Constanţa. Fiul fostului fotbalist Cosmin Paşcovici, condus duminică pe ultimul drum „Drum lin, îngeraş! Nu ai greşit cu nimic, dar ai suferit enorm!“ (galerie foto)

Tragedie în familia fostului fotbalist de la FC Farul, Dinamo, UTA, Petrolul Ploieşti, dar şi al echipei naţionale Cosmin Paşcovici! Fiul acestuia, Denis Mihai, s-a stins joi din viaţă, la vârsta de 14 ani, iar duminică, 14 octombrie, va avea loc înmormântarea.
 
Diagnosticat cu cancer la creier cu trei zile înainte de a împlini doi ani, Denis Mihai a fost operat de atunci de nenumărate ori la cap, atât în România, cât şi în Franţa, multe dintre intervenţiile chirurgicale fiind pe creier. Fiul lui Cosmin şi al Adinei Ionela a trecut prin multe încercări, suferind 17 intervenţii chirurgicale, dar a luptat admirabil, ajungând la 14 ani. În urma operaţiilor şi a tratamentului specific, puştiul avea 80% din creier ars, iar doctorii îl priveau ca pe un caz unic în analele medicinei, pentru modul în care a sfidat cumplita boală şi a evoluat, de unde i se dădeau puţine şanse de supravieţuire şi însănătoşire. Totuşi, în cele din urmă, boala l-a învins.
 

Dorinţă împlinită

 
Cosmin Paşcovici a spus că, sâmbăta trecută, fiul său a suferit un atac cerebral, iar de atunci a fost în comă, la spital, având creierul inundat cu sânge. Joi, în ziua în care Denis Mihai s-a stins din viaţă, fostul fotbalist a trimis un mesaj către componenţii echipei naţionale de fotbal a României, care, în aceeaşi seară, jucau în Lituania, în Liga Naţiunilor.
 
„Nu ştim dacă va mai trăi sau va mai putea lupta. Dacă puteţi, meciul acesta să-l jucaţi pentru Denis, pentru băiatul meu luptător, care se zbate între viaţă şi moarte, el fiind un fan mare al echipei naţionale. Mi-aş dori din toată inima, poate va fi ultimul meci pe care-l va prinde, să câştigaţi pentru el. Vă mulţumesc mult!“, a spus Paşcovici, printre altele, în mesajul filmat. Între timp, băieţelul s-a stins din viaţă, dar dorinţa lui Cosmin a fost împlinită, România câştigând cu 2-1, dramatic, marcând golul victoriei în minutul 90+4!
 

„E greu să vezi cum un părinte îşi pierde copilul“

 
Înmormântarea va avea loc duminică, 14 octombrie, la Cimitirul Central din Constanţa. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus vineri, la Casa Albastră. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la Biserica „Sf. Treime“ din Constanţa (de lângă Casa de Cultură), în jurul orei 14.00, iar de acolo cortegiul mortuar se va deplasa la cimitir. „Paşco... De acolo de sus, Denis va fi îngerul vostru păzitor şi va avea grijă de voi, aşa cum voi aţi făcut posibilul şi imposibilul pentru el. Îmi cer scuze.... în asemenea situaţii, nu-mi pot găsi cuvintele... e greu să vezi cum un părinte îşi pierde copilul. Capul sus, Paşco.... pentru mine, ai fost un model pe care l-am iubit şi respectat! Odihneste-te în pace, Denis!“, a fost mesajul unui suporter constănţean.
 

„O veste tristă a cutremurat fotbalul românesc“

 
Cluburi de fotbal, jucători sau foşti jucători, prieteni sau simpli fani au trimis şi ei mesaje de condoleanţe. „S-a stins un înger de copil, iar pierderea este aproape imposibil de realizat. În aceste clipe grele prin care trece familia Pascovici, echipa şi clubul FC Farul Constanţa sunt alături de ei în aceste momente triste.
„Sincere condoleanţe!“ (SSC Farul), „Întreaga suflare a sportului constănţean este alături de familia Paşcovici, care trece prin clipe teribile în urma pierderii fiului Denis. Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi clubul Viitorul transmit condoleanţe familiei greu încercate. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei să-i dea putere să treacă peste această suferinţă!” (FC Viitorul), „O veste tristă a cutremurat fotbalul românesc. Denis Paşcovici, fiul fostului fotbalist dinamovist Cosmin Paşcovici, a pierdut lupta cu viaţa la doar 14 ani împliniţi luna trecută, după 17 intervenţii medicale. Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!“ (Dinamo), „Suport familiei Paşcovici, care şi-a pierdut fiul, Denis, care s-a născut un luptător şi, timp de 14 ani, zi de zi, a luptat pentru viata lui. Din păcate, el a încetat din viaţă şi noi toţi am pierdut un luptător. Dorim prin această campanie cât mai multă lume să fie alături de ei printr-un suport financiar. Contul personal Paşcovici Mihai Cosmin - RO36BRDE020SV25174700200 - este deschis la banca BRD. Vă mulţumim!“ (Cosmin Matei), au fost câteva dintre mesaje. Ieri, din partea SSC Farul au fost aduse la casa mortuară un tricou şi un fanion al FC Farul, care au fost puse în sicriu.
 

Mesaj şi de la William Amamoo

 
Condoleanţe a transmis şi echipa Arsenal Inel II: „Întreaga echipă deplânge trecerea în nefiinţă a lui Denis Paşcovici, fiul fostului internaţional şi fost component al echipei, Paşcovici Mihai Cosmin! Lupta pentru supravieţuire s-a oprit la 14 ani! Denis s-a luptat foarte mult timp cu bolile. Încă de la vârsta de 2 ani a suferit mai multe intervenţii pe creier pentru îndepărtarea unei tumori. A fost operat de 17 ori pe creier, din care nu mai avea decât 20 la sută. Odihnă veşnică, Denis! Condoleanţe familiei!“
 
„Sincere condoleanţe din partea fanilor FC Universitatea Craiova 1948 (Ştiinta), din Liga a 3-a! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a fost un alt mesaj. Fost portar la FC Farul, William Amamoo este şi el alături de familia greu încercată: „Sincere condoleanţe! Îmi pare rău să aud că Denis, fiul fostului meu coleg de la Farul Cosmin Paşcovici, a murit. Suntem alături de tine în aceste clipe grele. Odihneşte-te în pace, Denis!”.

 

„E atât de nedrept!“

 
Vestea trecerii în nefiinţă a lui Denis Mihai Paşcovici a îndurerat multă lume. „Drum lin, îngeraş! Nu ai greşit cu nimic, dar ai suferit enorm, însă tu ai fost puternic. E atât de nedrept! Dumnezeu să te ierte, copil frumos!“, „Of, Denis, ai plecat mult prea departe şi mult prea devreme, dar vei fi întotdeauna acolo sus, suflet bun şi curat!”, „Ce simt oare părinţii când îşi îngroapă copilul? Doamne, nici nu vreau să îmi imaginez!”, „Prea pur pentru lumea asta! Condoleanţe!”, „Dumnezeu să-l odihnească! Putere multă familiei Paşcovici, nişte adevăraţi eroi”, „Trist, păcat, dureros! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Denis!”, „Te îngrozeşti când auzi asemenea veşti, fie că-i cunoşti, fie că nu”, „Condoleanţe familiei şi să dea Dumnezeu să fiţi puternici ca până acum! E o mare pierdere şi un gol imens lăsat în sufletul vostru de părinţi. Drum lin, îngeraş frumos şi scump!“, au fost alte câteva mesaje.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
„Zbor lin, Denis!” Doliu în sportul constănțean. A murit fiul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici

Fiul lui Cosmin Pașcovici s-a stins din viață! Mesajul tulburător al fostului jucător adresat echipei naționale „Câștigați pentru Denis!”

Editorial Doi părinţi minunaţi, Adina-Ionela şi Cosmin Paşcovici

Spectacol umanitar în Mamaia pentru fiul fotbalistului Cosmin Pașcovici

Denis, adus acasă Proiect de hotărâre de CJC privind ajutorarea financiară a fiului fostului fotbalist Cosmin Paşcovici (galerie foto)

Fiul lui Cosmin Paşcovici e în stare vegetativă la Spitalul Judeţean Constanţa. Ionela Paşcovici - „Nu ştim ce va fi, Dumnezeu ştie mai bine!“ (galerie foto)
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța joacă vineri cu Dinamo. Cosmin Pașcovici și golul său din 2004, care le-a adus victoria „marinarilor“

20 Aug 2021 4803

Premieră în istoria FC Farul Se formează echipă de fotbal feminin. Emma Paşcovici şi Sara Ţuţuianu, primele legitimate

19 Mar 2021 5185

Fiica lui Cosmin Pașcovici e prima fată legitimată la FC Farul Constanța

07 Oct 2020 4464

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 4304

Fostul fotbalist Cosmin Pașcovici, antrenor în cadrul Academiei FC Farul

05 Feb 2020 3315

Fanii „câinilor“, alături de Cosmin Paşcovici Mesaj în memoria lui Denis Paşcovici, la meciul Dinamo - Dunărea Călăraşi

24 Oct 2018 2585

Constanţa. Ionela Adina Paşcovici, mesaj tulburător. Fiul ei, Denis, a murit la 14 ani! „Mami, tati şi Ema nu-l vor uita niciodată!”

17 Oct 2018 2777

Imagini de la eveniment S-a stins din viaţă la numai 14 ani! Denis, fiul fostului fotbalist Cosmin Paşcovici, înmormântat duminică la Constanţa (galerie foto)

14 Oct 2018 15263

Constanţa. Înmormântarea fiului fostului fotbalist Cosmin Paşcovici va avea loc duminică

12 Oct 2018 4092

Fiul lui Cosmin Pașcovici s-a stins din viață! Mesajul tulburător al fostului jucător adresat echipei naționale „Câștigați pentru Denis!”

11 Oct 2018 2878

„Zbor lin, Denis!” Doliu în sportul constănțean. A murit fiul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici

11 Oct 2018 4803

La mulţi ani! Aniversări, astăzi, în sportul constănţean. De la Ştefan Orza, la Cosmin Paşcovici!

12 Apr 2018 4338

Trofeul „Liga Old Boys Constanța“ se joacă în acest weekend în Sala Sporturilor

30 Mar 2018 3610

SSC Farul, a 20-a victorie în Liga a 4-a. Duel Ion Barbu - Cosmin Paşcovici Formaţia fanilor a jucat cu Avânt(ul) la Comana

13 Mar 2017 6323

UPDATE 1. Cosmin Paşcovici a dat startul meciului SSC Farul - CFR Constanţa (galerie foto)

03 Dec 2016 4766