astfel, a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.
 
„Bazinul ar urma să fie construit în perimetrul unei unităţi de învăţământ din oraş, fie în curtea anexei școlii gimnaziale nr. 8 din Constanța sau la școala gimnazială nr.37 din cartier Km 4-5”, a precizat pentru ZIUA de Constanța, consilierul local USR, Mihai Ochiuleț.
 
 
„Un bazin didactic de înot oferă o zonă controlată pentru oricine doreşte să practice acest sport, mai ales pentru copii. Un astfel de bazin poate fi dotat cu echipamente de siguranță şi de acces pentru toate categoriile de vârstă sau persoane cu dizabilităţi, cum ar fi scări, rampe și dispozitive flotante, ce fac ca experiența de practicare a înotului să fie mult mai agreabilă şi mai sigură.
 
Înotul poate fi o activitate distractivă și antrenantă pentru cei mici şi poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului. Prin urmare, accesul la un bazin didactic poate fi un factor important în procesul de învățare”, susțin reprezentanții USR Constanța.
 

Vă reamintim, în vara anului 2021, Mihai Ochiuleț, consilier local USR, s-a întâlnit cu reprezentanții CNI care atunci acceptaseră proiectul bazinului didactic pe lista sinteză, după ce acesta fusese refuzat de Direcția de Investiții a Primăriei Municipiului Constanța.
 
Anul acesta, CNI a anunțat că alocă 130 de milioane de euro pentru construirea a 44 de bazine de înot pe întreg teritoriul României. Acestea sunt special dedicate uzului didactic, dar în afara orelor de program școlar pot fi utilizate de oricine. La Vaslui se va ridica un bazin olimpic, iar la Sibiu se va moderniza radical bazinul Olimpia. Din păcate, proiectul pentru Constanța nu a mai rămas în atenția Companiei Naționale de Investiții, „citește și"

 
Acesta a fost motivul pentru care aleșii locali ai USR Constanța au revenit cu propunerea ca bazinul didactic să fie construit cu bani de la bugetul local.
 
„Bazinul didactic de la Constanța va respecta modelul celor pe care le construiește CNI. Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m.

De asemenea, elevii și profesorii vor avea acces la vestiare, dușuri și grupuri sanitare.

Piscina propriu-zisă trebuie să aibă 15.40 m lățime pentru a asigura culoarele de înot, 25.02 m lungine și 1.80 m adâncime. Culoarele de înot trebuie să aibă lățimea de cel puțin 2.50 m”, a precizat consilierul Mihai Ochiuleț care a consultat un proiect tip realizat de CNI în alte orașe din țară.
 
Și Primăria Constanța a demarat anul trecut aprobările studiului de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“.

În proiectul municipalității, amplasamentul bazinului de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal iar valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Din studiul de prefezabilitate, postat chiar pe site-ul Primăriei Constanța, reiese că inițiatorul, primarul Vergil Chițac, a optat pentru varianta ieftină de bazin olimpic, „citește și".

Fosta mare înotătoare Beatrice Câşlaru recomandă administrației construirea de bazine didactice, măcar în câteva cartiere din oraș.



 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CNI a inclus proiectul în lista sinteză Bazin de înot, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câștigătorii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța pentru activităţi nonprofit culturale pentru anul 2023

03 Jun 2023 570

Indicele Transparenței Locale Ce scor a primit Primăria Constanța?

03 Jun 2023 990

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 4375

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 698

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 939

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 1161

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 1017

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 4135

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 953

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 858

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1605

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2627

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3386

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 979

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1718