#ConstanțaEsteBine – Ziua Internațională a Asistentului Medical Ei sunt eroii acestor zile și le mulțumim!


Ziua internațională a Asistentului Medical se celebrează pe 12 mai, în fiecare an, de ziua de naștere a lui Florence Nightingale (supranumită „Femeia cu lampa”), prilej de celebrare a profesioniștilor care au depășit bariera profesiei și au intrat în memoria umanității.
Ce-ar fi fost doctorii fără asistenți, v-ați gândit vreodată? Asistenții medicali își pun amprenta pe viețile oamenilor din jurul lor în fiecare zi, dar mai mult decât oricând în ultima perioadă, sunt în linia întâi în lupta cu acest perfid virus.





Anul trecut, pe vremea când COVID19 era doar un diagnostic rar, International Council of Nurses propunea ca temă pentru Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020 - „Nursing the World to Health”, axat pe adevărata valoare a asistenților medicali, pentru populația lumii. Tema a căpătat valențe superlative în ultimele două luni, fapt ce ne determină să o sărbătorim ca atare.
Asistentele medicale joacă un rol-cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabile de bunăstarea, siguranța si recuperarea pacienților. Au multe cunoștințe și abilități diferite, se perfecționează și lucrează în medii dificile și stresante.

În România, Societatea de Cruce Roșie avea să fie înființată în 1876, printre membrii fondatori numărându-se personalități ale epocii, precum Nicolae Kretzulescu, C. A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturdza, Gr. G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

30 de ani mai târziu, în anul 1906, lua ființă și „Societatea de Cruce Roșie a Doamnelor din România”. Cele două societăți aveau să funcționeze separat până în anul 1915, când Adunarea Generală a Societății de Cruce Roșie a aprobat fuziunea celor două organizații.

Emblematică pentru organizarea serviciului de Cruce Roșie va rămâne puternica personalitate a Reginei Maria a României, care și-a adus o contribuție directă, incontestabilă și neprețuită

 
Și pentru că ZIUA de Constanța și-a dorit să omagieze această dată într-un fel aparte anul acesta, vă oferim în continuare mesajele transmise sărbătoriților acestei zile prin intermediul cotidianului.


Ca în fiecare an, pe 12 mai sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical. O profesie care, anul acesta, nu o marcăm într-o singură zi. Și asta pentru că Organizația Mondială a Sănătății a dedicat întregul an 2020 Asistenților Medicali și Moașelor, tocmai pentru scoate în evidență rolul extrem de important al acestora, mai ales acum, în lupta împotriva Coronavirusului. Încă o dată, astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor asistenților medicali multă sănătate, putere și răbdare. Rolul lor în această pandemie este deosebit de important și doresc să le mulțumesc tuturor colegilor, asistenți din cadrul SCJU Constanța, pentru efortul pe care îl depun și lupta din prima linie pe care o duc de atâtea săptămâni împotriva Covid-19. Felicitări pentru seriozitatea și dedicarea cu care vă faceți meseria. La mulți ani!”, a spus Manager S.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.


La mulți ani, tuturor asistenților medicali! Rolul lor este vital, mai ales în această perioadă dificilă. Le doresc multă sănătate și putere, să fie uniți și să își facă meseria ca și până acum: cu pasiune, devotament și multă încredere!”, director medical S.L.Dr. Bogdan Obadă, Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

„De ziua noastră, urez tuturor asistenților medicali sănătate multă  și înțelepciune în tot ce au de făcut de acum înainte.  Este o perioadă deosebit de grea  pe care,  împreună,  o vom depăși. Sunt mândră de colegii mei, asistentii medicali din cadrul SCJU Constanta, si le mulțumesc tuturor pentru activitatea pe care o desfășoară cu devotament si curaj. La mulți ani!”, a punctat Director îngrijiri - Asistent Licențiat Cornelia Banu, Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Colegilor noștri, asistenții medicali, le doresc multă sănătate și să fie apreciați și respectați pentru munca pe care o depun”, a transmis Claudia Tatarici, din partea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.


Nu ar trebui să treacă nicio zi fără să le mulțumim și să le spunem că ne bazăm pe ei. Sunt oameni care se pun scut pentru noi toți, în special în această perioadă extrem de complicată. Din câte am putut să observ, au o tărie de caracter extraordinară și nu dau niciun pas înapoi, fapt pentru care, în ochii mei, sunt adevărați eroi!
La mulți ani, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali! Eforturile voastre sunt apreciate de noi toți și fiți siguri că aveți parte de susținerea noastră necondiționată! Cinste vouă și MULȚUMIM!”, a precizat prefectul județului Constanța, George Niculescu.


Constanța vă vede, vă respectă și vă mulțumește pentru toată dedicarea de care ați dat dovadă în aceste vremuri extrem de dificile. Sunteți eroii din linia întâi, cei care puneți viața pacienților mai presus de orice și pentru asta vă transmitem toate gândurile noastre bune de apreciere. Pentru zecile de ore petrecute în echipamente de protecție în care abia puteți respira, pentru curajul și forța nemărginită, pentru tot timpul departe de familiile dumneavoastră sunteți demni de toată stima! La mulți ani, dragi asistenți medicali! Vă mulțumim pentru că aveți grijă de sănătatea noastră!”, le transmite Primăria municipiului Constanța.


Citește și:

#ConstantaEsteBine Naşterea în contextul pandemiei de Covid19. Ce spun reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 2. 27 martie 2024. Am intrat în portalul eclipselor

27 Mar 2024 419

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 458

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 13. 23 martie 2024. Ne apropiem cu viteză de luna plină de pe 25 martie, o lună plină în Balanță, cu eclipsă de lună

23 Mar 2024 679

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 12. 22 martie 2024. Zi energetic intensă, cu soarele în Berbec

22 Mar 2024 403

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 9. Echinocțiul de primăvară

19 Mar 2024 412

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 507

#ConstanțaEsteBine 10 martie 2024. Luna nouă în Pești

10 Mar 2024 573

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 13. 8 martie 2024. La mulți ani de ziua femeilor tuturor sufletelor cu vibrația Creativității și Imaginației

08 Mar 2024 523

#ConstantaEsteBine Eliminările sunt multe și intensive

07 Mar 2024 412

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 9. Electromagnetismul pământului este intens

04 Mar 2024 778

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 7. 2 martie 2024. Fiecare om este o carte

02 Mar 2024 587

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energia - partea întâi - ziua 6. 1 martie 2024. Mărțișor cu bucurie pentru noi toți, de la mama Natură și ritmurile sale ciclice

01 Mar 2024 481

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 4. 28 februarie 2024. Avem astăzi o altă zi de lună în scădere și energie a eliminărilor și curățeniilor

28 Feb 2024 551

#ConstantaEsteBine 24.04.2024, Portal de energie

24 Feb 2024 702

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie - partea a doua - ziua 8. 17 februarie 2024. Luna continuă creșterea

17 Feb 2024 668