Compania care vrea să construiască pe locul fostului Hotel Continental, din Constanța, se pregătește de dezvoltare și promovare imobiliară în oraș

  • Firma Financiere les Lumieres a primit aprobare pentru înființarea unui punct de lucru pe strada Gheorghe Dumitrașcu (fostă Dianei), la numărul 2.
  • La noul punct de lucru din Constanța, compania se va ocupa, printre altele, cu „dezvoltare (promovare) imobiliară“.
  • În aceeași Adunare Genreală a Acționarilor, s-a decis și preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către David Nicholas Joseph André Coyne.
  • Compania Financiere les Lumieres intenționează să ridice o nouă clădire pe locul fostului Hotel Continental din Constanța, demolat în anul 2000.
  • „Beneficiarul investiției, Financiere Les Lumieres S.R.L., dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă“, se arată în documentul oficial.

Compania cu acționariat francez Financiere les Lumieres, care intenționează să construiască pe locul fostului Hotel Continental din Constanța, își deschide un nou punct de lucru în orașul de la malul mării.

În Constanța, firma Financiere les Lumieres a primit aprobare pentru înființarea unui punct de lucru pe strada Gheorghe Dumitrașcu (fostă Dianei), la numărul 2, urmând ca aici compania să se ocupe, printre altele, cu „dezvoltare (promovare) imobiliară“.
 

Cine a preluat pachetul majoritar de acțiuni

Informația a fost recent publicată în Monitorul Oficial al României, fiind cuprinsă în Hotărârea din 4 decembrie 2020 a Adunării Generale a Asociaților Financiere les Lumieres SRL.

La discuții au participat cei doi acționari ai firmei, anume societatea Financiere Asset Management SRL București, prin administratorul David Nicholas Joseph André Coyne, și, respectiv, acționarul David Nicholas Joseph André Coyne.

Articolul 1 al hotărârii prevede faptul că „se înființează un nou punct de lucru al societății, în mun. Constanța, str. Gheorghe Dumitrașcu nr. 2, etaj 3, camera E3.08“.

La noul punct de lucru se vor desfășura următoarele activități: „dezvoltare (promovare) imobiliară“ și, respectiv, „activități de editare a altor produse software“.

În aceeași adunare s-a decis și preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către David Nicholas Joseph André Coyne.

„Se aprobă prin prezenta vânzarea a 980 de părți sociale, numerotate de la 11 la 990 deținute de asociatul Financiere Asset Management SRL în societate către asociatul Coyne David Nicholas Joseph André, pentru un preț de 9.800 de lei“.

În urma vânzării pachetului de acțiuni, acționar majoritar al Financiere les Lumieres a devenit David Nicholas Joseph André Coyne, cu 99%, iar Financiere Asset Management deține 1% din companie.


Oficial, de la Registrul Comerțului

Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 1 februarie 2021, compania Financiere les Lumieres a fost înființată în 2016 și are sediul social în București, Sectorul 3, strada Doamnei, nr. 14-16.

Capitalul social subscris este de 10.000 de lei, integral vărsat, iar acțiunile sunt împărțite cum am menționat anterior.

Administrator este David Nicholas Joseph André Coyne, iar domeniul de activitate principal este reprezentat de „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.

Firma are puncte de lucru în București și în Constanța.

În 2017, fără salariați, compania a realizat un profit net de 336.159 de lei, cifra de afaceri netă fiind 690.550 de lei.

În 2018, numărul salariaților a rămas 0, profitul net înregistrat a fost 472.924 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 989.574 de lei.

În 2019, cu un salariat, s-a înregistrat o pierdere netă de 436.589 de lei, cifra de afaceri netă fiind 17.184 de lei.
 

Construcție pe locul fostului Continental

Așa cum arătam în edițiile anterioare, compania Financiere les Lumieres intenționează să ridice o nouă clădire pe locul fostului Hotel Continental din Constanța, demolat în anul 2000.

În luna octombrie 2020, Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal pentru „zona delimitată de Bd. Tomis, Bd. Ferdinand, str. Răscoalei 1907, str. Cuza Vodă“ .

Se arată în documentul oficial că „prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontul bulevardului Ferdinand, având în vedere faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental - Hotel reprezentativ la nivelul orașului, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată)“.

„Beneficiarul investiției, Financiere Les Lumieres S.R.L., dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale, etc“, conform documentului citat.


Citește și:

PUZ-ul pentru investiția imobiliară pe terenul fostului Hotel Continental din inima Constanței, a ajuns în dezbatere publică (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 939

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 996

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 811

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 857

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Se circulă în condiții de vizibilitate scăzută pe Autostrada A2 București-Constanța

08 Apr 2024 412

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 640

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 1090

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 956

Județul Tulcea, sub avertizare Cod Galben de ceață densă

05 Mar 2024 555

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1089

Compania care vrea să construiască pe locul fostului Hotel Continental, din Constanța, a obținut un document de urbanism de la primărie

22 Feb 2024 1091

Lupte Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanța, medaliat la Europene. Andreea Ana, pentru a treia oară la rând campioană continentală! (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 973

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1156

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 882

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 904