Deschidere editie

Chestionar pentru regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa

Ca urmare a dezbaterii publice organizate anul trecut pe tema regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa, Primăria Constanţa a creat un chestionar privind acest regulament, care poate fi completat de cei interesaţi până la data de 16.02.2018. Pentru completarea acestuia, trebuie să vă autentificaţi cu o adresă valabilă de e-mail.
 
Chestionarul conţine opt întrebări, după cum urmează:
- Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului în zona peninsulară şi introducerea unor mijloace de transport electrice care să deservească această zonă?
- În cazul restricţionării accesului autovehiculelor în zona peninsulară, sunteţi de acord cu instituirea unei taxe pe oră/zi pentru accesul în această zonă?
- Sunteţi de acord cu introducerea unei taxe de tramă specială destinată agenţilor economici din zona peninsulară, care să fie folosită în scopul reparării zonelor carosabile şi trotuarelor aferente?
- Sunteţi de acord cu permiterea accesului, fără staţionare, pentru autovehiculele turiştilor la unităţile de cazare din zona peninsulară?
- Sunteţi de acord cu restricţionarea totală a accesului în zona peninsulară în sezon (perioada mai-septembrie), iar în extrasezon (perioada octombrie-aprilie) să fie permis accesul contra unei taxe, cu respectarea semnelor de circulaţie?
- Sunteţi de acord cu restricţionarea totală a accesului în zona peninsulară în sezon (perioada mai-septembrie), iar în extrasezon (perioada octombrie-aprilie) să fie permis accesul doar pe străzile: Traian (până la strada Sulmona), Sulmona (între strada Traian şi strada Vasile Canarache), Vasile Canarache (până la strada Termele Romane, cu respectarea semnelor de circulaţie?
- Consideraţi că restricţionarea accesului în zona peninsulară ar putea avea consecinţe negative asupra activităţii economice din zonă?
- Sunteţi de părere că restricţionarea accesului în zona peninsulară va conferi mai multă siguranţă copiilor şi însoţitorilor acestora? 

Ce s-a discutat la dezbaterea din decembrie 2017? 

Vă reamintim că pe 6.12.2017 a avut loc dezbaterea publică pe tema regulamentului de acces în zona peninsulară. La dezbaterea publică, din partea Primăriei municipiului Constanţa au participat viceprimarul Dumitru Babu, Rareş Iordache - director executiv Direcţia Gestionare servicii publice, Radu Vânturache - arhitect-şef Direcţia Urbanism, Viorica Ani Merlă - director executiv Direcţia dezvoltare şi fonduri europene şi reprezentanţi ai Serviciului management drumuri şi transport public.
 
Pentru luări de cuvânt s-au înscris pe listă zece persoane, atât în calitate de persoane fizice, cât şi în calitate de reprezentanţi ai persoanelor juridice, respectiv societăţi comerciale (restaurante, baruri, cafenele, hoteluri, pizzerii) care îşi desfăşoară activitatea în zona peninsulară. Majoritatea celor care au luat cuvântul şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la introducerea bruscă, mai ales în perioada extrasezonului, când activitatea economică este deja în scădere comparativ cu sezonul estival, a măsurii restrictive de acces auto prin amplasarea de bariere, restricţie ce ar viza persoanele care nu locuiesc în zona peninsulară şi care ar fi, în mare parte, clienţi, rudele persoanelor rezidenţiale sau prieteni şi angajaţii operatorilor economici din zonă.
 
Restricţionarea accesului şi instalarea de bariere ar avea, ca prim efect, scăderea numărului de clienţi şi sufocarea afacerilor existente în zona restricţionată. De asemenea, în vederea acomodării, pentru ca impactul asupra activităţii economice din zonă să fie atenuat, s-a propus găsirea unei soluţii de introducere etapizată a măsurii restrictive. În acest sens, au propus administraţiei locale ca pe cel puţin două străzi din arterele pe care se circulă în prezent să se permită accesul pentru a se asigura intrarea şi ieşirea din zonă, să se identifice posibilitatea de a se amenaja locuri de parcare pe străzile adiacente zonei amenajate şi pavate sau pe trotuare, majorarea taxei de parcare şi o mai mare implicare a agenţilor poliţiei locale sau rutiere pentru a se asigura respectarea regulilor şi a indicatoarelor de circulaţie.
 
La finalul dezbaterii, operatorii economici prezenţi în sală au solicitat o nouă întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice locale în care să fie reprezentaţi de una sau două persoane şi care să le prezinte propunerile concrete pentru amendarea proiectului.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi

10 Oct, 2018 09:34

Mihai pavelescu - vorbesti putin , confuz si prost . Adica , dc nu ar trebui sa am unde sa.mi parchez eu masina ?? Ca vi tu sa vezi drogatii adusi de primarie in piata ovidiu?

Mihai Pavelescu

03 Feb, 2018 12:43

nicio restricție ar trebui să fie singura restricție

Tudose Corneliu

03 Feb, 2018 11:03

Daca se va restrictiona accesul in zona peninsulara zona va ramane pustie asa cum este acum centrul vechi pt ca lumea se va duce la moluri. Ganditi-va la realizarea unor parcari etajate sau subterane cu spatii comerciale adiacente in care turistul sau localnicul sa aiba unde lasa masina. Ganditi o fluidizare a traficului nu doar pe o singura bretea (drumul de la poarta 1) si intrarea si plecarea. Apoi nu va mai ganditi la taxe. Am mai avut un geniu in primarie care a introdus taxarea la Mamaia. Introduceti taxe si in centrul vechi si-l omorati de tot. Cautati specialisti cu idei nu functionari anchilozati pentru a rezolva problema in zona peninsulara. Ce sa mai gandim de restul orasului: nu v-ati gandit la pasaje in intersectiile mari, la crearea unor alternative de trafic in orasul asta prin deschiderea de scurtaturi, etc. Ati tot inchis Tomisul, Mircea, inchideti si Lapusneanu si Peninsula si Constanta va ramane sub suta de mii de locuitori. ganditi-va la impactul pe care o va avea exploatarea zacamintelor din M. Negra, fiti pregatiti sa preluati aceste activitati cum au facut altii in M. Nordului acum 40 de ani.

cobalt

02 Feb, 2018 23:12

Și unde ne autentificăm cu adresa de email?Pe site-ul Primariei?

Articole asemanatoare

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară, afişat pe site-ul Primăriei Constanţa

17 Oct 2018 970

Începe reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa - etapa a doua!

08 Oct 2018 968

Ce spune primarul Decebal Făgădău, despre decizia luată în Consiliul Local referitoare la zona peninsulară

27 Sep 2018 703

Zona peninsulară a Constanţei devine pietonală. Consilierii locali vor aproba proiectul în şedinţa CLM (document)

24 Sep 2018 1124

Primăria Constanţa continuă acţiunea de dezinsecție (galerie foto)

23 Aug 2018 526

Un consilier judeţean îşi vinde hotelul din peninsulă. Nu mai investeşte în Constanţa, dar vrea să construiască un resort în Bali

15 Aug 2018 3199

Silozurile „Anghel Saligny“, Cuibul Reginei, Dana de pasageri La plimbare cu autobuzele etajate ale RATC prin Portul Constanţa

13 Aug 2018 798

Editorial Zona istorică a Constanţei trebuie să devină pietonală. Nu e un moft, e de bun-simţ!

04 Aug 2018 892

PNL consideră Regulamentul zonei peninsulare o bătaie de joc la adresa constănțenilor

01 Aug 2018 757

Sondaj de opinie 44 la sută dintre respondenți, de acord cu restricționarea accesului auto în zona peninsulară. 7 la sută ar fi dispuși să plătească o taxă suplimentară

30 Jul 2018 732

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în zona peninsulară?

23 Jul 2018 2967

Avize favorabile în Comisia de Administraţie a CLM. PNL şi PMP s-au abţinut. Vizate au fost zona peninsulară şi actualizarea preţului unui teren din Mamaia Nord

19 Jul 2018 1206

Pe urmele Cazinoului Licitaţia pentru reabilitarea Templului Israelit din Constanţa, anulată de CNI

09 Jul 2018 1614

Proprietarul unui câine periculos, sancționat de polițiștii locali din Constanța. Ce amendă a primit

01 Jun 2018 983

Pericol pe strada Traian din Constanța. Au început să cadă cărămizi din zidurile clădirilor vechi (fotoreportaj+video)

27 Mar 2018 1919

Chestionarul privind Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară, lansat de Primăria Constanța

02 Feb 2018 811

Imagini impresionante surprinse de la înălțime cu Cazinoul din Constanța. Cum arată Portul Tomis de sus (video)

30 Jan 2018 2168

Iluminatul festiv din zona peninsulară - Piața Ovidiu a revenit societății Flash Lighting Services. Cum va arăta locul de Revelion (document)

31 Dec 2017 851

Dezbatere publică pentru regulamentul de acces în zona peninsulară „Dacă închideţi Piaţa Ovidiu cu bariere, ne terminaţi afacerile“

07 Dec 2017 1718

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acces în zona peninsulară, în dezbatere la Primăria Constanţa (galerie foto+video+document)

06 Dec 2017 1620

#scrieDobrogea Marea Moschee „Carol I“, o scară spre cer și spre Constanța veche (galerie foto)

04 Dec 2017 3073

Zeci de documente necesare pentru aviz Primăria Constanţa organizează dezbatere publică privind accesul în Zona Peninsulară (documente)

30 Nov 2017 1919

Imagini de la eveniment Trafic închis pe bulevardul Tomis. Repetiţii generale pentru Ziua Naţională a României (galerie foto+video)

28 Nov 2017 3911

Constanţa. Pericol în Peninsulă. O bucată din balconul unei clădiri istorice s-a prăbuşit în afara zonei de protecţie (galerie foto+video)

17 Nov 2017 2905

Se închide accesul auto în zona peninsulară din Constanţa. Care sunt tipurile de permise şi cum pot fi obţinute (documente)

29 Sep 2017 13228

Un nou act emis de municipalitate Comunitatea Evreilor din Constanţa continuă demersurile pentru reabilitarea sinagogii

06 May 2017 3199

Adevarul.ro România lucrului prost făcut. Cum arată zona veche a Constanţei, sfărâmată de o reabilitare de milioane

02 Apr 2017 4163

Tunel între platformele portuare Vor fi reluate discuţiile pe marginea noului PUZ pentru peninsulă (document)

13 Feb 2017 1799

UPDATE. Avarie RAJA. Vezi dacă ești afectat. Cât se preconizează a fi deranjamentul

30 Dec 2016 1339

Luxten Lighting Company şi Dimalight Group Import Export îşi dispută iluminatul ornamental pentru Loturile II şi III (document)

21 Nov 2016 2429

Nu vom mai intra cu maşinile în zona peninsulară! Primăria Constanţa introduce un sistem de blocare şi monitorizare a accesului!

05 Oct 2016 1191

Editorial Zona peninsulară şi urmările nepăsării

10 Aug 2016 1463

Evaluator contra evaluator. Alin Horaţiu Dima, din Dosarul Retrocedărilor, executat silit de colegul Costel Şerban

29 Feb 2016 4198

În zona peninsulară din Constanța au apărut cabinele de pază (galerie foto)

07 Feb 2016 1164

Oamenii sunt nemulțumiți! În zona Peninsulară din Constanța nu este curent electric

17 Jan 2016 1601

Primăria organizează ”Revelion 2016” în Piața Ovidiu

23 Dec 2015 1918

Se oprește apa potabilă în Piața Ovidiu și zona Peninsulară din Constanța

28 Oct 2015 823

A aparţinut firmei care lega Constanţa de New York Casa Embiricos, din zona peninsulară, intră în reabilitare… termică (document)

09 Oct 2015 4278

Se va permite accesul doar rezidenţilor sau celor care au operaţiuni strict necesare în zonă Restricţii auto drastice în Peninsulă!

01 Sep 2015 3223

Schimbări în centrul istoric al Constanţei Făgădău - „Nu am de gând să-mi asum toate sancţiunile, pentru că nu am generat eu această situaţie“

01 Sep 2015 1880

Parcarea interzisă! Trei străzi din zona peninsulară a Constanţei au intrat în reabilitare

18 Jun 2015 897

În perioada 8 iunie - 1 iulie Pe 20 de străzi din Constanţa nu ai voie să parchezi între 8.00 şi 16.00

09 Jun 2015 2792

Atenţie unde parcaţi! Străzile din Peninsulă intră în reparaţii

08 Jun 2015 1104

FOTOREPORTAJ Atenţie soferi, indicatoare noi în zona peninsulară!

24 Mar 2015 2401

Litoral TV Ziua Marinei, sărbătorită cu fast la țărm de mare

15 Aug 2014 1316

Ziua Marinei Române la Constanţa Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

15 Aug 2014 1350

Un constănțean critică administrația Mazăre Bani europeni folosiți la împânzirea străzii Tomis cu baruri și terase

10 Jul 2014 1485

Lucrări de amploare în zona Peninsulară din Constanţa. Iată cum se circulă

16 Jun 2014 1196

Mare şantier Modificări în sistemul de circulaţie rutieră din Constanţa

08 Jun 2014 2420

RAJA oprește azi apa în zona Peninsulară

10 May 2014 1065