Deschidere editie

Blestemul investiţiei City Park Mall din Constanţa Tot felul de probleme la centrul comercial ridicat în parcul Tăbăcărie pe vremea lui Radu Mazăre (galerie foto)

Ridicat pe un teren rupt din parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, centrul comercial City Park Mall pare să fie blestemat. Inundaţii, incendii, tavane prăbuşite peste cumpărători sunt unele dintre evenimentele petrecute în renumitul centru comercial din municipiul Constanţa, ridicat pe vremea când primar al oraşului era Radu Mazăre.
 
Ieri, militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină pentru a lichida şi a localiza un incendiu izbucnit la hornurile din zona Food din City Park Mall Constanţa. Circa 1.500 de persoane au fost evacuate.
 
Acesta nu este însă primul incident care are loc în incinta City Park Mall. Pe 5 iulie anul curent, tavanul magazinului Hermosa s-a surpat şi a căzut, iar una dintre cliente a fost rănită de bucăţile de tavan fals.
După aproximativ 20 de ore, reprezentanţii centrului comercial au transmis un comunicat prin care îşi exprimau regretul cu privire la evenimentul în urma căruia o persoană a suferit răni uşoare, provocate de desprinderea unei bucăţi din tavanul fals al magazinului Hermosa, din cadrul City Park Mall.
 
În luna decembrie 2017, centrul comercial din parcul Tăbăcărie a fost scena unor imagini aproape desprinse din filmele de acţiune. O parte dintr-un plafon s-a prăbuşit peste podeaua mallului, în timp ce acesta era deschis publicului şi aglomerat. Din fericire, nu au existat victime. Reprezentantul mallului, Corina Olteanu, a explicat că incidentul s-a produs pe fondul lucrărilor de reamenajare care se desfăşurau la acel moment pe timpul nopţii în aripa veche a centrului, alături de un furnizor. Concret, se pare că o parte a lucrării nu a fost securizată. Ulterior, toate lucrările au fost verificate pentru prevenirea repetării unor astfel de accidente.
 
Tot în luna decembrie a anului trecut, un incendiu a izbucnit într-unul dintre spaţiile comerciale din mall. Din fericire, magazinul a luat foc după ora 22.00, când se termină programul, aşa încât la momentul respectiv nu se aflau cumpărători în incinta centrului comercial. Flăcările au fost stinse rapid, nu au existat victime, cu excepţia unuia dintre lucrătorii serviciului privat ce se ocupă cu securitatea la incendiu a mallului, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a rănit la mână cu un fier.
 
De asemenea, un bărbat a ajutat la evacuarea rapidă a persoanelor din interior şi a fumului, legând uşile de la intrare cu propria curea de la pantaloni. Focul izbucnise la unul dintre magazinele de la nivelul Lac al mallului, spaţiul fiind distrus de flăcări.
 
La sfârşitul lunii iulie 2017, aripa nou construită a fost inundată în timpul unei ploi torenţiale. Clienţii mall-ului nu au stat pe gânduri şi au filmat şi fotografiat „minunea“ pentru a împărtăşi şi amicilor internauţi păţania din cel mai nou mall din Constanţa.
 
În luna noiembrie 2017, parcarea subterană a centrului comercial s-a umplut de un fum dens. Potrivit reprezentanţilor ISU „Dobrogea“, calarea motorului unui autoturism a produs un fum dens în parcarea subterană a mallului şi a declanşat alarma. Instalaţia de detectare a fumului a pornit în momentul în care s-a dispersat fumul.
 
În octombrie 2016, clienţii centrului comercial au fost evacuaţi imediat după ce s-a auzit o alarmă puternică. Ulterior, reprezentanţii mallului au explicat că a avut loc verificarea sistemelor de siguranţă, inclusiv testarea alarmei de evacuare. În cadrul exerciţiului, nimeni nu a fost rănit, informaţii au fost transmise către cumpărători de către agenţii de pază şi personalul de la InfoDesk, iar activitatea a fost reluată în aproximativ zece minute.
 
Nu în ultimul rând, în februarie 2013, tavanul le dăduse din nou de furcă celor de la mall. De data acesta, o persoană a sunat la 112, potrivit relatărilor presei din perioada respectivă, anunţând că s-a prăbuşit o parte din plafonul unui magazin cu articole sportive din incinta centrului comercial. Şi cu această ocazie, reprezentanţii City Park Mall au declarat că nu au fost victime.
 
În octombrie 2013, clienţii magazinului Bershka din centrul comercial City Park Mall din Constanţa s-au trezit, din senin, stropiţi din tavan de sistemul anti-incendiu. Magazinul a fost evacuat, iar angajaţii City Park Mall s-au ocupat să rezolve problema şi să evacueze apoi apa care s-a strâns în incinta magazinului. Atunci a fost vorba despre o defecţiune a sistemului de stingere a incendiilor.
 

Despre Constanta Shopping City SRL, cea care deţine City Park Mall

 
Constanta Shopping City SRL, firma care deţine City Park Mall din parcul Tăbăcăriei, a fost înfiinţată în anul 2013. Sediul social al firmei este în Bucureşti, Calea Floreasca. Capitalul social subscris de 10.000 lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.
 
Constanta Shopping City SRL este controlată de asociaţi persoane juridice - NE Property Cooperatief UA, cu sediul în Olanda, cu 99,9% din capitalul social, NEPI Bucharest Two SRL, cu
0,1% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Alina Maxim, Bartha-Şteţ Iuliu, Pop Ovidiu Andrei, Mahu Sebastian, NEPI Investment Management, reprezentată de Predoiu Eliza, Nacu Anca-Silviana şi Covaşă Mirela-Florenţa.
 
Constanta Shopping City SRL se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În anul fiscal 2015, societatea cu zero angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.1354.863 de lei şi o pierdere de 20.260.568 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 57.441.892 de lei şi o pierdere de 40.589.594 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri de 82.008.535 de lei şi o pierdere de 16.746.329 de lei.
 

City Park Constanţa SRL, date oficiale

 
City Park Constanţa SRL, fosta Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, deţine terenul pe care se află centrul comercial City Park Mall din Constanţa. Potrivit Registrului Comerţului, City Park Constanţa SRL a fost înmatriculată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 9.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul social, şi NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Sebastian Mahu, Alina Maxim, Ovidiu Andrei Pop, Iuliu Bartha Șteţ, NEPI Investment Management SRL, reprezentată prin Eliza Predoiu, Anca Silviana Nacu, Mirela Florenţa Covaşă. Cenzorul companiei este Ernst & Young Assurance Services SRL, reprezentată prin Garry Rex Collins. City Park Constanţa SRL se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În anul fiscal 2014, firma cu 14 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 47.011.350 de lei şi un profit de 5.836.712 lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, firma a avut 10 salariaţi, cifră de afaceri de 43.709.279 de lei şi profit zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 este următoarea: cifră de afaceri netă de 30.709.635 de lei, un salariat şi profit de 10.045.166 de lei.
 

Transformarea parcului Tăbăcărie în mall, proiect de anvergură al lui Mazăre

 
Puţini constănţeni cunosc povestea City Park Mall, dar mulţi îşi amintesc de intrarea în parcul Tăbăcărie, unde se afla şi restaurantul Bulevard. „Părintele“ City Park Mall este fostul primar, Radu Mazăre. Imediat după ce s-a instalat la Primărie, în anul 2000, Radu Mazăre şi-a propus să pună bazele juridice pentru construirea unui megacentru comercial chiar la intrare în parcul Tăbăcărie. Planul său a fost pus în practică pas cu pas şi acum face obiectul unui dosar penal.
 
Din documentele pe care ZIUA de Constanţa le-a obţinut după procesele cu Primăria reiese premeditarea unei afaceri imobiliare în care primarul Radu Mazăre a avut interesele sale. Povestea City Park Mall începe cu şedinţa Consiliului Local din 28.09.2000, când Radu Mazăre, în calitate de primar, a pus în discuţie Hotărârea de Consiliu Local nr. 396, prin care s-a propus spre aprobare Consiliului Local Studiul de Oportunitate pentru Centru de Agrement, Cultură şi Comerţ - Mall din zona parc Tăbăcărie şi Planul Urbanistic de Detaliu în vederea concesionării prin licitaţie a 40.050 mp teren - proprietate a municipiului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (II) (galerie foto + documente)

Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (I) (galerie foto+document)

 Firma care deţine City Park Mall din parcul Tăbăcăriei şi-a schimbat numele

 Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, proprietarul terenului pe care se află City Park Mall Constanţa, şi-a schimbat numele


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Schools Battle 3x3 și-a desemnat câștigătorii în cadrul Constanţa Streetplay - Winter edition (galerie foto)

13 Nov 2018 298

Jucătorii FC Viitorul, show pe terenul de baschet la Constanța Streetplay (galerie foto)

12 Nov 2018 483

Sute de persoane din Constanța au documentele de identitate expirate. De ce documente au nevoie pentru eliberarea unei cărți de identitate

12 Nov 2018 291

Prefectura Constanţa a cerut în instanţă revocarea deciziei Consiliului Local de modificare a Planului Urbanistic de Detaliu al City Park Mall (documente)

12 Nov 2018 1957

Spațiul verde din zona City Park Mall Constanța, în atenția Agenției pentru Protecția Mediului. Ce se întâmplă cu acesta și ce a anunțat investitorul

10 Nov 2018 1436

Turneul 3x3 Constanţa Streetplay, ediţia de iarnă, e gata de start. Participă peste 200 de jucători

08 Nov 2018 317

Bătălia pentru Jocurile Olimpice începe la Constanța Primul turneu de baschet 3x3 din sezonul pre-olimpic, la City Park Mall

02 Nov 2018 321

Revista presei locale

31 Oct 2018 380

Una din cele mai importante intersecţii din Constanţa se reabilitează

30 Oct 2018 766

Sevda a închis mai mute magazine. Două dintre ele, din județul Constanța

26 Oct 2018 571

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu, angrenaţi în Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle (galerie foto)

13 Oct 2018 479

Modificări în Constanţa Shopping City, firma care deţine City Park Mall din parcul Tăbăcărie. Ce s-a stabilit

05 Oct 2018 2973

Exercițiu ISU Dobrogea la City Park Mall Constanța. Pompierii vor interveni la un incendiu și un accident rutier în parcarea dinspre lac

12 Sep 2018 820

Imagini de la eveniment. Copil de 10 ani căzut în lacul Tăbăcărie în zona City Mall Constanța. Intervine Ambulanța (galerie foto+video)

10 Sep 2018 8211

Detalii tehnice Cum vrea City Park Mall din Constanţa să amenajeze spaţiul verde din zonă

05 Sep 2018 3892

În baza unei hotărâri judecătorești, Primăria realizează un PUZ care să îi permită unei firme de apartament să ridice un hotel în parcul Tăbăcărie (II) (documente)

04 Sep 2018 4822

Parcul Tăbăcărie, masacrat din nou? Primăria Constanţa face licitaţie pentru un PUZ al zonei cuprinse între City Park Mall şi Delfinariu

03 Sep 2018 8389

Spaţiu verde de pe strada Soveja, vizavi de City Park Mall Constanţa, sacrificat pentru o investiţie imobiliară. Ce declară APM Constanţa (galerie foto)

15 Aug 2018 2195

Accident rutier pe bulevardul A. Lăpuşneanu, zona City Park Mall. Un rănit (galerie foto+video)

11 Aug 2018 752

Imaginea Zilei. Viață de pompier. Cum găsesc militarii ISU Dobrogea puterea să zâmbească după intervenții dificile (galerie foto)

06 Aug 2018 5494

Peste 1500 de clienţi au fost evacuaţi. Incendiu în City Park Mall! Pompierii intervin de urgenţă (galerie foto+video)

06 Aug 2018 31204

Doi administratori ai City Park Constanţa au fost revocaţi

27 Jul 2018 1398

Oficial de la reprezentanții City Pak Mall Constanța despre tavanul prăbușit. O tânără a fost rănită. În ce stare este victima

05 Jul 2018 3775

Revista presei locale

05 Jul 2018 565

La un pas de tragedie. Tavanul unui magazin din City Park Mall Constanța s-a prăbușit. O clientă a fost rănită. Victima a ajuns la spital (galerie foto + video)

04 Jul 2018 8073

Două magazine din City Park Mall Constanţa vor suferi modificări

04 Jul 2018 1901

Accident rutier pe bulevardul A. Lăpuşneanu. Tânăr, lovit pe trecerea de pietoni

18 Jun 2018 850

UPDATE Parcarea supraetajată de la City Park Mall va deveni cu plată (galerie foto+video)

18 Jun 2018 3535

Un altfel de manual de arheologie. „Calendarul Aztec“, lansat la Cărtureşti - City Park Mall

14 Jun 2018 545

Pentru absolvenții clasei a VIII-a ISJ Constanța a prezentat oferta învățământului profesional și dual din anul școlar 2018-2019

10 Jun 2018 1424

UPDATE. Imagini evenimentAccident rutier în municipiul Constanța, pe strada Soveja, zona City Park Mall. Trei persoane au fost rănite (galerie foto+video)

09 Jun 2018 5232

Decizii importante luate de asociaţii City Park Constanţa SRL. Una dintre ele se referă la radierea unui punct de lucru din Constanţa

06 Jun 2018 2024

Accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Un șofer rănit

26 May 2018 967

Sunteţi mulţumiţi de Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanţa? Puteţi completa un chestionar în care să semnalaţi neregulile!

26 May 2018 481

Constănțeanul supărat Pericol pentru şoferi în parcarea subterană de la City Park Mall! Firma executantă, amendată de Poliţia Locală Constanţa

24 May 2018 6692

City Park Mall din Constanţa va suferi noi modificări. A fost emisă autorizaţia pentru organizarea de şantier

16 May 2018 5547

UPDATE. Accident rutier în municipiul Constanța, zona City Park Mall. Un adolescent a fost rănit. Șoferul a fugit de la fața locului

17 Apr 2018 2393

Campanie de depistarea precoce a cancerului de sân și col uterin desfășurată la Constanța de Fundația Mihaelei Geoană. Detalii (galerie foto)

27 Mar 2018 819

Program interactiv, zâmbete și îmbrățișări de Ziua Mondială a Sindromului Down (galerie foto)

23 Mar 2018 2198

Imagini de la eveniment Constanța. Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Două mașini implicate (galerie foto)

12 Mar 2018 739

Ce spun reprezentanții City Park Mall Constanța, despre incidentul de duminică seara „O persoană necunoscută a acționat butonul de alarmă“

12 Mar 2018 4562

Constanța. Oameni evacuați din City Park Mall în urma unei alerte

11 Mar 2018 4124

Pieton, lovit de un taxi în zona City Park Mall Constanța. Impactul a fost filmat (video)

11 Mar 2018 6042

Decizie a asociaților City Park Constanța SRL, fosta Everest Investiții și Consultanță SRL. Despre ce este vorba

26 Feb 2018 694

Firma care deține City Park Mall din parcul Tăbăcăriei și-a schimbat numele

24 Feb 2018 4148

SC NEPI Five Property Development SRL, certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Este vizat City Park Mall, din parcul Tăbăcărie

26 Jan 2018 1712

Începe autorizarea comercianţilor de mărţişoare la Constanţa

19 Jan 2018 615

20 de şcoli, la prima ediţie a Târgului de Ştiinţe

20 Dec 2017 662

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Visul lui Mircea Țuglea se împlinește azi - romanul „Grazia“, lansat la Constanța (galerie foto)

09 Dec 2017 2029

„Grazia” regretatului Mircea Țuglea se lansează la Cărturești

08 Dec 2017 866