Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată de juristul ISU Constanța

  • Facem precizarea că am solicitat un punct de vedere oficial de la chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și de la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la acest dosar, sens în care am formulat o solicitare în atenția MAI. Imediat ce vom primi și punctul său de vedere sau al ministerului pe care îl reprezintă îl vom publica.
  • Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 aprilie 2021.

Chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne, sunt chemați în instanță de Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța. Pe lângă chestorul Bogdan Despescu și fostul ministrul Marcel Vela, juristul ISU Constanța s-a îndreptat și împotriva Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă și Unitatea Militară 0434 Constanţa (I.S.U.J. Constanţa).
 
Dosarul (139/36/2021) a fost înregistrat pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa, la data de 29 martie 2021.
 
Părţile cauzei sunt: Gili Gabriel Pană – reclamant.
 
Pârâți sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Vela Ioan Marcel, Despescu Bogdan, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și Unitatea Militară 0434 Constanţa (ISUJ Constanţa).
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 aprilie 2021.
 
Contactat telefonic, Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„Vorbim despre o a doua cerere de chemare în judecată cu aceleași instituții pârâte. Prima a fost admisă de Înalta Curte. Probabil că va fi admisă și a doua, la Curtea de Apel Constanța, ca să nu mai ajungem la în faza de recurs. Cei care au greșit să-și învețe lecția, pentru că sunt instituții și persoane fizice responsabile. Vedem mai departe dacă mai colaborăm. E cam penibil ca tocmai consilierul juridic al unității să se judece cu unitățile pe care le-a apărat, zic eu în mod onorabil, date fiind condițiile de lucru“.
 
„Solicit suspendare și anulare act administrativ. De fapt sunt trei ordine: unul al ministrului Vela (nr. Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne), unul al lui Bogdan Despescu (...) și unul al unității prin care mi-au fost sistate niște drepturi salariale. (...) Când cineva emite un act, omul respectiv – care face subiectul ordinului/actului administrativ are dreptul să-l atace. Doar că nici ministerul, nici ceilalți, nu au dorit să îmi răspundă măcar. Acum trebuie să-i lămurească judecătorul. Dacă am greșit eu sau dacă au făcut ei ceva ce trebuia să se abțină a face. (...) Putem să vorbim și despre niște prejudicii bănești pe care eu consider că o să le recuperez alături de daunele morale și materiale. Vorbim despre sporul de specialist de clasă pe ultimii trei ani de zile neacordat, 30% un spor tăiat în ultimele două luni din an, deși era o decizie care nu era executorie, cea atacată și la care nu mi-a fost răspuns la raport și un spor sistat începând cu luna decembrie dar l-au sistat prin luna februarie. Este dreptul fiecăruia de a-și susține interesele în instanță cum consideră de cuviință“, potrivit lui Gili Gabriel Pană.

 
Facem precizarea că am solicitat un punct de vedere oficial de la chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și de la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la acest dosar, sens în care am formulat o solicitare în atenția MAI. Imediat ce vom primi si punctul sau de vedere sau al ministerului pe care il reprezinta il vom publica.
 

Citește și
 
Bogdan Despescu va coordona mai puține structuri din cadrul MAI. Cum au fost repartizate

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, chemați în instanță de juristul ISU Constanța. Avem prima decizie

22 Apr 2021 4035

Bogdan Despescu va coordona mai puține structuri din cadrul MAI. Cum au fost repartizate

29 Jan 2021 1257

Ministrul Marcel Vela și chestorul Bogdan Despescu, declarații de presă (live text)

11 Nov 2020 730

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în conferință de presă cu chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu

22 Oct 2020 1433

#alegerilocale2020 Ministrul Marcel Vela și chestorul Bogdan Despescu, despre pregătirile pentru ziua alegerilor (VIDEO)

26 Sep 2020 1009

Chestorul Bogdan Despescu, precizări despre rezultatele acțiunilor pe timpul sezonului estival

11 Sep 2020 1124

Cine a condus Poliţia Română din 1996 până în prezent. Printre foștii comandanți, un fost șef al IPJ Constanța

03 Sep 2020 1789

Poliția Siguranță Școlară, o nouă structură în Inspectoratul General al Poliției Române

01 Sep 2020 1392

Precizările chestorului Bogdan Despescu legat de evenimentele de la începutul lunii, din Capitală

27 Aug 2020 689

LIVE VIDEO Bilanțul forțelor MAI în primele luni ale anului

31 Jul 2020 651

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 653

Nivel de siguranță crescut pentru cetățeni Noi dotări pentru polițiști. Vor avea armament de ultimă generație

29 Jul 2020 1090

Ministrul Afacerilor Interne, precizări legate de înmatricularea vehiculelor

10 Jul 2020 999

Peste 180 de polițiști din țară vor acționa, alături de colegii lor din Constanța, în zonele de interes de pe litoral

03 Jul 2020 1199

Ședință la Ministerul Afacerilor Interne. Măsuri pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19

03 Jul 2020 1532