​ Cine i-a înlocuit pe Stroe Felix și Ramona Petcu în CA-ul RAJA? Foști directori de la Port în conducerea companiei de apă

  • Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor RAJA SA a luat act de modificările survenite în componența Consiliului de Administrație și constatarea vacantării a 2 posturi de administratori
  • AGA RAJA a luat act de încetarea mandatelor de administratori, urmare a demisiei a lui Stroe Felix și Ramonei Zena Petcu
  • Au fost aprobate numirile în funcția de administratori neexecutivi provizorii, pentru un mandat de 4 luni, a lui Constantin Chirilă, respectiv a lui Viorel Sorin Ciutureanu
  • Totodată au fost aprobate și remunerațiile fixe ale administratorilor în valoare, lunară brută de 7.596 lei
  • Președintele Consiliului de Administrație, Ghiulentan Encioiu va avea o indemnizație lunară brută de 8.144 lei
  • Hotărârile Adunării Generale Ordinare a Acționarilor RAJA SA au fost publicate în Monitorul Oficial al României
 

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor RAJA SA, întrunită cu respectarea tuturor prevederilor legale și ale actului constitutiv al socielății, reuniți în ședința din 04.12.2020 a luat act de modificările survenite în componența Consiliului de Administrație și constatarea vacantării a 2 posturi de administratori.
Astfel, AGA RAJA a luat act de încetarea mandatului de administrator a lui Stroe Felix, urmare demisiei, începând cu 01.10.2020 și  încetarea mandatului Ramonei Petcu, urmare demisiei, începând cu data de 12.10.2020.

În aceeași ședință au fost aprobată numirile în funcția de administratori neexecutivi provizorii, pentru un mandat de 4 luni, începand cu 04.12.2020 a lui Constantin Chirilă, respectiv a lui Viorel Sorin Ciutureanu.
Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor RAJA SA au mai aprobat indicatorii pentru administratorii neexecutivi provizorii pentru anul 2021, care vor constitui anexa la contractele de mandat și vor sta la baza actelor adiționale la contractele de mandat, privind componența variabilă, precum și conținutul contractelor de mandat și a actelor adiționale Ia contract.

Totodată au fost aprobate și remunerațiile fixe, variabile și suplimentare cuprinse în contractul de mandat și în actul adițional, astfel: indemnizația fixă, lunară brută egală este de  7.596 lei (de două media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar calculat la nivelul lunii mai 2018, pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate și o componentă variabilă constând într-o sumă brută totală de 12 indemnizații fixe brute/lunare lei, condiționată de îndeplinirea indicatorilor de performanță, ce va fi acordată anual.
Administratorul care îndeplinește funcția de președinte al Consiliului de Administrație va avea o indemnizație lunară brută de 8.144 lei.
Desemnarea Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor RAJA SA a mai decis ca reprezentantul acționarului județul Constanța,  Ramona Zena Petcu, să semneze în numele societății, contractele de mandat actele aditionale ce vor fi încheiate cu administratorii neexecutivi provizorii.
Administratorii RAJA SA au mai aprobat actualizarea art. 24.1 din Actul constitutiv al societății, privind structura Consiliului de Administrație, după cum urmează: Managementul și administrarea societății sunt încredințate unui Consiliu de Administrație compus din 7 (șapte) membri, în majoritate neexecutivi. Numirea membrilor Consiliului de Administrație („Administratorii") este temporară și revocabilă.
Persoanele numite în calitate de administratori trebuie să accepte expres numirea.
Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă.
În cazul în care administratorii au fost desemnați dintre salariatii societății, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului.

Administratorii societății, sunt: Aurel Presură- membru - administrator executiv și director general al societătii, Ghiulentan Encioiu - membru - administrator neexecutiv, cetacean roman; Elena Vlad -  membru - administrator neexecutiv, Cezar Paul Neagu -  - membru - administrator neexecutiv, Daniela Șerban (fost director al CNAPMC) - membru - administrator neexecutiv, Constantin Chirilă membru - administrator neexecutiv și Viorel Sorin Ciutureanu - membru - administrator neexecutiv.
Ghiulentan Encioiu,  fosta șefă a serviciului juridic şi contencios din cadrul Companiei Administrația Porturilor Maritime Constanţa a fost mandată președinte al Consiliului de Administrație a RAJA SA.
Totodată, data de 04.12.2020 este considerată data de declanșarea a procedurii de selecție privind selecția a doi administratori neexecutivi, pentru o durată ramasă din mandatul predecesorilor (art. 3 lit. g), din H.G. nr. 722/2016).

Selecția se va desfășura de către autoritatea tutelară, A.D.I. APA - CANAL Constanța împreună cu expertul independent conform Hotărârii nr. 5/23.10.2020 adoptată de către asociație.
Se aprobă suportarea de către RAJA SA a contravalorii contractului încheiat cu expertul independent de către Autoritatea Tutelară, ce va avea ca obiect selecția a doi administratori pentru o durată egală cu perioada rămasă din mandatul predecesorilor.
Hotărârile Adunării Generale Ordinare a Acționarilor RAJA SA au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 395

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 283

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 546

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 546

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 495

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 534

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 918

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 590

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 626

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 677

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 544

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 590

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 943

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2108

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 819