Cine sunt proprietarii parcării de la Delfinariu, expropriați de CLM, la propunerea primarului Făgădău? Ce despăgubiri votează aleșii locali (document)

  • Pe ordinea de zi a ședinței se află și un proiect privind amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii prin fluidizarea circulatiei pe b-dul Mamaia, municipiul Constanța"
  • Se solicită votul consilierilor pentru declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor -teren, proprietate privată, în suprafață totală de 1.007 mp
  • Despăgubirile se ridică la 105.735 euro
  • Valrom Invest SRL și Nicolae Oprică sunt proprietarii terenurilor care vor fi expropriate

Consilierii locali ai municipiului Constanţa au fost convocaţi, joi, 30 iulie, de la ora 12.00, la şedinţa ordinară a lunii iulie. 
Pe ordinea de zi a ședinței se află și un proiect privind amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii prin fluidizarea circulatiei pe b-dul Mamaia, municipiul Constanța", vezi secțiunea „documente”.
Potrivit primarului, Decebal Făgădău, care este iniţiatorul proiectului, se solicită vot pentru declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor -teren, proprietate privată, în suprafață totală de 1.007 mp, identificate prin numerele cadastrale 208917, 208918 și 210948, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adlacente accesului principal în Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii prin fluidizarea circulației pe b-dul Mamaia, municipiul Constanta", expropriator find municipiul Constanța prin Consiliul Local și primar.

Potrivit proiectului, lista cuprinzând imobilele supuse exproprierii potrivit alin. (1), proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor este prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Aleșii locali sunt chemați să aprobe și sumele individuale rezultate din rapoartele de evaluare, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe b-dul Mamaia, municipiul Constanța", județul Constanța.



Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele teren în suprafață totală de 1.007 mp, ce se acorda proprietarilor sau deținătorilor imobilelor situate pe amplasamentul obiectivului de investiții în cuantum total de 105.735 euro echivalentul a 512.042,88 lei la cursul de 4,8427 lei stabilit de BNR la data de 21.07.2020, sunt alocate de la bugetul local cu această destinație.

Sumele individuale prevăzute se virează de către municipiul Constanța, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitările acestora, într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului la dispoziția proprietarilor sau deținătorilor de imobile, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere.
După încheierea procedurii de expropiere, primarul a promis că va asfalta parcarea de la Delfinariu și va trece la amenajarea zonei din proximitatea accesului principal din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii pentru creșterea siguranței circulației auto și extinderea zonei pietonale, eliminarea blocajelor, fluidizarea traficului și îmbunătățirea aspectului urbanistic în zonă.
“Aceste terenuri au fost retrocedate și ulterior tranzacționate. Toată breteaua, cum venim dinspre stațiunea Mamaia, din dreptul Planetariului și până la intrarea în Delfinariu, toată acea zonă este proprietate privată. Le promit tuturor că în trei zile de când vom avea terenul în proprietatea noastră, asfaltăm”,  spunea Decebal Făgădău la începutul acestui an.


 

Lista terenurilor propuse pentru expropriere:


Constanța, Zona Delfinariu, bd. Mamaia - număr cadastral 210948 - 400 mp - proprietar VALROM INVEST SRL – despăgubiri de 42.000 euro.

Constanța Bd. Mamaia nr. 259B - număr cadastral - 208918 - 300 mp - proprietar Oprică Nicolae – despăgubiri - 32.235 euro.
Constanța, Bd. Mamaia nr. 259 - număr cadastral - 77208917- 307 mp - proprietar Oprică Nicolae – despăgubiri - 31.500 euro.
 

Cine sunt despăgubiții?


Societatea Valrom Invest SRL în datele Registrului Comerțului
Societatea a fost înregistrată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Mircea cel Bătrân. Firma este deţinută de Tudosescu Valentin-Viorel, care este şi administrator al societăţii care se ocupă de „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.

În 2015, Valrom Invest SRL a decis să modifice proiectul pentru care primise autorizaţie de construire nr. 1393/19.08.2013 şi pe care îl realiza pe bulevarul Tomis nr. 16 în zona peninsulară a orașului.

Oprică Nicolae este o persoană fizică din municipiul Constanța.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.