Biserica „Izvorul Tămăduirii“, pe locul unei foste parcări, în Tomis III Primăria Constanţa, nemulţumită că judecătorii au anulat autorizaţia de construire a unui lăcaş de cult

La solicitarea Asociaţiei de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord, Tribunalul Constanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire nr. 207/25.02.2014. Autorizaţia vizează construirea bisericii „Izvorul Tămăduirii“ pe locul unei foste parcări în Tomis III.
 
În proces, Asociaţia de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord este reclamant şi primarul municipiului Constanţa şi Arhiepiscopia Tomisului sunt pârâţi.
 
Nemulţumiţi de decizia Tribunalului Constanţa, oficialii Primăriei Constanţa au contestat decizia Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, locatarii din cadrul Asociaţiei de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord nu sunt de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ pe locul unei foste parcări. Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Constanţa pe 25.02.2014, cu valabilitate 12 luni, aşa cum apare, şi cu 60 de luni termen de finalizare a lucrării.
 
De asemenea, pe parcursul anului 2017, mai multe ONG-uri locale au organizat o serie de proteste împotriva construirii bisericii.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul privind relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ va fi rejudecat. Victorie obţinută în instanţă de Asociaţia de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord

05 Nov 2018 2792

Litigiul în instanţă dintre asociaţia de proprietari din Tomis Nord şi Arhiepiscopia Tomisului continuă! Cine le-a cerut să renunţe la proces şi cu ce preţ (galerie foto+document)

19 Jan 2018 6663

Nu se lasă. Procesul dintre o asociaţie de proprietari şi Arhiepiescopia Tomisului. Apel la Tribunalul Constanţa

25 Apr 2017 7249

În timp ce protestele continuă, magistraţii s-au pronunţat în favoarea construcţiei bisericii din Tomis Nord. Asociaţia de Proprietari face astăzi apel!

11 Apr 2017 5862