Chirurgii cer aplicarea legii la Spitalul Judeţean Dragomir a promis că Secţia Chirurgie 2 va deveni clinică

Cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat, la începutul săptămânii, un protest al chirurgilor clinicieni din Spitalul Judeţean Constanţa, care solicitau transformarea secţiei neclinice din cadrul Spitalului Judeţean în secţie clinică (ce are activitate universitară), fie prin absorbţia ei în cadrul Clinicii de Chirurgie, fie prin integrarea unor cadre universitare. O parte dintre chirurgi au solicitat transformarea acestei secţii în clinică chirurgicală, cu şef cadru universitar, conform legilor în vigoare. Toate aceste nemulţumiri au fost puse pe hârtie şi s-au transformat, în repetate rânduri, în memorii adresate managerului spitalului, dr. Dănuţ Căpăţînă, rectorului Universităţii „Ovidius”, dr. Sorin Rugină, şi, nu în ultimul rând, vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir. 
 
Între timp, acesta din urmă s-a sesizat sau a fost sesizat pe linie politică şi ieri le-a făcut o „surpriză” chirurgilor, când ar fi trebuit să se desfăşoare şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) al spitalului. Pe repede înainte s-au aprobat bugetul şi investiţiile pentru anul viitor, iar apoi şedinţa CA-ului a fost amânată. Motivul - la sediul spitalului au sosit reprezentanţii Consiliului Judeţean, vicepreşedinţii Cristinel Dragomir şi Cristian Darie.
 
Astfel, s-a pus de o discuţie lucrativă chiar în biroul managerului Dănuţ Căpăţînă. La discuţie au participat reprezentanţii CJC, managerul spitalului, directorul medical, Mihnea Avram, preşedintele CA-ului spitalului, dr. Cătălin Grasa, prof. dr. Octavian Unc, prof dr. Daniel Costea şi prof. dr. Iusuf Timurlenc.

Discuţii şi promisiuni 

Secţia Clinică Chirurgie 1 din cadrul SCJU va fi inaugurată luni, după finalizarea lucrărilor de renovare. Inaugurarea urma să vină la pachet cu comasarea secţiilor.
 
Citeşte şi
 
UPDATE. Strigăt de ajutor al chirurgilor din SCJU ConstanţaBinomul Avram-Căpăţînă a comasat în bătaie de joc Secţia Chirurgie!
 
Conducerea CJ Constanţa a ţinut, ieri, să le promită profesorilor doctori din Secţia Chirurgie 1 că solicitarea lor va fi rezolvată, urmând ca Secţia Neclinică Chirurgie 2 - în care nu lucrează şi cadre universitare, ci doar echipa doctorului Mihnea Avram - să se transforme în secţie clinică, prin transferul unuia dintre universitari, care să lucreze în Secţia Chirurgie 2. Deocamdată, nu s-a stabilit numele clinicianului care va face pasul către Chirurgie 2, însă chirurgii clinicieni speră ca această situaţie să se rezolve, conform promisiunilor, până la sfârşitul acestui an.
 
„Cristinel Dragomir a promis că se va rezolva şi, surprinzător, managerul Căpăţînă s-a arătat extrem de conciliant, de parcă şi-ar fi recunoscut scăpările. Noi sperăm să se ţină de cuvânt şi să nu fi fost doar o încercare de a salva inaugurarea secţiei, programată pentru data de 21 decembrie”, ne-a precizat unul dintre chirurgii prezenţi la discuţii.
 
Vă reamintim că secţia neclinică de chirurgie îi are în componenţă pe medicii Mihnea Avram, Iulia Dogaru, Mihai Gherghinoiu şi este condusă interimar de şeful de secţie Vitalie Moroşanu. Secţia dispune de 25 de paturi.

Mintea de pe urmă a autorităţilor

Teoretic, în şedinţa de CA a SCJU urma să se supună la vot, printre altele, şi avizul pentru scoaterea la concurs a postului de medic-şef de secţie pentru chirurgie generală, adică postul ocupat în prezent de dr. Moroşanu. Revolta chirurgilor a modificat priorităţile conducerii spitalului şi le-a dat teme pentru acasă şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, care au stopat această procedură. Oricum, pe holurile spitalului se discută despre o nouă reorganizare a celei mai mari unităţi medicale din judeţ, care ar urma să fie funcţională de anul viitor. Ultima s-a făcut în anul 2012, prin act administrativ al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, şi cu avizul Ministerului Sănătăţii, în conformitate cu art. 174 din Legea nr. 95/2006.
 
Chirurgii sunt decişi ca, în cazul în care vor fi traşi pe sfoară, să reia memoriile şi să se adreseze forurilor medicale, politice, universitare, ministeriale şi chiar Justiţiei, până la intrarea în normalitate.
 
Vom reveni.
 
P.S. Haideţi, domnilor de la CJC şi SCJU, să salvăm şi angiograful, adus la Constanţa printr-un proiect european!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Lazar Dogaru

18 Dec, 2015 12:41

Bun. Si posturile pentru chirurgii care si-au tocit viețile si si-au sacrificat familiile pe holurile spitalului? Unde sunt? Haideti sa facem loc oamenilor loiali si competenți pentru ca orașul ăsta sa aiba macar un spital care sa ii apartina. Restul a fost furat de echipa Mazăre.

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța caută infirmiere, brancardieri și îngrijitoare. Până când poți depune dosarul

06 Feb 2024 1363

Caz șocant la Spitalul din Tulcea! Incredibil ce au găsit agenții de pază asupra unui bărbat din Constanța, internat la secția de chirurgie

03 Feb 2023 2031

Spitalul Județean Constanța a cumpărat materiale sanitare pentru clinica de chirurgie cardiovasculară (DOCUMENTE)

05 Jun 2022 1200

Transplantul hepatic la fetița de 5 ani cu boala Wilson și insuficiență hepatică s-a făcut cu succes. Anunțul Ministerului Sănătății

01 May 2022 1629

UPDATE Două femei și un bărbat au fost răniți în urma unui accident rutier în județul Suceava (GALERIE FOTO)

16 Apr 2022 1655

Apel umanitar! Este nevoie de sânge pentru un bărbat aflat la terapie intensivă la Spitalul Județean Constanța

28 May 2020 3011

Coronavirus Încă nouă decese, înregistrate în România. Noul bilanț - 628 de morți

27 Apr 2020 1786

Concurs la Spitalul Judeţean Constanţa pentru funcţii de şefi de secţie. Ce medici şi-au depus dosarele (documente)

22 Feb 2020 10119

Ce va livra o firmă din Iaşi Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (document)

21 Jun 2019 2952

Spitalul Mangalia caută un asistent medical debutant

24 Dec 2016 3440

Vitalie Moroșan, șeful Secției Chirurgie Generală II, are în garaj două automobile (documente)

28 Oct 2016 8808

Ion Aşchie, şeful Secţiei Clinice Chirurgie Generală I, deţine trei imobile şi un teren (documente)

22 Oct 2016 7157

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică, Bogdan Caraban, deţine o colecţie de bijuterii din aur, argint şi pietre preţioase (documente)

21 Sep 2016 11222

Prof. dr. Constantin Tica, şeful Secţiei Clinice Chirurgie Ortopedie Pediatrică, a moştenit anul trecut patru terenuri (documente)

20 Sep 2016 11918

Spitalul Judeţean Constanţa, anunţ important. Este vizată Secția de Chirurgie Plastică

08 Jun 2016 5999