Deschidere editie

Constănţeanul supărat Dezinsecţia făcută de autorităţi, inutilă? Ce spune viceprimarul Dumitru Babu

Primăria Constanţa ne informează că, zilnic, acţiunile de dezinsecţie continuă în toate zonele municipiului. Cu toate acestea, micile insecte refuză să se „predea”, spre exasperarea locuitorilor din municipiul Constanţa.
Parcurile, în continuare, sunt pline de roiuri de ţânţari nervoşi, gată să înţepe pe oricine. Mulţi constănţeni să plâng de ineficienţa acţiunilor de dezinsecţie derulate de Primăria Constanţa.
Cu toate acestea, autorităţile susţin că acţiunile de dezinsecţie au drept scop menţinerea unui nivel scăzut al densităţii insectelor de disconfort, precum şi eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. L-am întrebat pe Dumitru Babu despre eficienţa substanţei cu care se realizează dezinsecţia.
Viceprimarul municipiului Constanţa Dumitru Babu susţine că „substanţa folosită este biodegradabilă, se numeşte K - Othrine Profi Ec 250 şi este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpuşe, gândaci şi furnici). Vom continua acţiunile până când insectele vor dispărea. Nu avem altă soluţie. Vreau să ştiţi că sunt oraşe în Europa în care nu se face dezinsecţie. Un exemplu este Milano. Şi eu la mine acasă am ţânţari, deşi am folosit substanţe care să-i îndepărteze. Eu cred că vorbim totuşi despre cazuri izolate, raportat la numărul de locuitori ai municipiului”,  a explicat Babu.
Primăria Constanţa recomandă cosirea la timp a vegetaţiei, folosirea cremelor, a sprayurilor cu substanţe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, staţii de pompare ape); aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spaţiile şi clădirile abandonate; aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Constanţa, precum şi din circumscripţiile sanitar-veterinare sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine şi viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Cine realizează operaţiunea de dezinsecţie în oraş?

Primăria Constanţa a atribuit, în luna mai a acestui an, un nou contract de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare societăţii Allchim Co SA. Aceştia au efectuat serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare pe domeniul public al municipiului Constanţa şi al staţiunii Mamaia încă din anul 2009. Prezentul contract are o durată de două luni şi o valoare de aproximativ 130.000 de lei fără TVA.
  

Despre Allchim Co SA   

Firma a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 18.000 de acţiuni. Societatea este controlată de Mihai Florin Sucata, născut pe 25.04.1946, în satul Breaza, Braşov, cu 95% din capitalul social, şi Maria Anghelescu Păun, născută pe 13.09.1974, în Braşov, cu 5% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de curăţenie, este Mihai Florin Sucata. Cenzorii societăţii sunt Marinela Ionescu, Gabriela Elena Diaconescu şi Georgeta Gabriela Păsoi. Obiectul principal de activitate al societăţii vizează activităţile de curăţenie.
 
 
Citeşte şi:

Primăria Constanţa a început operaţiunea de deratizare din oraş. Cine a câştigat contractul şi care este valoarea acestuia?! (document)


 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul de dezinsecţie şi deratizare a municipiului Constanţa pentru 2019, în aer. O firmă care a participat la licitaţie s-a adresat instanţei

13 Dec 2018 516

Primăria Constanţa, obligată de CNSC să reevalueze ofertele în cadrul procedurii de atribuire a contractului de dezinsecţie şi deratizare

29 Nov 2018 1368

Comunicat de presă Acţiune de dezinsecţie, demarată de Primăria Ovidiu pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul West Nile

08 Sep 2018 565

CN APM Constanţa caută o firmă care se va ocupa de dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea Porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

06 Sep 2018 492

ROMATSA achiziţionează servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie pentru aeroporturile din Constanţa şi Tulcea (document)

03 Sep 2018 550

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

27 Aug 2018 1918

Primăria Constanţa continuă acţiunea de dezinsecție (galerie foto)

23 Aug 2018 568

Acțiuni de dezinsecție în cartierele Viile Noi, Poarta 6, Abator și Gară

21 Aug 2018 433

Constanţa. Se reiau acţiunile de dezinsecţie. Când şi unde se va acţiona (galerie foto)

20 Aug 2018 1391

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 507

În timp ce constănţenii afirmă că au fost ciuruiţi de ţânţari Primăria informează că acţiunile de dezinsecţie acoperă toate cartierele municipiului

13 Aug 2018 636

Operațiune de dezinsecție în Constanţa. Când şi în ce zone se va acţiona (galerie foto)

08 Aug 2018 3414

Primăria Constanța organizează o nouă licitație pentru servicii de dezinsecție și deratizare

06 Aug 2018 952

Contract de peste 78.000 de lei. Penitenciarul Poarta Albă cumpără Servicii de dezinsecție și deratizare

01 Aug 2018 785

IJJ Constanța cumpără servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție

10 Jun 2018 734