#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații intitulată “Safety Kit pentru educație”


Echipa “Constanța-Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații și face un apel către întreaga comunitate să contribuie la protejarea elevilor din județul Constanța, în contextul pandemiei provocate de COVID-19.



Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații și face un apel către întreaga comunitate să contribuie la protejarea elevilor din județul Constanța, în contextul pandemiei provocate de COVID -19.
Campania de donații intitulată “Safety Kit pentru educație” este un demers prin care echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” își propune să vina în ajutorul elevilor din județul Constanța. Pe data de 2 iunie, elevii din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) vor reveni la școală pentru recapitularea materiei, înaintea examenelor. Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecție împotriva noului coronavirus este precar. Din acest motiv, ne dorim să minimalizăm riscul de expunere și, la revenirea la școală, pe băncile elevilor să existe un kit care să îi protejeze de o eventuală infecție cu COVID -19. Acest “safety kit “va conține măști, mănuși de protecție și un dezinfectant.

Facem un apel către toți partenerii noștri și către întreaga comunitate să se implice, indiferent de nivelul sau forma contribuției pentru a reuși să asiguram un minimum de protecție pentru elevii din anii terminali. Fară echipamentele necesare, tinerii se pot infecta foarte ușor iar un tânăr infectat își poate pune în pericol întreagă clasă. Cu toții am trecut prin examene și știm bine că este nevoie de confort psihologic pentru a le putea depăși cu rezultate pozitive. Ține de noi toți să îi ajutăm pe tinerii constănțeni să fie sănătoși și, în consecință, să le asigurăm accesul la educație “a precizat Ionut Barbu, managerul proiectului “Constanța- Capitala Tineretului din România.”

La nivelul județului nostru, există mii de elevi care vor susține examenele naționale în perioada următoare, iar aceștia trebuie să aibă la dispoziție toate resursele pentru a fi în siguranță atât ei, cât și familiile lor. Din păcate, autoritățile nu pot asigura materiale sanitare pentru aceștia. Rămâne de datoria noastră, ca societate civilă, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să se întoarcă la școală în condiții prielnice, fără a le fi pusă sănătatea în pericol.”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.
Inițiativa “Safety Kit pentru Educatie” este un efort colectiv al întregii comunități “Constanța-Capitala Tineretului din România 2020-2021” şi nu numai. Practic, Campania “Safety Kit pentru educație“ dorește să asigure accesul la educație în condiții de siguranță , pentru elevii din județul nostru.

Oricine este dispus să contribuie la inițiativa noastră o poate face donând orice sumă de bani în contul 𝗥𝗢𝟯𝟯𝗥𝗡𝗖𝗕𝟬𝟭𝟭𝟰𝟭𝟲𝟳𝟭𝟬𝟭𝟳𝟰𝟬𝟬𝟬𝟮 deschis la Banca Comerciala Romana, beneficiar: Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanţa. Orice contribuție poate face diferența!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exodul continuă. Constanța, orașul cu cei mai nefericiți tineri. „Domnule primar, ce faceți pentru noi?”

02 Jun 2022 2053

În Constanța se înregistrează cel mai redus nivel de fericire al tinerilor. Unde sunt cei mai fericiți tineri

02 May 2022 2996

DJST Constanţa desfăşoară prima ediție a proiectului „Reprezentativitate la nivel de tineret”

21 Oct 2021 2003

Primăria Constanța cumpără servicii de organizare pentru „Summitul Tinerilor, Ediția 2021”

15 Oct 2021 1725

„Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022” inaugurează prima galerie de artă colaborativă de la malul mării

01 May 2021 2524

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe diferite teme educative - #ComeToSEAusINFORMED

25 Feb 2021 1634

#ConstanțaEsteBine. Studenție-n pandemie Puternica influență a stagiilor de practică și a voluntariatului asupra viitorului loc de muncă

21 Dec 2020 2628

Este Ziua Tineretului. Constanța, orașul câștigător al titlului „Capitala Tineretului din România”, ediția 2020-2021

12 Aug 2020 1903

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” ajută 2000 de elevi din județul Constanța să se protejeze împotriva COVID-19 (galerie foto)

03 Jun 2020 3154

Epidemia de coronavirus a dat peste cap preluarea de către Constanța a titlului de Capitală a Tineretului din România. Ce se întâmplâ cu proiectul #ComeToSEAus?

04 May 2020 2557

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu

05 Mar 2020 5398

Aplicație SMART pentru planificarea călătoriilor cu autobuzul în Constanța

28 Jan 2020 2523

Constanțenii care au câștigat competiția Capitala Tineretului din România 2020-2021 promit zeci de proiecte și surprize (galerie foto)

31 Oct 2019 2053

Tinerii din Constanța care au câștigat competiția „Capitala Tineretului din România" „A fost o luptă strânsă și multă muncă în spate" (galerie foto)

30 Oct 2019 1915

Constanța, „Capitala Tineretului din România” TNL Constanța felicită echipa care a manageriat proiectul #CometoSEAus

29 Oct 2019 2398