Consilierii județeni ai PNL cer eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru (PSD), interimar la Centrul „Teodor T. Burada”. Horia Țuțuianu a numit-o politic!

  • Trei proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi vizează Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

  • Consilierii județeni liberali cer eliberarea din funcție a managerului interimar Nicoleta Bercaru de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

  • Bercaru este fost consilier județean PSD

  • Proiectul inițiat de președintele CJ, Horia Țuțuianu prin care Bercaru a fost numită în funcție nu obiectivele contractului de management, documente din care să rezulte, competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură atât la nivel de execuție cât și la nivel managerial


 
Trei proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi vizează Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Primul face referire la aprobarea Caietului de obiective elaborat în vederea organizării concursului de proiecte de management pentru această instituție.
Cel de-al doilea, privind aprobarea Comisiei pentru concursul de proiecte de management de la Centrul „Teodor T. Burada” și ultimul, dar nu cel din urmă, un proiect inițiat de consilierii județeni liberali privind eliberarea din funcție a directorului general/managerului interimar Nicoleta Bercaru de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Bercaru este fost consilier județean PSD.
Dacă primele două proiecte sunt copy/paste-uri în stilul deja binecunoscut al CJC, cel de-al treilea vine cu niște obiecțiuni clare, vezi secțiunea “documente”.
Țuțuianu s-a grăbit să-și numească colega de partid, eminamente politic, printr-un proiect de hotărâre făcut pe genunchi
 
Mai exact inițiatorii, solicită eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru, deoarece la ședința din luna precedentă, atunci când a fost numită interimar, proiectul inițiat de președintele CJ, Horia Țuțuianu nu conține obiectivele contractului de management pentru perioada interimatului Ia conducerea instituției de cultură, nu au fost prezentate documente din care să rezulte, competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură atât la nivel de execuție cât și la nivel managerial. Totodată, liberalii consideră că nu au fost stabilite obiective, criterii de performanță și criterii de evaluare pentru persoana numită în funcție.
Cu alte cuvinte, Țuțuianu s-a grăbit să-și numească protejata și colega de partid, eminamente politic, printr-un proiect de hotărâre făcut pe genunchi, o situația care nu este de altfel singulară la nivelul aparatului de specialitate al CJC în ultimii patru ani.
Chiar dacă acest proiect nu va trece, PNL fiind în minoritate în Consiliul Județean, inițiativa este un semnal pentru viitor iar mandatul Nicoletei Bercaru va fi monitozat cu atenție.
De altfel, deși nu are voie prin lege, fiind interimar, Bercaru s-a apucat deja să schimbe directorii din subordine și să opereze modificări de organigramă.  
Aspect nelegal dar tolerat de superiorii ei.
Dar să aruncăm o privire pe comisia care urmează să-i aducă Nicoletei Bercaru și liniștea cea de pe urmă, având în vedere că a fost nevoită să-și rezilieze contractul pe care îl avea în invățământ, chiar dacă pesedista a încercat să-și joace cărțile și să obțină suspendarea contractului cu Inspectoratul Școlar Județean.
Iată comisia pentru concursul de proiecte dc management la Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” : președintele comisiei – Romică Stan, Manager Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare” și membrii: Magiru Maria — Manager Muzeul de Artă Populară Constanța, Dumitru Jeaca  — Director executiv, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate. Membru supleant este Irina Costencu Irina— inspector superior iar secretariatul va fi asigurat de Dumitru Liliana — inspector superior, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.
Comisia de soluționare a contestațiilor este formată din Eduard Gabriel Bădilă - inspector superior, Directia de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate și Musteață Ana Maria — Inspector superior, membru supleant.


 

Citește și:

Cu voturile PSD, ALDE și PMP, Țuțuianu și-a numit oamenii în funcții Nicoleta Bercaru la Centrul „Teodor T.Burada” și Dumitru Jeacă la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu


Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

Este ședință și la Consiliul Județean Constanța. Nicoleta Bercaru este noul director interimar al Centrului Teodor T. Burada

Ce calificativ a obţinut la evaluarea anuală managerul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“?

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Ce sume vor primi primăriile din județ, pentru susținerea proiectelor locale?

22 Dec 2023 1173

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, în ședință pentru dezbaterea unui amplu set de proiecte (FOTO +VIDEO)

15 Dec 2023 1430

Declarații de Avere Constanța Consilierul județean Nicoleta Bercaru deține un teren, un apartament și trei autoturisme (DOCUMENTE)

25 Jun 2023 2232

Afaceri Constanța Un nou fast-food se deschide în centrul comercial TOM din Constanța

16 Jun 2023 3218

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 martie 2023

29 Mar 2023 1334

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 4656

Maurer Imobiliare Constanța, împrumut de milioane de euro din bancă. S-au stabilit ipoteci și interdicții de înstrăinare pentru garantarea creditului

22 Aug 2022 3086

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (I)

21 Jan 2021 3683

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 5197

Cabinetul președintelui CJC, transformat în „Agenție de Ocupare Profesională” pentru PSD-iștii rămași fără loc de muncă. Studiu de caz - Nicoleta Bercaru

25 Jul 2020 5378

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor Burada” are un alt director interimar (document)

07 Jul 2020 3906

PNL a coalizat voturile PMP și ALDE și au luat o decizie decisivă în Consiliul Județean. Directorul interimar de la „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru a rămas șomeră!

01 Jul 2020 2396

Ședință CJC. Nicoleta Bercaru demisă de la conducerea Centrului Teodor Burada

30 Jun 2020 2662

După patru ani de absență, Ecaterina Prodan a revenit în Consiliul Județean fără “bătrâna” Super Nova (documente)

11 Jun 2020 2794

Cu voturile PSD, ALDE și PMP, Țuțuianu și-a numit oamenii în funcții Nicoleta Bercaru la Centrul „Teodor T.Burada” și Dumitru Jeacă la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu

30 May 2020 5766