Cârnați expirați, sarmale mucegăite și muște din belșug Ce terase a controlat și ce măsuri a luat ANPC la Eforie Sud (galerie foto)

Trei unităţi de alimentaţie publică din Eforie Sud au intrat, ieri, în vizorul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorului (ANPC), Marius Alexandru Dunca. Acesta continuă controalele pe litoral.
 
Prima autoservire verificată a şi fost închisă. Aici, inspectorii ANPC au descoperit cârnaţi expiraţi, o oală cu sarmale mucegăite şi un produs fără etichetă. Mai mult, în lipsa unei plase, la bucătărie roiau muştele. Autoservirea a fost închisă şi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei. Deschis a rămas doar barul societăţii. „Autoservirea funcţiona fără autorizaţie. Practic, funcţiona după bunul plac. Este bătaie de jos la adresa turiştilor care serveau mâncare expirată”, a declarat Marius Alexandru Dunca. Precizăm că autoservirea funcţiona pe societatea Autotrans N S Impex SRL.
 
A doua oprire a preşedintelui ANPC a fost la restaurantul-terasă Perla, care funcţionează pe societatea TEF Hotels SRL. Închisă anul trecut pentru mai multe neconformităţi, ieri, comisarii au avut bucuria să constate că anul acesta totul era în regulă. Și că au rezolvat toate problemele pe care le aveau în trecut. „Avem un exemplu că se poate. Este o bucătărie curată, unde turiştii sunt serviţi exemplar. Există condiţii de servire. Îi felicit pentru ceea ce am găsit”, a spus Dunca.
 
A treia unitate de alimentaţie publică a fost un fast-food care funcţionează pe societatea Kidsonfire SRL-D. La acest fast-food, inspectorii ANPC au constatat probleme minore, adică mâncare fără elemente de identificare. Societatea a scăpat fără amendă şi doar cu o măsură de remediere a deficienţelor. „Trebuie încurajaţi agenţii economici care nu au încălcat grav legea”, a menţionat Dunca.

Ce spune Registrul Comerţului

Potrivit fişei Registrului Comerţului, consultat pe data de 10 iulie 2015, Autotrans N S Impex SRL a fost înregistrată în anul 1994 şi are sediul în municipiul Bucureşti, strada Bacului. Capitalul social subscris al firmei este de 400 de lei, integral vărsat, compus din 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Gelu Chira, născut pe 21.02.1967, în Periş, judeţul Ilfov, care deţine 20 de părţi sociale (50% din capitalul social), Marian Ioniţă, născut pe 16.01.1960, în Răcari, Dâmboviţa, cu 10 părţi sociale (25% din capitalul social), şi Petre Viorel Stanciu, născut pe 17.09.1960, în Colacu, Damboviţa, cu 10 părţi sociale (25% din capitalul social). Administratorul societăţii - a cărei activitate principală constă în „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“ - este Petre Viorel Stanciu. Gelu Chira mai este asociat în Chira Gelu Persoană Fizică Autorizată. Numele lui Marian Ioniţă a mai apărut în: Romgaz Distributie SRL şi Valmexim Trading SRL, ambele radiate.
 
Kidsonfire SRL-D a fost înregistrată, conform Registrului Comerţului, în anul 2015, şi are sediul social în municipiul Dorohoi, strada Herţa. Din fişa Registrului Comerţului, consultat pe data de 10 iulie 2015, aflăm că firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic al societăţii este Ana-Maria Abătăcesei, născută pe 17.11.1994, în Dorohoi, Botoşani. Tot ea este şi administratorul societăţii a cărei activitate principală se referă la „restaurante“.
 
Aşa cum reiese din fişa Registrului Comerţului, consultată pe data de 10 iulie 2015, TEF Hotels SRL a fost înregistrată în anul 2015 şi are sediul social în municipiul Piteşti, strada Trivale. Firma are un capital social subscris de 220.200 de lei, integral vărsat, compus din 22.020 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. În societate sunt asociaţi Florea Tolea, născut pe 11.09.1949, în Sârbii-Măgura, Olt, şi Marian Janin Tolea, născut pe 12.07.1975, în Piteşti, Argeş. Ambilor asociaţi le revin câte 11.010 părţi sociale, câte 50% din capitalul social. De administrarea societăţii se ocupă Marian Janin Tolea. Activitatea principală a firmei se referă la „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Numele lui Florea Tolea mai apare şi în societăţile: Multi Media TEF 2000 SRL, TEF Petrol 2000 SRL, TEF Grup 2000 SRL, Scoot Prolact SRL (cu întrerupere temporară de activitate), Romfar Center Trade SRL (cu întrerupere temporară de activitate), Romedia TM SRL (cu întrerupere temporară de activitate). Marian Janin Tolea este asociat în General Consumer SRL, Media Online SRL, Sun Waves SRL, TEF Grup 2000 SRL, TEF Petrol 2000 SRL, Sun Shop SRL.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful ANPC a luat la puricat localuri de alimentație publică. O autoservire a fost deja închisă (galerie foto+video)

10 Jul 2015 3760