Care pe care la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu" Manafu a dat afară liderul de sindicat

deschidere.jpgLiderul de sindicat al salariaţilor din cadrul Societăţii Naţionale Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa SA, Emanuel Roiu, dar şi soţia sa, Nicoleta Roiu, se judecă în instanţă cu conducerea instituţiei pentru decizia de concediere aplicată şefului sindicaliştilor, respectiv hotărârea de suspendare a contractului de muncă pentru soţia sa

dosar_roiu__Aeroportul_International_Constanta.jpgPotrivit celor declarate de directorul Aeroportului, Ionel Manafu, Emanuel Roiu a fost concediat pentru că a refuzat să semneze fişa postului pentru funcţia pe care o ocupa în cadrul instituţiei, în vreme ce soţia sa a primit avertisment şi trei zile fără plată, după hotărârea unei comisii, pentru acelaşi motiv: refuzul constant de a semna fişa postului.

După ce la mijlocul acestui an sindicaliştii au cerut în instanţă prima de Paşte pe care instituţia trebuia să le-o acorde acestora, printre reclamanţi numărându-se şi şeful sindicaliştilor, Emanuel Roiu, în luna noiembrie a acestui an acesta a intentat proces în instanţă, în nume propriu, la scurt timp fiind urmat şi de soţia sa.

În urmă cu aproape o lună, Emanuel Roiu, liderul sindicaliştilor din cadrul Societăţii Naţionale Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa SA, a înregistrat pe rolul instanţei dosarul nr. 16850/118/2010, împotriva conducerii instituţiei, contestând decizia de concediere, pe care conducerea Aeroportului a fost nevoită să o aplice din cauza refuzului constant al acestuia de a semna fişa postului. Acesta a explicat faptul că în perioada august - septembrie, în cadrul serviciului la care Roiu era şef, a fost alăturat şi compartimentul medical, ceea ce a presupus schimbarea atribuţiilor şi implicit a fişei postului, pe care Roiu ulterior a refuzat să o semneze.

„Comisia a analizat suspendarea contractului de muncă pentru trei zile"

Acum trei zile, pe 7 decembrie, soţia sa, Nicoleta Roiu, deschidea şi ea un proces pe rolul Tribunalului Constanţa, dosarul nr. 18153/118/2010, tot în ceea ce priveşte un litigiu de muncă. Obiectul dosarului făcea referire la contestarea unei decizii de suspendare a contractului de muncă pentru cele trei zile, cât a fost sancţionată - după cum ne-a explicat ulterior directorul Aeroportului -, pentru acelaşi motiv ca şi soţul său, refuzul de a semna un act adiţional la contractul de muncă. „A refuzat în mod constant să semneze fişa postului, chiar şi după ce am venit cu explicaţii referitoare la solicitările făcute. Aceeaşi fişă a postului a fost semnată de alţi 28 de colegi de-ai săi, agenţi de handling ca şi ea, care nu au avut nimic de comentat în acest caz. Pentru refuzul constant, cazul său a fost analizat de către o comisie de cercetare preliminară formată din trei jurişti, care a decis să aplice o sancţiune de suspendare a contractului de muncă pentru trei zile. Procedura a fost una legală. Doamna Roiu lucrează în continuare în cadrul Aeroportului", a mai adăugat directorul Manafu.

În replică la cele declarate de directorul Aeroportului, Emanuel Roiu ne-a spus că, de fapt, conducerea nu a oferit explicaţii la solicitarea referitoare la fişa postului pe care soţia sa a făcut-o şi că decizia de suspendare a contractului de muncă s-a luat fără explicaţii. Roiu a mai adăugat şi faptul că, în subsidiar, toate consecinţele s-ar reduce la faptul că nu este dorit lider de sindicat al angajaţilor Aeroportului. „Dacă ei consideră că ar fi o astfel de problemă, este strict treaba lor", a comentat Manafu.

Primul termen de judecată în cazul procesului Emanuel Roiu - Aeroport se va judeca pe 17 ianuarie 2011, în vreme ce prima înfăţişare la cel de-al doilea este pe 4 februarie 2011.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

15 Dec, 2010 15:39

este pacat de ce se intimpla cid sindicatul stie de toate mai putin cele ce trebuiesc nu le stie

aviator

15 Dec, 2010 15:36

nu comentez

boldea

14 Dec, 2010 20:53

Fotu si Enuta sunt cei mai buni si mai corecti lideri de sindicat. Nu stiu ce neam face fara iei.

lungu

12 Dec, 2010 20:32

oare stie lumea de pe aeroprt cati bani castigai tu ma roiule,sporuri,(unele pe care nu le meritai),stii tu de ce,cumul de functie,indemnizatii si de la aeroport si de la sindicat,ajungeai sa castigi mai bine decat un director,dar pe tine te intereseaza doar functia si nu oricare doar aia de director,ca sa ne vinzi prietenilor tai(aic),asa cum au facut si altii in trecut,iar despre relatia ta cu cei din conducere s-au perindat vreo 7-8 directori si ptr.tine nici unu n-a fost bun,oi fi tu cel mai bun santajistule.roooooiuuuuuu cu tot neamu tau.

salariati

12 Dec, 2010 19:44

istorie o sa fie acesti directori. roiule capu sus ca oamenii sunt langa tine. lumea nu e proasta vedem ca unii vor sa distruga sindicatul. enuta fotu boldea fugiti dupa gherman bai ca si ala nea mintit cum ne mintiti si voi

xxl

12 Dec, 2010 16:32

roiule ai devenit istorie ptr.aeroport,multi nu stiu cum tu faceai cereri catre director sa-i dai afara pe unii salariati,care culmea erau membrii tai de sindicat,cand sapi groapa altuia asa se intampla.

un smecher

11 Dec, 2010 18:47

manafu a adus un avion. zbura cu el in fata aeroportului(vezi poza in telgraf) dar nu a avut unde sa il parcheze ia cerut artagea bani pre multi

angajat

11 Dec, 2010 18:43

Manafule si Artagea cate avioane ati adus ba amaratilor. Nu conteaza aveti uniforme. Numai pe comisioane sunteti pusi nenorocitilor

unu

11 Dec, 2010 18:40

pai ce juristi ma Jurista e una Buta asa o cheam Buta, urata ca dracu si domnisoara la 60 de ani. Normal cine sa o ...... la cum arata

clica

11 Dec, 2010 14:23

alt sindicat asta se doreste Enuta, Fotu, Boldea( cu rude angajate la noi)au ajuns mana in mana cu Artagea sa ne vanda. de nu var mai muri multi inainte dobitoacelor

senator

11 Dec, 2010 14:19

domnu Banias inainte sa instalati directori ca Artagea trebuie sa verificati si nivelul de prostie si cel al sanatatii psihice. asa ar fi normal.

salariat

11 Dec, 2010 12:23

Acest director nu a facut altceva decat sa dezbine colectivul. Mai are o performanta - a scazut traficul de avioane. Sa pleci cat ma repede.

C.J.

11 Dec, 2010 12:21

Un lider de sindicat nu poate fi concediat cand vrea angajatorul. Actiunea trebuie sa fie foarte bine motivata. Modificarea sarcinilor de serviciu nu poate fi facuta fara acordul angajatului.

iuli

11 Dec, 2010 12:17

Cati mai angajeji bai manafule pe aeroportul asta??? Ai adus numai Pdl-isti care stau si iau banii de pomana(Tiberiu Dragomir) si le dai salarii pe care noi muritorii de rand nu leam vazut nici in vis. Cand pleci ia cu tine si directorul operational - Artagea - un curvar cu nevasta acasa.

avocat

11 Dec, 2010 10:50

acest director trebuie sa cunoasca faptul ca nu poti modifica atributiile postului decat prin act aditional semnat de ambele parti.(asa zice codul muncii si zice bine) Nu cred ca cei care au cercetat speta erau juristi sau in cazul in care erau.........au executat un ordin.

Artagea

11 Dec, 2010 10:11

Bine ca am scapat de psihopatul asta de la Radionav. Bai Artagea porti uniforma si la aeroport? Pistol mai ai sa impusti serpii? Un cretin care si-a facut uniforma de marinar sa se dea mare.

muncitor

11 Dec, 2010 10:07

Muli oameni care lucreaza la aeroport au adus dupa ei rudele care au fost angajate.Aici toti sunt neamuri. Problema este ca au venit niste directori incapabili Manafu si Artagea care au dat afara un director competent Cazacu.

un salariat

10 Dec, 2010 22:04

sunt 2 directori PDL pe aeroport cu 2 porecle pe masura PAPLEACA si PINGUINUL

si eu

10 Dec, 2010 22:03

Da a facut treaba intradevar si-a angajat nevasta , fratele si avea salariul de trei ori mai mare decat al multor salariati care inca mai cred saracii in el. Inclusiv membrii lui din familie veniti odata cu schimbarea fiecarui director cate unul au salariile mai mari decat ale vechilor salariati, dar prin diversiunile create...a reusit sa nu se observe.Si apoi iti mai trebuie si minte sa gandesti.

apele romane

10 Dec, 2010 21:59

Pe unde a trecut Manafu a fost nevoie de o echipa intreaga de profesionisti sa repare porcariile facute de nestiinta acestui om. PDL sa traiasca

director

10 Dec, 2010 21:57

nea manafule dar multi juristi mai ai bre la aeroport. mai ai locuri ??? vin si eu. te ajut ca esti plin de procese,

jurist

10 Dec, 2010 21:52

3 juristi au cercetat 2 persoane pentru abateri identice si au aplicat sanctiuni diferite - cat de cretin poti fi......

ela

10 Dec, 2010 20:26

am auzit de sindicatul aeroport - e puternic Bravo lor

eu

10 Dec, 2010 20:25

Se pare ca acest lider sindical face treaba.......

bai cetatene

10 Dec, 2010 19:23

vai vai vai mai cetateanule ce mai dai cu peria pe umarul lui manafu......"o sa aveti o scama"

bai cetatene

10 Dec, 2010 19:13

Roiu nea dublat salariile in timp ce tu pupi in fund un director ca manafu

cetatean

10 Dec, 2010 09:50

Dl Manafu nu a facut altceva decat sa respecte legea, in timp ce dl Roiu se tine doar de reclamatii si "FITILE". Daca a vazut ca nu a iest la interval un post de director pe care si-l doreste de cand a devenit "Lider" de sindicat acest Roiu nu a facut altceva decat sa faca reclamatii si sa atate oamenii.....fratele dansului oare cand o sa dea si el in judecata conducerea Aeroportului? Sincer ....ar trebui sa nu mai screti articole sugerate de indivizi de genul lui Roiu.

Articole asemanatoare

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 485

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 818

ANAF vinde vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia!

26 Mar 2024 520

Atenție! ANAF avertizează asupra unor mesaje false trimise în numele instituției

20 Mar 2024 538

Reorganizarea ANAF, aprobată de guvern (DOCUMENT)

14 Mar 2024 831

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 717

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Deficiențe cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare găsite de angajații Camerei de Conturi Constanța la primăria 23 August (DOCUMENT)

06 Mar 2024 635

O mică avere Vergil Chițac a învins în instanță Fiscul, la Judecătoria Constanța! Nemulțumiri. Povestea din dosar (MOTIVARE)

21 Feb 2024 1189

Magistrații Curții de Apel Constanța au amânat pronunțarea CN APM SA, la judecată cu mai multe instituții, printre care Ministerul Finanţelor Publice și ANAF

18 Feb 2024 558

Un teren agricol, deținut de Revargo Agricultură SRL, scos la mezat de ANAF Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 744

Societăți cu datorii la stat ANAF a publicat numelor datornicilor pe ultimul trimestru din 2023

05 Feb 2024 887

Grupul de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă Băneasa rămâne fără două silozuri. Licitație la ANAF Constanța (DOCUMENT)

04 Feb 2024 741

La a doua strigare ANAF Constanța vinde bunurile firmei Raluca Patisero & Bakery (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1456

ANAFPrincipalele venituri bugetare realizate pe total şi pe bugete

30 Jan 2024 353