Deschidere editie

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

Primăria municipiului Constanţa consultă piaţa pentru determinarea valorii estimate pentru achiziţia de „Mentenanţă şi reparare cu schimbare de piese pentru bolarzii retractabili din zona peninsulară a municipiului Constanţa”.

Bolarzii vor fi amplasaţi 2 pe bulevardul Tomis din Piaţa Ovidiu, 2 pe strada Vasile Canarache din Piaţa Ovidiu, 2 pe strada Traian din Piaţa Ovidiu, 2 pe strada Mircea cel Bătrân din Piaţa Ovidiu, 2 pe strada Arhiepiscopiei din Piaţa Ovidiu, 4 pe strada Revoluţiei 22 Dec. 1989 din Piaţa Ovidiu, 5 pe Faleză Cazino Constanţa – zona Comandament, 4 pe Faleză Cazino Constanţa – zona Poarta 1, 4 pe bulevardul Tomis la Lupoaică, 2 la intersecţia străzilor Mircea cel Bătrân şi Vasile Alecsandri şi 2 la Parcul Arheologic.
De asemenea, pe lângă aceştia vor fi achiziţionate servicii de mentenanţă pentru panouri de control. În total sunt 33 de bolarzi şi 13 panouri de control. Se solicită opinia prestatorilor cu privire la valoarea operațiunilor, data limită pentru transmiterea propunerilor fiind 5 aprilie 2019. Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preț în vederea determinării valorii estimate, cu respectarea celor precizate în anunț. Adresa de e-mail siguranțabunuripublice@primăria-constanța.ro la sediul din Constanța, str. Ș. Mihăileanu, nr.10 sau la fax. 0241/488186.

La prima intervenție de mentenanță se va efectua o verificare tehnică a sistemelor (bolarzi / panou control) în urma căreia va întocmi un raport al stării tehnice, după aprobarea acestuia de către beneficiar acesta va emite un ordin de lucru în care va preciza cantitățile și termenele de execuție.
De precizat este că potrivit Dianei Sobaru, purtător de cuvânt al Primăriei Constanţa, aceşti stâlpi sunt în posesia instituţiei de mai mult timp şi erau folosiţi, în mod special, în timpul evenimentelor din zona peninsulara pentru a opri accesul autovehiculelor. Odată cu interzicerea circulaţiei auto în mai multe zone, există posiblitatea ca aceşti stâlpi să aibă o utilitate mai frecventă.

Ce sunt bolarzii


Bolarzii sunt stâlpi retractabili, care pot fi controlaţi cu ajutorul unui panou de control sau prin telecomandă. Bolarzii retractabili sunt concepuţi pentru a controla sau de a opri traficul drumurilor cu acces privat sau public, parcări. Pot fi comandaţi de la distanţă prin telecomandă, prin telefonul mobil, cartea de proximitate, selector cu cheie. De asemenea, poate fi programat să se deschidă/închidă la anumite ore.

În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza anunţul publicat de către Primăria Constanţa.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Operaţiunea Stâlpii de pe trotuare şi sluţeala municipiului Constanţa

12 Sep 2019 794

Două acte emise de municipalitate pentru CN APM Constanța. Este vizat proiectul pentru implementarea Danei 80 într-o zonă de mare adâncime

17 Nov 2018 699

Primăria vrea să achiziţioneze serviciul de evaluare tehnică a bolarzilor din municipiu şi staţiunea Mamaia

15 Feb 2017 925

Bicicliștii constănțeni, în acţiune, pe bulevardul Tomis

16 Jan 2017 701

Nu vom mai intra cu maşinile în zona peninsulară! Primăria Constanţa introduce un sistem de blocare şi monitorizare a accesului!

05 Oct 2016 1382