#ConstantaEsteBine

#ConstanțaEsteBine – Festivalul „Jean Constantin”, la final Performanțele micului artist Bogdan Mihai Irimia, pe timp de pandemie


În urmă cu câteva zile, s-a încheiat cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de teatru și umor „Jean Constantin”, desfășurat anul acesta online, din dorința organizatorilor „de a depăși împreună cu umor anul 2020”.
La startul ediției, deși desfășurate online, s-au înscris foarte mulți școlari și preșcolari din țară și din diaspora.
Constănțeanul Bogdan Mihai Irimia, elev în clasa a VI-a D la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, a obținut premiul I la acest festival, după cum ne informează prof. Monica Enache, consilier de imagine al colegiului.

Loredana Adăscăliței, profesor de Arta Actorului al Colegiului Național de Arte, coordonator al elevului, declara că participarea s-a făcut prin intermediul unei filmări, elevul Bogdan Irimia fiind nevoit să-și însușească tehnici din Arta Actorului de Film.
„Am fost onorați să fim jurizați de nume importante din lumea teatrului: Marian Ghenea – actor la Teatrul Odeon, directorul Centrului Cultural “Ion Manu“ Otopeni; Claudia Motea  - actriță, director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România; Isac Cristina  - solistă a Teatrului de Revistă «Constantin Tănase»; Țolaș Florin  - conferențiar dr. la  Universitatea Babes-Boliay, Facultatea de teatru și film”, afirmă prof. Loredana Adăscăliței.
 
De altfel, despre performanțele din această vară ale elevului Bogdan Mihai Irimia am avut ocazia să scriem și în urmă cu câteva luni, când, la Concursul Național „Festivalul Primăverii”, organizat de Mihai Trăistariu și Mihaela Florea, la secţiunea Poezie, a reuşit să impresioneze din nou cu talentul său, obţinând Trofeul, iar la secţiunea Teatru, să primească Premiul I. Acesta a interpretat poezia „O, rămâi” de Mihai Eminescu şi monologul lui Rică Venturiano, din opera „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, sub îndrumarea profesoarei Doiniţa Pindic.
În anii trecuţi, Bogdan a participat la numeroase competiţii de teatru, având rezultate notabile, dintre care amintim premiul I la deja consacratul Festival Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii şi Tineri „Neghiniţă” din Bacău şi la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans „Grand Competition” din Iaşi.
 
Citește și:

#ConstanțaEsteBine Doi elevi ai Colegiului de Arte, admiși să participe la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concluzia primei săptămâni de școală în pandemie Șase luni de promisiuni deșarte și un nou stigmat, al infectatului cu Covid

19 Sep 2020 1577

Concursul ”Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” se va desfășura online

18 Sep 2020 563

Post vacant la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța

27 Aug 2020 849

#ConstanțaEsteBine Doi elevi ai Colegiului de Arte, admiși să participe la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

27 Aug 2020 1312

Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanța caută paznic

16 Jul 2020 993

Festivalul Primăverii aduce noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

03 Jun 2020 1634

Au fost alegeri la Asociația Elevilor din Constanța. Cine este noul președinte

23 Feb 2020 1831

Post vacant la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța

22 Feb 2020 2328

Colaborare ISJ Constanța cu Arhiepiscopia Tomisului Festival de colinde la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

15 Dec 2019 3626

Cum gestionăm focarele de infecţie apărute? ISJ Constanţa, informat de Direcţia de Sănătate Publică despre hepatita virală

05 Dec 2019 2335

#sărbătoreşteDobrogea141 Simbol al jertfei pentru neam, Flacăra „Spiritul Dobrogean“, prezentă, sâmbătă, la evenimentul organizat de ZIUA de Constanţa dedicat Zilei Dobrogei (video)

23 Nov 2019 1807

Festivitatea de premiere, găzduită de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Zece elevi din Constanţa, finaliştii concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor“ (galerie foto)

23 Nov 2019 2417

LIVE TEXT Flacăra Spiritul Dobrogean, simbol al jertfei. Festivitatea de premiere a concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor“, la Colegiul de Arte „Regina Maria“ (galerie foto)

22 Nov 2019 1998

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele “Parcul Regina Maria” (galerie foto)

07 Nov 2019 1756

Eveniment rutier grav în Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

01 Nov 2019 4640