Constanţa. Ce mesaje transmit, prin afişe şi bannere, partidele politice în precampanie electorală (galerie foto)

Fie că au mers pe o linie de patriotism post an centenar sau au ales să transmită un mesaj încărcat de valori caracteristice unui politician ideal, politicienii au împânzit oraşul cu afişe, bannere şi corturi pentru strângere de semnături. Ce mesaje transmit reprezentanţii partidelor pentru a convinge electoratul să voteze?

PSD merge pe naţionalism. Cu un afiş colorat în tricolor şi cu un mesaj clar – „România merită mai mult”, mesajul transmis este unul ferm. Partidul condus de Liviu Dragnea afirmă că este singura formaţiune care în Europa va aduce mai mult pentru România.
ALDE a ales să promoveze candidaţii prin prezentarea unor valori caracteristice în manualele politice. Demnitatea, respectul şi profesionalismul sunt des întâlnite în afişele sau corturile din oraş.
PNL a ales un mesaj diferit faţă de fostele campanii. „România, în primul rând” este mesajul transmis de liberali pe unul din corturile din oraş, iar în spatele mesajului se află o fetiţă care formează o inimă cu degetele. Strategistul campaniei a ales intenţionat o imagine cu un copil, ţinând cont că PNL a luptat pentru creşterea alocaţiilor în Parlamentul României, iar în ultimul timp liberalii au pus în primul front al partidului mulţi tineri.
Pro România condusă de Victor Ponta nu s-a complicat cu mesaje subliminale, folosindu-se de o campanie simplistă unde imaginile sunt reprezentate de actuali lideri şi europarlamentari, cum ar fi Corina Creţu şi Victor Ponta, iar mesajul e unul banal – „Fii şi tu alături de...”.
Românii vor ieşi la vot pe data de 26 mai, pentru a trimite în Parlamentul European politicienii care să le reprezinte interesele. Potrivit calendarului electoral, până pe 28 martie, trebuie depuse candidaturile, însă majoritatea partidelor şi a alianţelor politice au furat deja startul.

Pentru acest scrutin electoral, România va cheltui aproape 253 de milioane de lei, banii fiind repartizaţi instituţiilor implicate în organizarea scrutinului: Ministerul de Interne, Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Externe şi STS. Campania electorală începe în ziua de 27 aprilie 2019, ora 00.00, şi se încheie în ziua de 25 mai 2019, la ora 7.00.
În Constanţa au răsărit panouri electorale înainte de începerea oficială a campaniei electorale. Chiar cu două luni înainte au fost montate corturi, panouri, afişe, bannere etc. Constănţenii şi nu numai au parte de o pre-campanie agresivă, unde politicienii vor testa electoratul şi pentru viitoarele alegeri locale şi prezidenţiale care vor avea loc.
Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă, în acest fotoreportaj, câteva din panourile şi corturile care au împânzit municipiul.

Foto: Gelu STRÂMBOAIA
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul a aprobat calendarul acţiunilor din perioada electorală pentru alegerile din 9 iunie

22 Apr 2024 474

Situația geopolitică crește ratingul alegerilor europarlamentare 60% dintre cetățenii europeni declară că sunt interesați de alegerile din iunie 2024 !

17 Apr 2024 447

Marţi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

15 Apr 2024 654

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 378

Alegeri electorale 2024 - Tribunalul Constanta UPDATE. Azi are loc ședința de desemnare, prin tragere la sorti, a președinților Birourilor Electorale de Circumscripție și locțiitorilor acestora

15 Apr 2024 1684

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 408

Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1348

15 partide și 7 candidați independenți au depus candidaturi pentru alegerile europarlamentare

13 Apr 2024 561

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță își depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare

10 Apr 2024 518

Ce sunt alegerile europene? Câți eurodeputați vor fi aleși? Partide și grupuri politice în Parlamentul european!

09 Apr 2024 630

Unde și cum vom putea vota la alegerile din 2024? Află care este secția ta de votare în municipiul și județul Constanța! (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1617

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 887

Alegeri România Cinci alianțe electorale participă în alegerile europarlamentare din 9 iunie

04 Apr 2024 687

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 620

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2316