Cine se imbogateste din Centura Constantei?!

DESCHIDERE_harta_centura_Constanta.jpgSC Blue Beach SRL este o societate cu sediul în Constanţa, înfiinţată în 2003 # Firma îi care ca asociaţi pe Ioannis Skantzikas, Antonios Gioxas şi SC Mega Development SRL

La sfârşitul săptămânii trecute, în Monitorul Oficial nr. 159 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 213 cu privire la declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „varianta de ocolire a municipiului Constanţa, km 0+000 - km 21+861, judeţul Constanţa". Pe www.ziuadeconstanta.ro puteţi vedea textul integral al Hotărârii de Guvern.

Actul emis de Guvern aprobă „ca justă despăgubire pentru imobilele ce constituie amplasamentul (...) suma globală estimată de 128.557 mii lei alocată de la bugetul de stat (...)". Procedura este simplă: proprietarul suprafeţei de teren primeşte o notificare şi, în termen de cinci zile, trebuie să se prezinte pentru a se face toate formalităţile. Anexa 1 a Hotărârii de Guvern ne prezintă proprietarii terenurilor din Ovidiu, Constanţa, Cumpăna şi Agigea, pe care se va face varianta ocolitoare a oraşului. Cei 395 cuprinşi în actul normativ sunt fericiţii care vor reuşi să scape de terenuri pe timp de criză, într-o perioadă în care nimic nu mai mişcă în lumea imobiliarelor. Evident, printre multitudinea de persoane fizice din listă dăm şi peste câteva societăţi comerciale, care vor reuşi să „scape" de suprafeţe însemnate de pământ. Care terenuri au fost evaluate la preţuri destul de frumuşele pentru un metru pătrat. Aşadar, nume precum Blue Beach SRL, Investate SRL, Tomis Investments SRL ne atrag atenţia, în special, din cauza suprafeţelor mari de teren pe care le vor „ceda" întru binele oraşului şi realizarea variantei ocolitoare. Spre exemplu, SC Blue Beach SRL este o societate cu sediul în Constanţa, înfiinţată în 2003. Firma îi care ca asociaţi pe Ioannis Skantzikas, Antonios Gioxas şi SC Mega Development SRL.

Din nou Sorina Gina


Numele par cunoscute, într-adevăr. Skantzikas este nimeni altul decât cel care îi datorează primarului Radu Mazăre 600.000 de euro, fapt dovedit de declaraţia de avere a edilului. Poate cu ocazia tranzacţiei cu statul îi va putea returna datoria. Gioxas este prietenul şi partenerul său de afaceri... care nu sunt puţine. Cei doi greci apar în mai multe societăţi, unele dintre ele regăsite în anunţurile de atribuire ale anumitor licitaţii, chiar ale municipalităţii: SC Black Sea Suppliers SRL, Metal Trade SRL, Europroiect SRL, Romexpress Line SRL, Instalatorul SRL, Blue Beach SRL, Oro Invest SRL, Oro Construct SRL şi Iolkos Invest SRL. Gioxas mai deţine, fără veşnicul său asociat, şi firma Mec-El Project Engineering SRL. Societatea parteneră cu cei doi greci în Blue Beach, SC Mega Development SRL, este înfiinţată în 2001 şi are sediul pe strada Pescarilor, bl. FZ 15, sc. A. Unicul asociat al firmei este Talmage Overseas Limited, cu sediul în Cipru, iar administrator este Sorina Gina Hortolomei Moscu, nume cunoscut şi foarte controversat. Femeia are multe afaceri, în care apare atât ca asociat, cât şi ca administrator. Oficiul pentru Registrul Comerţului arată că SC Mehmetoglu SRL, Contest SRL, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Clubo Galactico SRL, Glamob SRL şi Galatap SRL o au ca asociat pe Hortolomei Moscu. Este administratorul firmelor Bulevard SA, Millenium Global Development SA, Mega Development SRL şi Holland Development Group SA, dar şi cenzor la SC Mobitom SA. Majoritatea societăţilor care o menţionează în documente pe Sorina Gina Hortolomei Moscu au fost asociate, de-a lungul timpului, cu numele primarului Radu Mazăre. Ba, mai mult, câteva dintre ele au fost implicare în retrocedările ilegale şi apar în celebrul dosar instrumentat de DNA.

harta_centura_Constanta.jpgA fi sau a nu fi... verişoară

Spre exemplu, Millenium Global Development şi Hortolomei apar în aproape 90% din afacerile despre care se insinuează că ar fi ale grupului Mazăre. La Millenium, acţionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu primarul Radu Mazăre la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. SC Holland Development Group SA este societatea care a deţinut, la un moment dat, terenul din parcul Tabăcăriei, pe care s-a construit unul dintre cele mai controversate mall-uri din oraş. De fiecare dată când s-a vorbit despre firma Holland Development Grup, a fost introdus în discuţie şi numele primarului Radu Mazăre. Sorina Hortolomei Moscu este om de bază al edilului constănţean. Zvonurile au adus la urechile constănţenilor, într-o perioadă, ideea că Sorina ar fi verişoara lui Radu Mazăre, lucru infirmat de mai- marele Constanţei. Revenind la terenurile expropriate, trebuie să subliniem faptul că SC Blue Beach SRL, deţinută de Skantzikas, Gioxas şi de firma administrată de Hortolomei Moscu, va „pierde" 268.777 de metri pătraţi de teren în Cumpăna. Mai precis, 25 de loturi. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm ce minte luminată le-o fi dat grecilor ideea să achiziţioneze teren fix în acea zonă, despre care se ştia de ceva vreme că va fi parte integrantă din Centura Constanţei. Însă cazul Blue Beach nu este unic. În Ovidiu şi Constanţa va fi expropriată o altă societate: SC Investate SRL, cu sediul în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 208.

Colac de salvare pentru Westhouse


Asociaţii au nume sonore: SC Westhouse Group SRL şi Romreal LTD. Administrator este Kay Tonnes Thorkildsen. Ba, mai mult, varianta ocolitoare ar putea fi colacul de salvare pentru grupul Westhouse. Cu o istorie controversată încă de la intrarea pe piaţa românească de imobiliare, grupul Westhouse, subsidiară a RomReal Ltd, pare a se apropia de colaps. Sau, cel puţin, aşa arătau rapoartele economice publicate pe site-ul firmei-mamă Romreal. Raportul din 14 noiembrie 2008 prevesteşte dezastrul. Numit CEO al RomReal, controversatul Kay Tonnes Thorkildsen dezvăluie dureroasele cifre: pierderi de 39,2 milioane de euro (faţă de un profit de 18.200.000 de euro în aceeaşi perioadă a anului 2007), active în valoare de 104,8 milioane de euro şi refuzul băncilor de a finanţa Central Apartments şi Corallia, două dintre proiectele grupului.

Inspiraţie divină


Cu o avuţie de peste un milion de metri pătraţi de terenuri, mai ales în zona Constanţei, Westhouse pare să fi pus mâna pe potul cel mare şi salvator. SC Investate va primi despăgubiri pentru patru loturi în Ovidiu (13.319 mp) şi două loturi în Constanţa (375 mp). Un alt fericit investitor care va primi bani de la statul român în perioadă de criză este şi SC Tomis Investments SRL, proprietar a cinci loturi în Cumpăna, ce însumează 51.390 mp. Societatea a luat fiinţă în 2007 şi are ca asociaţi firmele Land & Sea SA (Luxemburg), SC Euro Brick SA (Italia), SC Mood SRL (Italia), SC Simba SRL (Italia) şi SC Conny SA (Luxemburg). Administratori sunt italienii Marco Paoli şi Maurizzio Cerretelli. Evident, cele trei societăţi nu sunt singurele care se vor îmbogăţi de pe urma Centurii. Anexa HG 213 mai cuprinde nume şi firme cum ar fi: Gafar Seren, SC Magnum Dezvoltare Imobiliară SRL, Diane Vancea, Constantin Teşente, W.W.S. Real Estate Company SRL şi Aneta Soponaru. Nu putem decât să ne întrebăm din nou cum de au avut toţi aceştia inspiraţia de a-şi achiziţiona terenuri pe Centură. Cu siguranţă, nu poate fi vorba decât de inspiraţie divină. Se pare că cineva, acolo sus, îi iubeşte.


{mos_ri:Centura Constantei}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

noname

12 Oct, 2009 15:05

ok esti un *** , sincer nici nu stii ce scrii , ai scris o mare tampenie acolo

mnknknki

05 Sep, 2009 00:08

CUM ESTE POSIBIL CA FIRMA S.C. NEW LINK-S.R.L SA PRIMEASCA 64.50 EURO PE METRU PATRAT IAR RESTUL PROPRIETARILOR 10 EURO PE METRU PATRAT ????

ok

31 May, 2009 19:50

toti stiu in cta ca seren asta e cu mazare si de cand cu criza hop trebuia sa ii dea ceva bani si lui nu?traim intr o tara de rahat asta e

tot eu

22 Apr, 2009 23:23

corina, tot ****** esti... am crezut ca te-ai mai desteptat putin dupa lectia gratuita de economie si bun simt, pe care ti-am predat-o cu ocazia unui comment la un articol mizerabil (cum altfel?!) de-al tau la adresa westhouse. apropo, de ce mi-ai sters comment-ul? de rusine sau pur si simplu ca voi nu aveti nici o treaba cu libertatea de exprimare (decat in ceea ce va priveste, ca doar sunteti "ziaristi" care bineinteles, scrieti numai minciuni) stii ce-mi place la telegraf? poti sa-l injuri cat vrei pe mazare, totul ramane scris pe forum. la voi... nu-i nimic, o sa ma ocup de tine, cand o sa am timp. si-acum sa-ti arat de ce esti iar ***** sau scrii la comanda: iar ai mentionat westhouse! ca... atat stii tu... ai scris acolo ca se apropie de colaps, cu pierderi de 39,2 mil euro! ca avutia e de peste un mil de mp de teren in ro. si... culmea prostiei din capul tau sec este ca acum westhouse si-a gasit colacul de salvare punand mana pe potul cel mare,primind despagubiri pentru 13.319 mp in ovidiu si 375 mp in cta!!! bai, saraco, care ne jignesti inteligenta, poate ne spui si noua cam la ce suma se ridica valoarea despagubirilor pe care le va primi westhouse! sunt foarte curios cum se va salva aceasta companie de la colaps, avand in vedere pierderile de 39,2 mil euro si de ce dintr-un mil de mp de teren numai o suprafata infima de 13.000 mp intra in zona despagubirilor... de ce nu 130.000?! de ce nu 500.000 mp?!, daca tot e kay asa mare infractor! asta daca ar fi sa-ti dam crezare...

RITA

27 Mar, 2009 16:06

TOT CEI CARE AU FURAT SUTE DE HECTARE .ACUM TREBUIE LUAT CA EVALUATOR AL TERENURILOR CEL CARE A EVALUAT PENTRU PRIMARIE IN CAZUL LUI GARDEF SAU ALTII CA SI ASA AU SCAZUT PRETURILE LA TERENURILE DIN TOATA TARA . 2-3 EUR ESTE SUFICIENT PENTRU ACESTI HOTI SI MAFIOTI . ACUM SAR TOTI CU DARUL LA NENEA MAZARE SI BASE . DE AU FOST MINISTRII TRANSPORTURILOR SI PRIMARI .SUCCES LA FURAT IN CONTINUARE .

Articole asemanatoare

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 296

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 424

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 360

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 322

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 289

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 467

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 526

CN APM SA Constanța Contract pentru dragaj de investiții în porturile maritime. Ce valoare are (DOCUMENT)

24 Mar 2024 537

Licitații Constanța Primăria comunei Istria cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 453

Licitații Constanța Primăria comunei Gîrliciu cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 436

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 396

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 365

Licitații Constanța Spitalul Municipal Medgidia cumpără reactivi de coagulare de la o firmă din Târgu Mureș (DOCUMENT)

22 Mar 2024 544

Licitații Constanța Primăria Hârșova cumpără dispozitive și echipamente tehnologice pentru unități de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

21 Mar 2024 506

Licitații Constanța Nuclearelectrica Serv SRL a cumpărat o platformă pentru lucru la înălțime. Ce preț a achitat (DOCUMENT)

20 Mar 2024 547