Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)

  • Constănțenii care locuiesc sau muncesc în imobilele situate pe bulevardul Ferdinand din Constanța au primit înștiințări sau avertismente de la Direcția Poliția Locală
  • Motivul? Pe bulevardul Ferdinand nu se va mai putea parca
  • După cum reiese din descrierea proiectului de reabilitare, pe Ferdinand vor fi benzi unice destinate transportului în comun, benzi de biciclete, și o singură bandă care va veni de la Gară către oraș
  • De la Miga spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele, mașinile nu vor mai avea bandă

 
Cu ochii pe proiectele de mobilitate urbană care vizează marile bulevarde și care lasă orașul fără mii de locuri de parcare, constănțenii care locuiesc sau muncesc în imobilele situate pe bulevardul Ferdinand din Constanța au primit înștiințări sau avertismente de la Direcția Poliția Locală.

Motivul?

Pe bulevardul Ferdinand nu se va mai putea parca. Nici acum și cu atât mai mult după ce îl reabilitează, în același lot cu străzile Ștefan cel Mare și Cuza Vodă).


Oamenii sunt indignați, însă ca de obicei municipalitatea are explicații, vezi secțiunea „foto”.

După cum reiese din descrierea proiectului de reabilitare, pe Ferdinand vor fi benzi unice destinate transportului în comun, benzi de biciclete, și o singură bandă care va veni de la Gară către oraș. De la Miga spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele, mașinile nu vor mai avea bandă.

Iar ca să meargă către Gară, constănțenii vor ocoli fie pe Traian, fie prin oraș până se vor încadra în ruta permisă.



Mai mult și strada Cuza Vodă se va face cu sens unic invers față de cel existent acum, adică dintre  Liceul Mircea cel Bătrân către IG Duca.
Vă reamintim că de la 1 martie a.c., autoritățile locale au decis extinderea sensurilor unice existente pe străzile cuprinse între bulevardul Tomis și strada Răscoalei din 1907 până la intersecția cu bulevardul Mamaia, respectiv strada I.G. Duca.




Potrivit proiectului de resistematizare rutieră, pe strada I.G. Duca, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Avram Iancu, se va institui oprirea interzisă pe ambele sensuri de mers.

Ca măsură complementară, se va permite efectuarea virajului la stânga din strada I.G. Duca pe strada Tudor Vladimirescu, spre strada Ștefan Mihăileanu.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Schimbări importante în circulația rutieră din centrul municipiului Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 898

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3017

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1263

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3545

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2599

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10492

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4605

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2835

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2047

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5453

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1162

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1474

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1648

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2355

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5770