Care credeți că sunt Constănțenii au ales în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău“

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice locale, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Până pe 22 martie 2019, constănțenii s-au putut implica civic pentru viitorul orașului, în cadrul unei campanii de consultare publică, în premieră în România, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”.

Fiind agreate pentru prima dată, atât de administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte, ierarhizate în ordinea importanței, vor oferi o viziune clară și strategică de dezvoltare și vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
Iată clasamentul proiectelor prioritare, potrivit votului constănțenilor:
Pe primul loc se află construirea Spitalului Regional de Urgență, urmat de dezvoltarea Portului Constanța și de extinderea/modernizarea Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu.

În ordinea numărului de voturi obținute, pe următoarele locuri s-au clasat celelalte proiecte propuse, după cum urmează: Extinderea plajelor și consolidarea falezelor, Drum Trans Regio Constanța - Vama Veche, Riviera Tomis, Viteză sporită pe calea ferată Constanța - București, Drum Trans Regio Alternativa Techirghiol, Amenajare Port Agrement Diamant şi Modernizare ecluze Canalul Dunăre - Marea Neagră.
 
Ulterior finalizării votului, Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorității publice locale, a prezentat la Constanța, în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a rectorului Universității „Ovidius”, Sorin Rugină, și a directorului general al CCINA, Ion Dănuț Jugănaru, concluziile parțiale ale raportului intitulat România Metropolitană”. Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.

Citeşte şi:
 
Constanța. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanții Băncii Mondiale şi FZMAUR


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal Transfer important! Internaționalul Andrei Buzle va juca la CSM Constanța

31 Mar 2024 951

Banca Mondială şi-a redus estimarea privind creşterea economiei României

11 Jan 2024 791

Handbal CSM Constanța va debuta contra Fuchse Berlin în grupa principală IV a EHF European League

11 Dec 2023 1184

UPDATE Start în FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023, evenimentul care scrie istorie în România (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Sep 2023 1349

Întrevedere între premierul Marcel Ciolacu și Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

07 Sep 2023 842

Handbal CSM Constanța s-a calificat în grupele EHF European League, după ce a eliminat finalista ultimei ediții

03 Sep 2023 1077

Handbaliștii de la CSM Constanța au pierdut primul meci contra celor de la Fraikin BM Granollers

28 Aug 2023 760

Handbal CSM Constanța începe noul sezon cu un meci european, împotriva lui Fraikin BM Granollers

27 Aug 2023 1106

CSM Constanța contra Fraikin BM Granollers, finalista EHF European League! Meci de zile mari, duminică, 27 august, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“

24 Aug 2023 1716

CSM Constanța. Andrei Drăgan, MVP în finala Supercupei „Am oferit un spectacol în teren, ceea ce e foarte important pentru noi“

22 Aug 2023 1015

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Sezonul începe tare, dar suntem încrezători. Atmosfera în lot e foarte bună“

21 Jul 2023 1468

Preliminariile EHF European League CSM Constanța, duel cu Fraikin BM Granollers, finalistă în sezonul precedent!

18 Jul 2023 1309

Avarie RAJA în Constanța. Cine a rămas fără apă la robinete

13 May 2023 1369

Incendiu în Constanța! Arde mansarda unui bloc de pe strada Pescarilor. Locatarii au fost evacuați! Desfășurare de forțe ale ISU Dobrogea! (VIDEO și GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 16920

UPDATE Intervenție de urgență la Constanța! Un delfin a fost prins într-o plasă

30 Dec 2022 1489