Bullying la Colegiul Pedagogic, din Constanța? (GALERIE FOTO)

  • Părintele a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că a sesizat și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru a se lua măsuri, purtând, totodată, discuții și cu reprezentanții Poliției Siguranță Școlară.
  • „Fiul meu a fost agresat verbal și fizic de către (...) coleg de clasă, prezentând urme vizibile ale agresiunii la nivelul feței, pentru care am solicitat certificat medico-legal“, ne-a transmis părintele copilului.
  • Pentru a proteja identitatea copiilor implicați, nu vor fi folosite numele reale ale acestora sau ale părinților.
  • Am încercat să luăm legătura cu privire la acest subiect atât cu directorul Colegiului Național Pedagogic Constanța, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, dar și cu inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Sorin Mihai, iar în acest sens le-am transmis și mesaje text legat de subiectul în cauză.
  • Imediat ce vom primi un punct de vedere din partea conducerii Colegiului Pedagogic sau al inspectorului general al IȘJ Constanța le vom face publice.
 
„În cadrul orei de sport din data de 09.02.2022, (...) fiul meu a fost agresat verbal și fizic de către (...) coleg de clasă, prezentând urme vizibile ale agresiunii la nivelul feței, pentru care am solicitat certificat medico-legal“.
 
Acesta este mesajul venit pe adresa redacției ZIUA de Constanța din partea unei mămici al cărei copil este elev al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța.


 
Micuțul are 10 ani și, potrivit părintelui său, ar fi fost victima unei agresiuni de tip bullying de două ori, în ultimii doi ani. Părintele reclamă însă că aceste cazuri s-ar mușamaliza, dat fiind că părinții copiilor ce ar fi inițiat aceste agresiuni sunt cadre didactice.
 
Acum, părintele a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că a sesizat inclusiv Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru a se lua măsuri,purtând discuții și cu reprezentanții Poliției Siguranță Școlară.
 
Facem de la început precizarea că, pentru a proteja identitatea copiilor implicați, nu vor fi folosite numele reale ale acestora sau ale părinților.
 
De asemenea, precizăm de la început că am încercat să luăm legătura cu privire la acest subiect atât cu directorul Colegiului Național Pedagogic Constanța, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, dar și cu inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Sorin Mihai, iar în acest sens le-am transmis și mesaje text legat de subiectul în cauză.
 
Imediat ce vom primi un punct de vedere din partea conducerii Colegiului Pedagogic sau al inspectorului general al IȘJ Constanța le vom face publice.

 
Ultimul incident, miercuri
 

Pe adresa redacției ZIUA de Constanța a fost primită o sesizare venită din partea unui părinte al unui elev al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, din Constanța.
 
Potrivit celor sesizate de către părintele în cauză, băiatul său, în vârstă de zece ani, ar fi fost victima unor agresiuni de tip bullying, în cadrul unității școlare, acestea producându-se de două ori în 2021 și, respectiv, acum câteva zile.
 
Părintele spune, însă, că elevii presupuși agresori sunt copiii unor cadre didactice, motiv pentru care nu s-ar fi luat măsuri pentru „eradiacarea violenței în școală“.
 
Ultimul incident, în urma căruia copilul părintelui care ne-a sesizat prezintă zgârieturi pe față și pe obraji, s-a produs în timpul acestei săptămâni, la ora de sport a copiilor.
 


„Atât învățătoarea copilului meu, cât și profesorul de sport mi-au explicat că acest conflict nu a fost inițiat de băiatul meu, el este un copil non-problemă“, ne-a precizat mama băiatului.
 
„Este a doua oară când trece prin așa ceva, în cadrul acestei instituții de învățământ. Dat fiind că părinții copiilor ce ar fi început agresiunea sunt cadre didactice, consider că nu se iau măsurile necesare pentru a se stopa aceste evenimente“, a declarat părintele, pentru ZIUA de Constanța.
 
Se așteaptă certificatul medico-legal
 
De asemenea, acesta a precizat că, în urma incidentului de miercuri, 9 februarie 2022, a purtat discuții și cu Poliția Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, dar a sesizat și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, precum și Serviciul Medico-Legal Constanța, de unde se așteaptă eliberarea certificatului medico-legal pentru cel mic.
 
„Anul trecut am sesizat, de asemenea, Inspectoratul Școlar, însă mi s-a transmis că va fi trimisă o echipă la fața locului pentru a se cerceta situația și a se lua măsurile care se impun, însă nu mi s-a mai transmis rezultatul cercetării sau măsurile luate“, a mai spus părintele.
 
Așa cum am menționat anterior, am încercat să luăm legătura cu prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic, cu privire la situația reclamată de părintele copilului, iar în acest sens i-am transmis și un mesaj tip SMS. Imediat ce ne va fi pus la dispoziție punctul său de vedere, îl vom face public.
 
Totodată, am solicitat un punct de vedere cu privire la această situație și de la prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, transmițându-i, de asemenea, un mesaj tip SMS. Și acest punct de vedere va fi făcut public imediat ce ne va fi pus la dispoziție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Asociația Elevilor Constanța solicită Ministerului Educației demiterea inspectorului Sorin Mihai și a directorului Colegiului Pedagogic
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine a câștigat contractul de expertizare tehnică pentru imobilul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" ? (DOCUMENTE)

08 Nov 2022 727

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța angajează. Nu se solicită vechime

09 Jun 2022 924

Călătorie în lumea artelor la Muzeul de Artă Constanța, de Ziua Internațională a Copilului (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 1137

Elevi de la două colegii din Constanța, câștigători ai finalei Concursului național Made for Europe

05 May 2022 1075

O companie din Iași va realiza auditul și proiectul tehnic de reabilitare energetică a Colegiului Național Pedagogic ‟Constantin Brătescu‟ din Constanța

26 Feb 2022 2379

Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

07 Feb 2022 2023

Asociația Elevilor din Constanța, chestionar public despre bani pentru fondul clasei și cadouri. Ce liceu a fost raportat

07 Feb 2022 1487

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanța a sărbătorit „Mica Unire” împreună cu elevii (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 1297

Servicii stomatologice gratuite pentru preșcolarii, elevii și studenții din Constanța!

20 Oct 2021 1724

Înscrieri la clasa pregătitoare, în Constanța! Verificați aici unde mai sunt locuri libere. La Pedagogic s-au ocupat toate!

21 May 2021 7651

RADET Constanța a eliminat avaria din zona Liceului Pedagogic

20 Feb 2021 1589

Când va ajunge vaccinul AstraZeneca la Constanța (video)

08 Feb 2021 1804

LIVE Prefectul Silviu Coșa și inspector școlar general Sorin Mihai, despre debutul semestrului al II-lea al anului școlar 2020-2021

08 Feb 2021 1931

#ConstanțaEsteBine Faptele bune nu țin cont de pandemie. Elevii constănțeni respectă tradițiile, oferind lecții de solidaritate

19 Dec 2020 2480

#alegeriparlamentare2020 Adriana Câmpeanu a votat!

06 Dec 2020 1367