Constanța. Proiect imobiliar, cu opt etaje și spații comerciale, desființat de instanța de contencios-administrativ

Blocul de apartamente, cu opt etaje și spații comerciale, nu va mai prinde contur în perioada următoare pe strada Dezrobirii din Constanța, după ce avocatul angajat de unul dintre vecinii investitorului a reușit să desființeze în recurs Planul Urbanistic Zonal, respective HCLM nr. 59/2016, privind regulamentul local de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal, PUZ - zona delimitată de strada Florilor, strada Fulgerului, strada Dezrobirii, strada Bucuriei, conform Avizului de oportunitate nr. 137319/16.10.2014.
Avocatul Ștefan Bitoleanu spune că procesul a durat doi ani. Ca o chestiune interesantă, care s-a verificat foarte simplu pe portalul instanţelor, Instituția Prefectului județului Constanța, căreia i s-a respins și ei actiunea la fond, pe motiv de tardivitate, nu a mai declarat recurs în acest caz.
Societatea SC Stejarul SRL reușise să obțină în 2016 de la Primăria Constanța, certificatul de urbanism. Potrivit documentului eliberat atunci , la această adresă urma să se realizeze proiectul „Construire imobil D+P+8E - Locuințe colective cu spații comerciale la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier“ într-o zona cu maxim de P+2 permis prin PUG.
Deocare PUZ-ul a fost atacat imediat, Stejarul SRL nu a mai reușit să obțină autorizație de construire pentru acest bloc.
 “O victorie importantă obținută în lupta împotriva haosului urbanistic. Lipsă de coeziune, aglomerare și interese imobiliare....prin asta s-a caracterizat în ultima perioadă piața construcțiilor din Constanța.
Nu suntem împotriva dezvoltării, dimpotrivă. Dar când se aprobă de catre Consiliul Local un proiect de bloc P+8 la o palmă distanță de o casă regim parter, într-un cartier de case, nu poți sta cu mîinile în sân. S-a făcut, în final, dreptate iar acest PUZ aberant a fost anulat în mod definitiv de către instanța de judecată, în recurs”, a afirmat avocatul reclamanţilor.

Stejarul SRL în datele Registrului Comerțului

 
Potrivit Registrului Comerțului, societatea Stejarul SRL din Constanța a fost înființată în 1992 și are sediul social pe strada Patriei nr. 30. Capitalul social al firmei este de 20.000 de lei, integral vărsat în 2.000 de părți sociale, și este deținut de Ștefan Stere, născut pe 27.06.1960. Administratorul societății Stejarul SRL este tot Ștefan Stere, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului. Conform codificării, activitatea principală a firmei este comerțul cu ridicata al blănurilor, al pieilor brute, al pieilor prelucrate și al lânii.
 
Sursă foto: Asociația Verde Urban

Citește și:

Se va mai construi un bloc de opt etaje! Unde va fi situat

Un bloc din Faleză Nord va fi supraetajat. Cine este investitorul (document)

 Autorizaţia de construire şi PUZ-ul unui imobil de pe strada Dezrobirii, atacate în instanţă de Prefectura Constanţa (galerie foto+document)
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Șocant în Constanța! O femeie agresată de un bărbat în cartierul Tomis Nord (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 787

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 396

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1391

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 534

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 452

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 510

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 3975

Imobiliare Constanța Grain Sistem Service SRL va ridica un bloc de opt etaje în zona La Butoaie din Mamaia

26 Mar 2024 779

Atenție, se oprește apa caldă și căldura pentru anumiți consumatori, în municipiul Constanța!

26 Mar 2024 722

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 616

SC Macchina Per Te SRL solicită de la Agenţia de Protecţie a Mediului, obţinerea autorizaţiei de mediu pentru obiectiv amplasat în jud. Constanța, Loc. Constanța

21 Mar 2024 312

Tulcea Doi bărbați în stare de ebrietate au distrus interfonul din scara unui bloc

18 Mar 2024 394

Bloc de 11 etaje, în sudul litoralului. Ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța?

17 Mar 2024 699

Primarul Chițac învins de familia Racu la Curtea de Apel Instanța l-a obligat să elibereze un certificat de urbanism pentru edificarea unui bloc în centrul Constanței!

17 Mar 2024 4854

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1531