Deschidere editie

Cine sunt cele mai de succes femei din România. Ce legături au cu judeţul Constanţa

Revista Capital a publicat top 100 femei de succes în anul 2019. Dintre acestea, ne putem bucura de nume fruntaşe care au rădăcinile sau afaceri şi la Constanţa. Pe locul 1 se află una dintre cele mai puternice femei, care deţine un lanţ de farmacii în toată ţara, inclusiv la malul mării. Pe locul al treilea o avem pe campioana la tenis Simona Halep, iar lista continuă în acelaşi ritm.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă topul realizat de revista Capital, cu accent pe femeile care au pus Constanţa pe harta naţională şi internaţională prin realizările lor.
 
Anca Vlad, deţinătoarea Fildas-Catena, nu are nevoie de o prezentare amplă. Este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România, iar farmaciile ei sunt prezente în toate localităţile României, inclusiv la Constanţa. La finele lui 2018, Anca Vlad a apărut şi în topul 10 al celor mai bogaţi români. Are o avere estimată la 360 de milioane de euro. Este fondatoarea grupului Fildas-Catena şi este una dintre cele mai implicate persoane în actele de caritate. Susţine arta românească, iar printr-un interviu acordat revistei, Anca Vlad a susţinut că „o afacere de succes este pentru fondator o împlinire a unui proces creativ”.
 
Urmează Simona Halep, care a dat peste cap toate calculele experţilor şi a urcat până pe locul I WTA. Munca, dăruirea şi pasiunea tenismenei de la malul mării a dat roade. De la patru ani practică acest sport şi îl admira pe fratele ei când era mai mică, urmărindu-i antrenamentele de la Mamaia. Simona s-a decis că vrea să fie campioană şi nu s-a oprit. La 16 ani a câştigat turneul de la junioare la Roland Garros. Anul 2018 a fost cel mai bun an din cariera sa, a pierdut finala de la Australian Open, dar a câştigat la Roland Garros.
 
În top se mai regăseşte Luchi Georgescu, femeie de afaceri şi proprietarul Vincon Vrancea. Firmele conduse de ea au cumulat o cifră de afaceri de peste 250 de milioane de lei. Luchi Georgescu este şi acţionar al hotelurilor Melodia şi Favorit din Venus.
 
Un alt nume sonor este cel al Danielei Lulache, CEO şi fost director la compania Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară de la Cernavodă. În primăvara anului 2018, în urma unui proces de recrutare, Daniela Lulache a ajuns să ocupe funcţia de Head of policy and coordination la Agenţia pentru Energie Nucleară a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
 
De asemenea, o altă femeie de succes este Veronica Drăgan, care, după moartea soţului său, în anul 2008, a devenit cea mai bogată româncă, cu o avere de 900 de milioane de euro. Declinul a fost iminent, iar în 2014, averea îi era estimată la 140 milioane de euro. Şi-a redresat afacerile, iar în 2018, Veronica Drăgan avea o avere estimată de 250 de milioane de euro. Deţine grupul Drăgan, care include ButanGas, Fundaţia Drăgan, tipografia Fed Print, Fundaţia general Ştefan Guşă, editura Nagard, cotidienele Renaşterea Bănăţeană, Redeşteptarea, televiziunea Ten TV, Universitatea Europeană Drăgan, clinica medicală Veroniki Life şi galeria de artă Veroniki Art.
 
Cătălina Ponor este una dintre renumitele gimnaste ale României. S-a născut la Constanţa pe 20 august 1987. La Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena, a câştigat trei medalii de aur, la echipă, bârnă şi sol. În 2012 a mai câştigat trei medalii de aur la Campionatele Europene. În prezent, Cătălina Ponor deţine o sală de sport în municipiul Constanţa.

Sursa foto: Anca Vlad - forbes.ro, Simona Halep, Cătălina Ponor - ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pe cine va întâlni Simona Halep în primul tur la US Open

24 Aug 2019 424

Simona Halep „Am un iubit, o relaţie normală, cum are toată lumea de vârsta mea“

20 Aug 2019 738

Simona Halep, eliminată în turul trei la turneul de la Cincinnati

16 Aug 2019 643

Declaraţia Simonei după calificarea în optimi Deşi suferind încă după recenta accidentare, Simona Halep a ieşit învingătoare în primul meci din turneul de la Cincinnati.

14 Aug 2019 591

Pe cine va întâlni Simona Halep în turul doi al turneului de la Cincinnati

13 Aug 2019 448

Simona Halep s-a retras de la Rogers Cup, în sferturi. Care e motivul

10 Aug 2019 730

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Rogers Cup

09 Aug 2019 526

UPDATE Simona Halep, victorie în trei seturi cu Jennifer Brady, în turul secund la Rogers Cup. Pe cine va întâlni în optimi

07 Aug 2019 603

Simona Halep debutează la Rogers Cup, la simplu. La dublu, constănţeanca a fost eliminată

07 Aug 2019 465

Familia Simonei Halep ridică un hotel în centrul municipiului Constanţa. A fost obţinut certificatul de urbanism

07 Aug 2019 27499

Simona Halep, jucătoarea lunii iulie. Pe cine va întâlni în primul tur la Rogers Cup

06 Aug 2019 375

UPDATE Când va debuta Simona Halep la Rogers Cup. Horia Tecău, în finală la Washington

03 Aug 2019 594

Klaus Iohannis i-a conferit Simonei Halep Ordinul Național „Steaua României“ în grad de Cavaler

30 Jul 2019 879

Propunere ca Simona Halep să devină cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

26 Jul 2019 528

Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Simonei Halep. I-a conferit Ordinul Național „Steaua României“ în grad de Cavaler

26 Jul 2019 960