Consilierii locali USR Constanța merg în ședința Coaliției cu amendamente la Regulamentul parcărilor. Iată ce le propun partenerilor de la PNL!

  • Consilierii locali USR Constanța au formulat mai multe amendamente la Regulamentului parcărilor
  • Acestea vor fi discutate cu aleșii locali PNL, pentru   a se ajunge la un consens, înainte de ședința Consiliului Local în care vor fi propuse spre aprobare
  • Consilierii USR propun ca plata parcării să se facă numai în intervalul orar 08.00 – 20.00
  • Se dorește instituirea de abonamente pentru zonele 0 și 1
  • Stațiunea Mamaia să devină Zona 2, cu excepția parcărilor din zonele Perla, Cazino și Summerland
  • USR vrea ca toți constănțenii care dețin un autoturism să aibă posibilitatea închirierii unui loc de parcare de reședință
  • Pentru imobilele noi, de propune asigurarea a două locuri de parcare/unitate locativă, indiferent de suprafața acestuia
 
 
 
La începutul lunii iulie, reprezentanții USR Constanța au vorbit la ZIUA LIVE despre relația cu partenerii de la PNL și cu primarul Vergil Chițac. Aceștia au punctat ce îi nemulțumește în cadrul Coaliției și au anunțat că vor să aducă amendamente la regulamentele parcărilor, respectiv, celui de gospodărire a orașului, sub rezerva că dacă acestea nu vor fi susținute și de partenerii de la PNL, Coaliția se va rupe la nivel de municipiu Constanța.

Iată, că reacțiile constănțenilor le-au arătat faptul că regulamentul de parcare trebuie modificat.
 
“Suntem datori să ținem cont de aceste păreri și să modificăm inadvertențele, neclaritățile și prevederile inechitabile”, susțin aceștia.
Astfel, consilierii USR propun următoarele amendamente la regulamentul parcărilor și celui privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru construcțiile de pe raza Municipiului Constanța
 
- plata parcării numai în intervalul 08:00-20:00
- abonamente pentru zonele 0 și 1
- Mamaia devine zona 2(excepție parcarile din zona Perla, Cazino și Summerland care vor rămâne zona 0)
- Posibilitatea închirierii unui loc de parcare de reședință și pentru cei care dețin un autovehicul în folosință.
- pentru imobilele noi(locuințe unifamiliale, semicolective sau colective) asigurarea a două locuri de parcare/unitate locativă indiferent de suprafața acestuia.


Florin Cocargeanu, viceprimar municipiul Constanța


Amendamentele vor fi discutate în cadrul coaliției USR-PNL, după cum a anunțat viceprimarul USR și președintele organizației municipale, Florin Cocargeanu.
La acest moment, nu este clar dacă cele două părți vor reuși să se armonizeze în timp util, astfel încât aceste modificări să fie introduse pe ordinea de zi a ședinței de CLM din luna august.
 
În continuare vă prezentăm conținutul integral al amendamentelor

 

Modificare zonificare stațiunea Mamaia:

- cele 3 zone enumerate rămân zona 0, restul stațiunii va fi zona 2.
- Se modifica anexa 1, zona 0, pct. 14 cu următoarea sintagmă: “Parcare Summer Land zona cluburilor, Parcare intrare în Mamaia Zona Perla si Parcare zona Casino Mamaia. (între 1 mai si 15 septembrie); în extrasezon se va transforma în zona 2.
 
Zona 0
- Se modifică punctul 1 lit. b. din anexa 2 astfel:
b. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică parcarea în zona 0 este gratuită.
Articol nou: Pentru persoanele fizice care parchează în zona 0 se instituie abonamente pe 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau un an. Valoarea abonamentelor se stabilește prin hotărârea consiliului local. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat.



 
Zona 1
- Se modifică punctul 1 lit. b. din anexa 2 astfel:  
b. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică, parcarea în zona 1 este gratuită.
 
Articol nou: Pentru persoanele fizice care parchează în zona 1 se instituie abonamente pe 7 zile, 30 de zile, 6 luni sau un an. Valoarea abonamentelor se stabilește prin hotărârea consiliului local. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat.
 
 
Zona 2
- Se modifică pct. 1, lit. b., din anexa 2 astfel:
b. plata tarifelor orare/abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 8:00 -20:00, pe tot parcursul anului, și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului. În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică parcarea în zona 2 este gratuită.
 
 
Se completează art. 10 alin. (2)  lit. a) astfel:
Art. 10 alin. (2)  lit. a) - Să dețină în proprietate sau în folosință o locuință sau un spațiu cu altă destinație în imobilul de locuințe colective situat la mai puțin de 200m de parcarea de reședință în care solicită atribuirea locului de parcare. Dovada îndeplinirii condiției se face cu adeverință eliberată de asociația de proprietari sau copie de pe actul ce atestă dreptul de proprietate sau dreptul în baza căruia este folosit imobilul. Pentru persoanele fizice care exercită profesii liberale, dreptul de folosință asupra autovehiculului aparținând formei de exercitare a profesiei este prezumat; acestea au dreptul de a rezerva un loc de parcare sau de a achiziționa un abonament anual într-o/pentru o parcare din zona in care domiciliază. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare dedicat. Valoarea abonamentului anual pentru parcarea de reședință este cea stabilită pentru taxa de rezervare a unui loc de parcare prevăzută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor și taxelor locale.
Se modifică art. 10 alin. (2) lit. b) astfel:
Art. 10 alin. (2) lit. b) -  Să dețină în proprietate sau în folosință, cu orice titlu, un autovehicul de tip autoturism având inspecția tehnică periodică în termenul de valabilitate. Dovada îndeplinirii condiției se face cu copie pentru conformitate a certificatului de înmatriculare și, după caz, a actului din care rezultă dreptul de folosință al autovehiculului.
 
Se elimină Art. 10 alin. 2 lit. d) nu are nici un sens. Dacă este logic să nu existe datorii față de bugetul local pentru rezervarea unui loc de parcare, nu există nicio logică pentru cerința inexistenței datoriilor față de asociația de proprietari (care este o entitate/persoană juridică privată).
 
Art. 11 alin. (3) se înlocuiește cu următorul articol: Rezervarea unui al doilea loc de parcare pentru același apartament se poate face dacă la data de 1 aprilie a fiecărui an există locuri disponibile în parcarea/zona respectivă. Soluționarea cererilor se face în ordinea solicitărilor. Cuantumul taxei pentru rezervarea celui de-al doilea loc de parcare este dublul cuantumului taxei pentru rezervarea primului loc de parcare, așa cum acesta este stabilit anual prin hotărârea privind impozitele și taxele locale la nivelul municipiului Constanța.
 
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 

 
ZIUA LIVE. Dumitru Caragheorghe, noul președinte al USR Constanța „Vom face o convocare de ședință pentru amendarea regulamentului parcărilor“

ZIUA LIVE. La Constanța, Coaliția PNL-USR are zilele numărate! Abrogarea regulamentelor, mutare decisivă

Se convoacă o nouă ședință extraordinară de CLM. USR PLUS va solicita abrogarea Regulamentului de gospodărire din Constanța

Studiu de caz! Noul regulament al parcărilor din Constanța. Cât ar dura până la anularea sa de către judecători

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 404

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 808

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 491

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1358

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 780

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 701

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 725

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 468

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2090

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 707

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1495

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 808

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 798

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913