Deschidere editie

Blestemul investiţiei City Park Mall din Constanţa Tot felul de probleme la centrul comercial ridicat în parcul Tăbăcărie pe vremea lui Radu Mazăre (galerie foto)

Ridicat pe un teren rupt din parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, centrul comercial City Park Mall pare să fie blestemat. Inundaţii, incendii, tavane prăbuşite peste cumpărători sunt unele dintre evenimentele petrecute în renumitul centru comercial din municipiul Constanţa, ridicat pe vremea când primar al oraşului era Radu Mazăre.
 
Ieri, militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină pentru a lichida şi a localiza un incendiu izbucnit la hornurile din zona Food din City Park Mall Constanţa. Circa 1.500 de persoane au fost evacuate.
 
Acesta nu este însă primul incident care are loc în incinta City Park Mall. Pe 5 iulie anul curent, tavanul magazinului Hermosa s-a surpat şi a căzut, iar una dintre cliente a fost rănită de bucăţile de tavan fals.
După aproximativ 20 de ore, reprezentanţii centrului comercial au transmis un comunicat prin care îşi exprimau regretul cu privire la evenimentul în urma căruia o persoană a suferit răni uşoare, provocate de desprinderea unei bucăţi din tavanul fals al magazinului Hermosa, din cadrul City Park Mall.
 
În luna decembrie 2017, centrul comercial din parcul Tăbăcărie a fost scena unor imagini aproape desprinse din filmele de acţiune. O parte dintr-un plafon s-a prăbuşit peste podeaua mallului, în timp ce acesta era deschis publicului şi aglomerat. Din fericire, nu au existat victime. Reprezentantul mallului, Corina Olteanu, a explicat că incidentul s-a produs pe fondul lucrărilor de reamenajare care se desfăşurau la acel moment pe timpul nopţii în aripa veche a centrului, alături de un furnizor. Concret, se pare că o parte a lucrării nu a fost securizată. Ulterior, toate lucrările au fost verificate pentru prevenirea repetării unor astfel de accidente.
 
Tot în luna decembrie a anului trecut, un incendiu a izbucnit într-unul dintre spaţiile comerciale din mall. Din fericire, magazinul a luat foc după ora 22.00, când se termină programul, aşa încât la momentul respectiv nu se aflau cumpărători în incinta centrului comercial. Flăcările au fost stinse rapid, nu au existat victime, cu excepţia unuia dintre lucrătorii serviciului privat ce se ocupă cu securitatea la incendiu a mallului, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a rănit la mână cu un fier.
 
De asemenea, un bărbat a ajutat la evacuarea rapidă a persoanelor din interior şi a fumului, legând uşile de la intrare cu propria curea de la pantaloni. Focul izbucnise la unul dintre magazinele de la nivelul Lac al mallului, spaţiul fiind distrus de flăcări.
 
La sfârşitul lunii iulie 2017, aripa nou construită a fost inundată în timpul unei ploi torenţiale. Clienţii mall-ului nu au stat pe gânduri şi au filmat şi fotografiat „minunea“ pentru a împărtăşi şi amicilor internauţi păţania din cel mai nou mall din Constanţa.
 
În luna noiembrie 2017, parcarea subterană a centrului comercial s-a umplut de un fum dens. Potrivit reprezentanţilor ISU „Dobrogea“, calarea motorului unui autoturism a produs un fum dens în parcarea subterană a mallului şi a declanşat alarma. Instalaţia de detectare a fumului a pornit în momentul în care s-a dispersat fumul.
 
În octombrie 2016, clienţii centrului comercial au fost evacuaţi imediat după ce s-a auzit o alarmă puternică. Ulterior, reprezentanţii mallului au explicat că a avut loc verificarea sistemelor de siguranţă, inclusiv testarea alarmei de evacuare. În cadrul exerciţiului, nimeni nu a fost rănit, informaţii au fost transmise către cumpărători de către agenţii de pază şi personalul de la InfoDesk, iar activitatea a fost reluată în aproximativ zece minute.
 
Nu în ultimul rând, în februarie 2013, tavanul le dăduse din nou de furcă celor de la mall. De data acesta, o persoană a sunat la 112, potrivit relatărilor presei din perioada respectivă, anunţând că s-a prăbuşit o parte din plafonul unui magazin cu articole sportive din incinta centrului comercial. Şi cu această ocazie, reprezentanţii City Park Mall au declarat că nu au fost victime.
 
În octombrie 2013, clienţii magazinului Bershka din centrul comercial City Park Mall din Constanţa s-au trezit, din senin, stropiţi din tavan de sistemul anti-incendiu. Magazinul a fost evacuat, iar angajaţii City Park Mall s-au ocupat să rezolve problema şi să evacueze apoi apa care s-a strâns în incinta magazinului. Atunci a fost vorba despre o defecţiune a sistemului de stingere a incendiilor.
 

Despre Constanta Shopping City SRL, cea care deţine City Park Mall

 
Constanta Shopping City SRL, firma care deţine City Park Mall din parcul Tăbăcăriei, a fost înfiinţată în anul 2013. Sediul social al firmei este în Bucureşti, Calea Floreasca. Capitalul social subscris de 10.000 lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.
 
Constanta Shopping City SRL este controlată de asociaţi persoane juridice - NE Property Cooperatief UA, cu sediul în Olanda, cu 99,9% din capitalul social, NEPI Bucharest Two SRL, cu
0,1% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Alina Maxim, Bartha-Şteţ Iuliu, Pop Ovidiu Andrei, Mahu Sebastian, NEPI Investment Management, reprezentată de Predoiu Eliza, Nacu Anca-Silviana şi Covaşă Mirela-Florenţa.
 
Constanta Shopping City SRL se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În anul fiscal 2015, societatea cu zero angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.1354.863 de lei şi o pierdere de 20.260.568 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 57.441.892 de lei şi o pierdere de 40.589.594 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri de 82.008.535 de lei şi o pierdere de 16.746.329 de lei.
 

City Park Constanţa SRL, date oficiale

 
City Park Constanţa SRL, fosta Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, deţine terenul pe care se află centrul comercial City Park Mall din Constanţa. Potrivit Registrului Comerţului, City Park Constanţa SRL a fost înmatriculată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 9.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul social, şi NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Sebastian Mahu, Alina Maxim, Ovidiu Andrei Pop, Iuliu Bartha Șteţ, NEPI Investment Management SRL, reprezentată prin Eliza Predoiu, Anca Silviana Nacu, Mirela Florenţa Covaşă. Cenzorul companiei este Ernst & Young Assurance Services SRL, reprezentată prin Garry Rex Collins. City Park Constanţa SRL se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În anul fiscal 2014, firma cu 14 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 47.011.350 de lei şi un profit de 5.836.712 lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, firma a avut 10 salariaţi, cifră de afaceri de 43.709.279 de lei şi profit zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 este următoarea: cifră de afaceri netă de 30.709.635 de lei, un salariat şi profit de 10.045.166 de lei.
 

Transformarea parcului Tăbăcărie în mall, proiect de anvergură al lui Mazăre

 
Puţini constănţeni cunosc povestea City Park Mall, dar mulţi îşi amintesc de intrarea în parcul Tăbăcărie, unde se afla şi restaurantul Bulevard. „Părintele“ City Park Mall este fostul primar, Radu Mazăre. Imediat după ce s-a instalat la Primărie, în anul 2000, Radu Mazăre şi-a propus să pună bazele juridice pentru construirea unui megacentru comercial chiar la intrare în parcul Tăbăcărie. Planul său a fost pus în practică pas cu pas şi acum face obiectul unui dosar penal.
 
Din documentele pe care ZIUA de Constanţa le-a obţinut după procesele cu Primăria reiese premeditarea unei afaceri imobiliare în care primarul Radu Mazăre a avut interesele sale. Povestea City Park Mall începe cu şedinţa Consiliului Local din 28.09.2000, când Radu Mazăre, în calitate de primar, a pus în discuţie Hotărârea de Consiliu Local nr. 396, prin care s-a propus spre aprobare Consiliului Local Studiul de Oportunitate pentru Centru de Agrement, Cultură şi Comerţ - Mall din zona parc Tăbăcărie şi Planul Urbanistic de Detaliu în vederea concesionării prin licitaţie a 40.050 mp teren - proprietate a municipiului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (II) (galerie foto + documente)

Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (I) (galerie foto+document)

 Firma care deţine City Park Mall din parcul Tăbăcăriei şi-a schimbat numele

 Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, proprietarul terenului pe care se află City Park Mall Constanţa, şi-a schimbat numele


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu ISU Dobrogea la City Park Mall Constanța. Pompierii vor interveni la un incendiu și un accident rutier în parcarea dinspre lac

12 Sep 2018 667

Imagini de la eveniment. Copil de 10 ani căzut în lacul Tăbăcărie în zona City Mall Constanța. Intervine Ambulanța (galerie foto+video)

10 Sep 2018 7988

Detalii tehnice Cum vrea City Park Mall din Constanţa să amenajeze spaţiul verde din zonă

05 Sep 2018 3605

În baza unei hotărâri judecătorești, Primăria realizează un PUZ care să îi permită unei firme de apartament să ridice un hotel în parcul Tăbăcărie (II) (documente)

04 Sep 2018 4382

Parcul Tăbăcărie, masacrat din nou? Primăria Constanţa face licitaţie pentru un PUZ al zonei cuprinse între City Park Mall şi Delfinariu

03 Sep 2018 8002

Spaţiu verde de pe strada Soveja, vizavi de City Park Mall Constanţa, sacrificat pentru o investiţie imobiliară. Ce declară APM Constanţa (galerie foto)

15 Aug 2018 2077

Accident rutier pe bulevardul A. Lăpuşneanu, zona City Park Mall. Un rănit (galerie foto+video)

11 Aug 2018 659

Imaginea Zilei. Viață de pompier. Cum găsesc militarii ISU Dobrogea puterea să zâmbească după intervenții dificile (galerie foto)

06 Aug 2018 5377

Peste 1500 de clienţi au fost evacuaţi. Incendiu în City Park Mall! Pompierii intervin de urgenţă (galerie foto+video)

06 Aug 2018 30861

Doi administratori ai City Park Constanţa au fost revocaţi

27 Jul 2018 1257

Oficial de la reprezentanții City Pak Mall Constanța despre tavanul prăbușit. O tânără a fost rănită. În ce stare este victima

05 Jul 2018 3641

Revista presei locale

05 Jul 2018 504

La un pas de tragedie. Tavanul unui magazin din City Park Mall Constanța s-a prăbușit. O clientă a fost rănită. Victima a ajuns la spital (galerie foto + video)

04 Jul 2018 7964

Două magazine din City Park Mall Constanţa vor suferi modificări

04 Jul 2018 1584

Accident rutier pe bulevardul A. Lăpuşneanu. Tânăr, lovit pe trecerea de pietoni

18 Jun 2018 806

UPDATE Parcarea supraetajată de la City Park Mall va deveni cu plată (galerie foto+video)

18 Jun 2018 3092

Un altfel de manual de arheologie. „Calendarul Aztec“, lansat la Cărtureşti - City Park Mall

14 Jun 2018 491

Pentru absolvenții clasei a VIII-a ISJ Constanța a prezentat oferta învățământului profesional și dual din anul școlar 2018-2019

10 Jun 2018 1300

UPDATE. Imagini evenimentAccident rutier în municipiul Constanța, pe strada Soveja, zona City Park Mall. Trei persoane au fost rănite (galerie foto+video)

09 Jun 2018 5145

Decizii importante luate de asociaţii City Park Constanţa SRL. Una dintre ele se referă la radierea unui punct de lucru din Constanţa

06 Jun 2018 1945

Accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Un șofer rănit

26 May 2018 909

Sunteţi mulţumiţi de Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanţa? Puteţi completa un chestionar în care să semnalaţi neregulile!

26 May 2018 452

Constănțeanul supărat Pericol pentru şoferi în parcarea subterană de la City Park Mall! Firma executantă, amendată de Poliţia Locală Constanţa

24 May 2018 6493

City Park Mall din Constanţa va suferi noi modificări. A fost emisă autorizaţia pentru organizarea de şantier

16 May 2018 5388

UPDATE. Accident rutier în municipiul Constanța, zona City Park Mall. Un adolescent a fost rănit. Șoferul a fugit de la fața locului

17 Apr 2018 2327

Campanie de depistarea precoce a cancerului de sân și col uterin desfășurată la Constanța de Fundația Mihaelei Geoană. Detalii (galerie foto)

27 Mar 2018 764

Program interactiv, zâmbete și îmbrățișări de Ziua Mondială a Sindromului Down (galerie foto)

23 Mar 2018 2115

Imagini de la eveniment Constanța. Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Două mașini implicate (galerie foto)

12 Mar 2018 700

Ce spun reprezentanții City Park Mall Constanța, despre incidentul de duminică seara „O persoană necunoscută a acționat butonul de alarmă“

12 Mar 2018 4515

Constanța. Oameni evacuați din City Park Mall în urma unei alerte

11 Mar 2018 4078

Pieton, lovit de un taxi în zona City Park Mall Constanța. Impactul a fost filmat (video)

11 Mar 2018 5965

Decizie a asociaților City Park Constanța SRL, fosta Everest Investiții și Consultanță SRL. Despre ce este vorba

26 Feb 2018 608

Firma care deține City Park Mall din parcul Tăbăcăriei și-a schimbat numele

24 Feb 2018 3834

SC NEPI Five Property Development SRL, certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Este vizat City Park Mall, din parcul Tăbăcărie

26 Jan 2018 1616

Începe autorizarea comercianţilor de mărţişoare la Constanţa

19 Jan 2018 575

20 de şcoli, la prima ediţie a Târgului de Ştiinţe

20 Dec 2017 610

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Visul lui Mircea Țuglea se împlinește azi - romanul „Grazia“, lansat la Constanța (galerie foto)

09 Dec 2017 1969

„Grazia” regretatului Mircea Țuglea se lansează la Cărturești

08 Dec 2017 816

Revista presei locale

08 Dec 2017 655

Politiştii locali au amendat doi taximetrişti care înşelau clienţii cu ajutorul unor dispozitive

05 Dec 2017 1827

Ce se întâmplă la City Park Mall?

02 Dec 2017 2616

UPDATE! Imagini de la faţa locului. O parte din plafonul de la City Park Mall s-a prăbuşit pe podeaua de la parterul centrului comercial (galerie foto+video)

30 Nov 2017 17427

Spectacol de excepție la 3x3 Constanța Streetplay, competiție desfășurată la Constanța (galerie foto)

20 Nov 2017 796

Imagini de la evenimentCe a scăpat tuturor din vedere la incendiul de la City Park Mall. Cu ce a legat un angajat uşile mall-ului ca să stea deschise şi să iasă fumul şi clienţii (galerie foto+galerie foto)

16 Nov 2017 7934

Imagini de la eveniment. Alertă la pompieri. Incendiu la City Park Mall Constanța. Mai multe persoane au fost evacuate (galerie foto+video)

15 Nov 2017 17349

Circulaţie restricţionată în zona City Park Mall din cauza unor lucrări de asfaltare

15 Nov 2017 959

NEPI Five Property Development SRL are acordul municipalităţii. City Park Mall Constanţa va suferi noi modificări

13 Nov 2017 2737

Cel mai tare turneu de baschet 3x3 vine la Constanța. Unde și când va avea loc evenimentul

10 Nov 2017 670

Primăria Constanţa, undă verde pentru NEPI Five Property Development SRL. Ce va mai face firma care deţine City Park Mall

31 Oct 2017 3772

Anunț important de la Primăria Constanța referitor la transportul public local

13 Oct 2017 1045