Coiciu, menţinut de Mazăre în conducerea RATC Controale cu jandarmi şi autobuze trase pe dreapta. Biletele se ieftinesc. Despre salarii...

Înaintea şedinţei de Consiliu Local de vineri, reprezentanţii angajaţilor RATC au mers să-i prezinte primarului Radu Mazăre revendicările, nemulţumiri ce i-au determinat pe şoferi şi mecanici, în special, să protesteze miercuri la Constanţa, transportul în comun fiind atunci paralizat câteva ore bune.
Aceştia au mers vineri cu gândul să-i comunice edilului următoarele: că angajaţii cer majorarea salariilor cu 60%, acordarea sporului de vechime, a sporului de muncă grea, a primelor de vacanţă şi a tichetelor de masă, dar şi desfacerea contractelor de muncă a următorilor - şef de autobază Gevat Bari, şef Corp Control Cornel Marin, şef Birou Administrativ Nicolae Vatră şi directorul adjunct Dumitru Coiciu (fost director general).
Cu ce s-au ales reprezentanţii salariaţilor RATC, în urma discuţiilor pe care au dorit să le poarte cu primarul Constanţei în spatele uşilor închise din restaurantul Malibu? După mai bine de o oră de negocieri, la care a participat şi directorul RATC, Ovidiu Tănase, reprezentanţii angajaţilor RATC s-au ales cu o promisiune, aceea de a primi bonuri de masă, atenţie, ce se vor da numai în condiţiile în care vor creşte încasările Regiei. „În primă fază domnul primar ne-a promis că dacă vor creşte încasările vom primi bonurile de masă, după care vom sta la negociere cu celelalte doleanţe. Suntem mulţumiţi. Este un pas şi este un pas important”, a declarat Mihai Jitariu, în numele tuturor membrilor delegaţiei RATC.
Deşi au cerut ca şeful de autobază Gevat Bari, şeful Corp Control Cornel Marin, şeful Birou Administrativ Nicolae Vatră şi directorul adjunct Dumitru Coiciu (fost director general) să părăsească Regia, acest lucru nu se va întâmpla. Directorul RATC, Ovidiu Tănase, a ţinut ieri să susţină, la masa negocierilor, de faţă cu angajaţii RATC că: „Domnul Timur Ibram şi-a dat demisia din sindicat, iar ceilalţi trei şefi de compartimente au fost schimbaţi din funcţia de conducere, au alte funcţii fără atribuţii de conducere”. Ca atare, cei trei nu părăsesc Regia aşa cum au solicitat angajaţii în stradă şi rămân în continuare angajaţi ai RATC, dar fără funcţii de conducere.

Cum răspunde fostul director RATC pentru neregulile găsite în Regie?

Ce se întâmplă cu directorul adjunct Dumitru Coiciu, cel căruia angajaţii i-au cerut să părăsească Regia şi care potrivit declaraţiilor făcute vineri de Mazăre se face vinovat de un management defectuos? La întrebarea „Cum va răspunde domnul Coiciu pentru neregulile găsite în activitatea RATC?” adresată de reporterul Ziua de Constanţa, edilul Radu Mazăre a răspuns: „Ce vrei să fac? Plângere penală? Nici nu ştiu dacă am pentru ce. Acum că nu a făcut copii ca să nu încaseze banii (n.r. de la Casa Judeţeană de Pensii)... Păi a răspuns. N-a plecat de pe funcţie? Dacă mergea bine, nu pleca din funcţie, era tot director”. Ce să înţelegem din cele afirmate de edilul Constanţei? Că funcţia de director adjunct, funcţie deţinută în continuare de Dumitru Coiciu în cadrul RATC, nu este pentru edilul Mazăre „tot (funcţie de) director”!      
Potrivit primarului Radu Mazăre, Dumitru Coiciu, fostul director general al RATC, în prezent director adjunct, „nu a gestionat cum trebuie societatea în ultimii ani”. „Ăsta este şi motivul pentru care la 1 martie am schimbat fostul director, pe domnul Coiciu care şi-a făcut treaba o anumită perioadă, dar în ultimii ani nu a mai gestionat cum trebuie societatea cu consecinţele de rigoare - datorii foarte mari la stat, salarii mici, înţeleg că se învârt în jurul a 1.000 de lei, ceea ce este un salariu mic pentru un om care stă la volan cu responsabilitate, el trebuie să fie atent. Am înţeles că le-au fost tăiate sporurile”, a precizat Radu Mazăre. Edilul susţine că litigiul cu Casa Judeţeană de Pensii putea fi evitat de fostul director Dumitru Coiciu, în prezent director adjunct. „Nu trebuia să se ajungă la acest litigiu. Fosta conducere în momentul în care a constatat că nu se decontează banii,
trebuiau făcute hârtii. Chiar dacă cererile erau absurde, pentru că banii de care a fost privată societatea erau atât de mulţi, încât au condus societatea în faliment acum, pentru 5.000 de copii care trebuiau făcute, le făceam mama lor şi pe faţă şi pe verso şi pe dos ca să iau de ordinul a 130 de miliarde. Este o chestiune pe care nu am ştiut-o la momentul respectiv”, a explicat Radu Mazăre.

Mazăre: „Va fi un control dintr-un capăt în celălalt al autobuzului”

Cum şi-a propus edilul să îndrepte această situaţia delicată în care se află RATC-ul, regie subordonată Primăriei Constanţa? „Cea mai importantă măsură pe care o vom lua, deşi pare puţin deplasată sau nefirească, este nu să creştem preţului biletului şi să scădem preţul biletului. Nu ştiu să vă spun acum cu cât, însă e o măsură pe care o vom face peste două săptămâni în paralel cu intensificarea dură a controalelor. Controalele vor avea loc trăgând pe dreapta autobuzul, cu uşile închise, cu jandarmi. Va fi un control dintr-un capăt în celălalt al autobuzului pentru că noi ieftinim preţul biletului, ca să nu avem discuţii. Şi cu cât încasările vor fi mai mari şi lucrurile vor merge mai bine, cu atât vom reduce preţul biletului”, a declarat vineri Radu Mazăre.

Vor fi de acord angajaţii RATC cu măsurile propuse de edilul Radu Mazăre sau vor relua protestele? Totodată, vor accepta oare ca Dumitru Coiciu să fie în continuare în conducerea Regiei, pe poziţia de director adjunct, în condiţiile în care miercuri în strada ei au solicitat demiterea acestuia?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

hmm

25 May, 2013 15:45

Ce naiba e nefiresc in scaderea pretului biletului?

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 639

Începe demolarea A fost desemnată firma care va realiza proiectarea parcului promis de administrația Chițac pe strada Eliberării din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 23484

Sondaj de opinie Considerați sigur transportul public în Constanța?

28 Jan 2024 1233

Fostul director al RATC, Dumitru Coiciu este condus astăzi pe ultimul drum (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2024 1527

Felix Stroe- „Deplâng trecerea la cele veșnice a prietenului, colegului, colaboratorului și profesionistului Dumitru Coiciu“

15 Jan 2024 830

CT BUS aduce omagiu fostului director, Dumitru Coiciu

15 Jan 2024 880

Doliu în Constanța. Fostul director al RATC a decedat

14 Jan 2024 2344

UPDATE Felicia Ovanesian l-a acționat în instanță pe Primarul Municipiului Constanța! „Pe vremea lui Făgădău primeam răspunsurile la cererile pe 544, dar la Chițac refuză de fiecare dată. Nu se poate așa ceva!“

15 Dec 2023 1263

PUZ-ul pentru ansamblul rezidențial pe care afaceristul Tănase Bela vrea să-l ridice pe fosta bază RATC, în consultare publică (DOCUMENT)

13 Oct 2023 2787

Un nou proiect după anularea celor cu 39 de etaje Spaniolii de la Bogaris intenționează să ridice un nou ansamblu rezidențial în zona fostei baze RATC din Constanța

18 Jul 2023 2977

24 și 39 de etaje Final de poveste în procesul pentru construirea celor mai înalte blocuri din municipiul Constanța. Ce spun părțile

30 Jun 2022 6336

Blocuri de 24 și 39 de etaje Fără zgârie-nori în locul fostei baze RATC! Instanța a anulat definitiv PUZ-ul

29 Jun 2022 2263

Clădiri înalte de 24 de etaje Procesul pentru construirea celor mai înalte blocuri din municipiul Constanța a ajuns la Curtea de Apel

08 Dec 2021 5301

Constanța Șoferul unui autobuz, rănit în urma unui accident rutier pe Șoseaua Mangaliei

09 Nov 2021 2424

Polaris M Holding Constanța angajează

23 Jun 2021 2102