Condamnare definitivă pentru un cunoscut afacerist din Constanţa! Într-un alt dosar, a „bifat“ o premieră!

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti s-au pronunţat definitiv în apelul dosarului în care George Karam şi Constantin Pavel au fost condamnaţi în primă instanţă de magistraţii Judecătoriei Sector 4 Bucureşti. Cei doi au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în prezenta cauză, George Karam a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, la alte şase luni pentru fals în declaraţii şi tot la şase luni de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a contopit cele trei pedepse aplicate anterior în pedeapsa cea mai grea, de şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Asta în timp ce Constantin Pavel a luat două luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai mult decât atât, judecătorii au dispus desfiinţarea ca fiind „fals al înscrisului constând în declaraţia nr. 1400/04.09.2012, autentificată la Biroul Notarilor Publici Asociaţi Joiţa Botezatu şi Horia Botezatu“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În urmă cu puţin timp, magistraţii din capitală au admis apelul declarat de către Karam împotriva sentinţei penale pronunţate în dosarul penal al Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. Pe cale de consecinţă, instanţa a desfiinţat, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând cauza pe fond, a înlăturat aplicarea dispoziţiilor privind suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de şase luni de închisoare aplicate lui Karam. Mai departe, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat condiţionat executarea pedepsei de şase luni pe durata unui termen de încercare de doi ani şi şase luni.
 
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă!
 

Despăgubiri de aproape opt milioane de euro

 
George Karam şi Constantin Pavel nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor. În celebrul dosar al restaurantului Beirut din Constanţa, distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014, când şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu, George Karam a fost condamnat la zece ani de închisoare. Asta în timp ce Constantin Pavel a primit pedeapsa de opt ani şi şapte luni de închisoare. În ceea ce priveşte partea civilă, instanţa a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.
 
În prezent, cauza se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea lui George Karam de punere în libertate, respinsă. Se așteaptă decizia judecătorilor din Cluj

30 Dec 2020 479

Judecătoria Gherla ar putea decide azi libertatea lui George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa

06 Nov 2020 1215

George Karam cere să fie eliberat! Totul s-ar putea decide azi

30 Jul 2020 488

Judecătoria Gherla a amânat pentru luna viitoare cererea de eliberare a lui George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa

27 Jun 2020 1012

Se cere rejudecarea dosarului Beirut! Procesul, amânat pentru luna august

18 Jun 2020 737

Judecătorii din Constanța analizează azi cererea de rejudecare a dosarului Beirut!

06 May 2020 974

Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa Cererea de eliberare a lui George Karam, analizată în iunie

28 Apr 2020 595

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, condamnat definitiv la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, cere să fie eliberat

11 Apr 2020 2147

Un alt teren deținut de fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, George Karam, scos la mezat de un executor judecătoresc (document)

14 Mar 2020 2910

Se cere rejudecarea dosarului Beirut! Ce s-a decis ieri la Curtea de Apel Constanţa

12 Feb 2020 2035

Probleme peste probleme George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, executat silit (document)

20 Jan 2020 5711

Dosarul Beirut s-ar putea rejudeca! George Karam ar putea scăpa de condamnare

21 Dec 2019 2439

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost depistat

20 Dec 2019 2206

Oficial de la Poliția Română! George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, pe lista „persoanelor urmărite“

22 Nov 2019 2022

Oficial! George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, dat dispărut. Ieri a fost condamnat cu executare

20 Nov 2019 1898