Când îngerii pleacă dintre noi Serian Mavi, din Constanța, victima incendiului din Club Colectiv (galerie foto)



Durerea şi neliniştea din sufletele familiilor celor care şi-au pierdut vieţile în clubul Colectiv din Bucureşti au semnat cu ei un contract nemilos, pentru totdeauna. 
 
Incendiul din capitală a făcut prima victimă la Constanţa. Serian Mavi avea doar 25 de ani şi se afla în local în momentul tragediei. Acum e în Ceruri, a plecat dintre noi, lăsând în urmă familia ei, cuprinsă de o durere pentru care încă nu s-au inventat cuvinte.
 
Serian Mavi era din Constanța. Însă în seara de 30 octombrie, se afla, alături de o colegă, în Colectiv, locul în care oamenii au murit unul lângă celălalt. Nu putem să ne gândim decât că ea a auzit sunetul intens al ambulanţei, disperarea oamenilor.
 
Tânăra lucra într-o multinaţională și făcea un masterat de Studii Culturale Britanice. Era, de asemenea, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012). În noaptea de 30 octombrie, Serian Mavi a ajuns în stare critică la spitalul „Badgasar-Arseni“ din Bucureşti. După ce a fost supusă unei operaţii la o săptămână de la tragicul incendiu, medicii erau încrezători în șansele ei de supraviețuire, deşi plămânii și rinichii ei erau afectați. „Vineri, am fost la ea, la Bucureşti, însă nu mi-a fost permis accesul, din considerente medicale. Tot vineri, a intrat în operație, în jurul orei 13.00. Aşteptam să deschidă ochii, însă în seara de sâmbătă, am primit tragicul mesaj”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Refi Ergun, purtătorul de cuvânt al Muftiatul Cultului Musulman din România.
 
Serian Mavi nu a mai deschis ochii, crescând astfel numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv. Trupul tinerei a ajuns, ieri, acasă, la Constanţa, urmând ca astăzi, în jurul orei 13.00, să fie condusă pe ultimul drum la Cimitirul Musulman Anadalchioi.

„Păcat de tinerețea ei!”

Mesaje de condoleanţe au curs pe reţelele de socializare, drama tinerei impresionând oamenii din Constanţa. „Păcat de tinerețea ei! Era o tânără frumoasă, cuminte, inteligentă...”. „Odihnească-se în pace! Condoleanţe familiei îndurerate!”, „Sincere condoleanțe!”, „Regrete, condoleanţe, să-i fie odihna liniştită!”, se scria, ieri, pe Facebook.

Comunitatea musulmană, în doliu

În decurs de două zile, comunitatea musulmană a pierdut doi membri. Sâmbătă seară, UDTTMR a deplâns, printr-un mesaj postat în limbile română şi turcă, moartea celor doi tineri. „Dincolo de cuvinte, dincolo de durere, dincolo de regrete, de astăzi va rămâne doar amintirea lor! Comunitatea noastră a pierdut, în doar două zile, doi membri tineri, ale căror aripi s-au frânt mult prea devreme, lăsând în urma lor familii îndurerate și multă tristețe. A fost condus pe ultimul drum de către familie și prieteni tânărul Enghin Revin Musledin, iar în această seară (n.r. sâmbătă seara), tânăra Serian Mavi, rănită în tragicul eveniment de la Club Colectiv, a încetat din viață”, se precizează în postarea UDTTMR.


 
Şi Revin Musledin s-a stins în floarea vârstei. Avea 37 de ani şi se lupta cu o boală de doi ani. A fost consilierul muftiului. „Noi, Muftiatul, am demarat o campanie de rugăciuni, care a început la data de 3 noiembrie. A fost transmisă şi în mediul virtual, pe Facebook. Ne-am rugat pentru sufletul lui Serian Mavi, dar şi pentru sufletele celorlalți răniți. Ne pare rău pentru toţi, indiferent de religie, toţi suntem creaţii ale lui Dumnezeu. Noi, ca şi instituţie, transmitem tuturor familiilor îndoliate condoleanţe. Ne rugăm pentru sufletele lor. Dumnezeu să-i ierte!”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Muftiatul Cultului Musulman din România.

Tragedia din Colectiv a unit România



Nouă persoane s-au stins din viaţă într-o singură zi, sâmbătă, în cea mai neagră zi după noaptea de groază din Colectiv. Bilanţul este înfricoşător. Până la închiderea ediţiei, 44 de oameni au pierdut lupta cu viaţa, în spitale luptându-se aproape 50 de pacienţi, dintre cei peste 100 care încă mai sunt internați.
 
Amintim că, după cele trei zile de doliu naţional, mii de persoane au ieşit în stradă. Cu portavoce, mesaje impresionante pentru victimele din Colectiv, dar şi cu mesaje dure pentru clasa politică, oamenii, adunaţi de o puternică dorinţă de a fi bine în ţara asta, au protestat, de-a lungul săptămânii, în toate marile oraşe ale României. Rezultatele protestelor au început să apară încă de miercurea trecută, când premierul Victor Ponta şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-au anunţat demisia. Însă românii nu s-au declarat mulţumiţi cu aceste rezultate, dorind o schimbare radicală a clasei politice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colectiv încă doare Un an de când Serian Mavi, din Constanţa, îşi priveşte familia din cer

06 Nov 2016 5485

Serian Mavi, condusă pe ultimul drum Victimă a incendiului din Colectiv, înmormântată la Cimitirul Anadalchioi din Constanţa (galerie foto)

10 Nov 2015 4050

Fotoreportaj Serian Mavi şi-a pus aripi de înger

09 Nov 2015 3996

UPDATE 5. Victima incendiului din Colectiv Serian Mavi, din Constanţa, condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)

09 Nov 2015 4316

UPDATE - Mavi Serian avea doar 25 de ani Incendiul din clubul Colectiv face prima victimă din Constanţa

08 Nov 2015 4553