Care o fi miza? Milionari de Top 300 ai Constanţei îşi fac intrarea în afaceri cu televiziuni

DESCHIDERE-murad.jpgDoi dintre milionarii în euro ai Constanţei (potrivit Topului 300, publicat în toamna anului trecut de revista „Capital") au decis, recent, sã-şi diversifice domeniile în care deruleazã afaceri şi sã se implice şi în zona mass media. Mai exact, Gabriel Comãnescu, şeful de la Grup Servicii Petroliere, cu o avere estimatã între 900 milioane - un miliard de euro, şi Mohammad Murad, „pãrintele" Phoenicia, Spring Time şi Perla, a cãrui avere este estimatã la 55-58 de milioane de euro activeazã, mai nou, şi în audio-vizual.

Aşa cum anunţam la finalul lunii ianuarie, CNA a acordat o licenţã audiovizualã ompaniei SC Atelier Media SRL Constanţa, pentru postul Black Sea TV Constanţa. cţionarul majoritar al societãţii, cu 94%, este Gabriel Comãnescu. Firma mai are trei acţionari, cu câte 2%. Despre televiziune se spune cã va fi axatã pe activitãţile economice din zona Mãrii Negre. Noul post va avea un program de şase ore de luni pânã sâmbãtã şi de doar trei ore duminica.

„Eu nu o consider o afacere"


Şi omul de afaceri Mohammad Murad va activa şi în zona afacerilor din mass media. Patronul hotelului Phoenicia din staţiunea Mamaia a declarat cã se aflã în negocieri cu Cozmin Guşã pentru un parteneriat la televiziunea The Money Channel. Potrivit spuselor sale, el va fi unul dintre acţionari în ceea ce se va contura ca o asociere. Mohammad Murad nu a vrut însã sã dezvãluie numele celorlaţi acţionari, rezumându-se la a declara cã aceştia sunt oameni de afaceri, dar nu constãnţeni. Conform explicaţiilor patronului hotelului Phoenicia, negocierile au început în urmã cu aproximativ douã luni. Ce se intenţioneazã, de fapt, este o relansare a postului de televiziune The Money Channel, dar cu actuala titulaturã, pentru moment, nu sub denimirea Live TV, aşa cum s-a vehiculat în presa centralã. Televiziunea va avea, în noul format, şi emisiuni cu caracter social şi cultural, pe lângã cele economice. Nu va exista, însã, nimic care sã aibã conţinut sau conotaţie politicã, susţine Murad. Preşedintele Federaţiei Patronatelor de Turism din România a precizat cã negocierilor privind relansarea postului vor mai dura maximum o lunã. Nu existã, la aceastã datã, un contract semnat şi nici un set de condiţii impuse în contextul acestui parteneriat. Mohammad Murad susţine aceastã televiziune nu reprezintã o afacere pentru el: „Eu nu o consider o afacere. Este nevoie, mai mult ca niciodatã, de o voce pentru oamenii din mediul privat. Este nevoie ca mediul de afaceri din România sã ajungã la normalitate. Statul trateazã foarte prost mediul de afaceri, existã atâta birocraţie... Este normal ca peste 60% dintre oamenii de afaceri sã aibã dosare în instanţã„ Este normal ca unui om de afaceri care a plãtit, timp de zece ani, toate taxele şi impozitele la stat sã i se blocheze toate conturile pentru 1 milion de lei vechi?!?", se întreabã, retoric, Mohammad Murad. Şeful de proiect în acest demers este, aşa cum a declarat Murad, Dan Muşetoiu. Întrebat ce sumã este dispus sã investeascã în relansarea televiziunii, omul de afaceri a declarat cã este prematur sã se pronunţe.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 493

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 308

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 370

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 590

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 461

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 553

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 519

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 401

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 419

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 763

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 772

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 503

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 684

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 765

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 656