Constănțeanul supărat „În Peninsulă oamenii trăiesc parcă în Evul Mediu. Intră cine poate, nu mai iese nimeni de teamă că nu mai intră iar!”


  • Plâng oamenii pe facebook, fac grupuri, stabilesc întâlniri, fac cereri și solicitari dar domnul Primar Chițac rămâne indiferent
  • E chiar mândru că a început reabilitarea zonei Peninsulare, face fotografii ca să demonstreze că se lucrează intens
  • Au fost scoase 20 dale și urmează înlocuirea lor cu altele din alea “bune”!
  • La bisericile din zonă ajungi doar cu permis,solicitat cu 72 ore înainte. Acum și înmormântările se fac când vrea Primaria
  • Curierii îți aruncă pachetul din mers
  • Situațiile speciale, persoanele vârstnice sau cu handicap, mamele cu copii mici care efectiv nu pot merge pe jos să ajungă la un taxi, la toate aceste categorii nu s-a gândit nimeni


Se plâng oamenii pe facebook, fac grupuri, stabilesc întâlniri, fac cereri și solicitari dar domnul Primar Chițac rămâne indiferent.
E chiar mândru că a început reabilitarea zonei Peninsulare, face fotografii ca să demonstreze că se lucrează intens.

Au fost scoase 20 dale și urmează înlocuirea lor cu altele din alea “bune”!!!

La bisericile din zonă ajungi doar cu permis ,solicitat cu 72 ore înainte. Acum și înmormântările se fac după ceas, nu mai moare nimeni când îi vine timpul, moare când vrea Primaria. Și ai voie să stai doar 2 ore, dacă a expirat timpul, trebuie să părăsești zona.
Curierii nu au voie să staționeze sau să oprească pe drumurile publice(îți aruncă pachetul din mers) și opresc doar dacă le deschide cineva ușa la garaj ca să intre cu mașina.



Situațiile speciale, persoanele vârstnice sau cu handicap, mamele cu copii mici care efectiv nu pot merge pe jos să ajungă la un taxi.
La toate aceste categorii nu s-a gândit nimeni când au pus pe hârtie și apoi, când au votat Regulamentul privind interzicerea accesului auto în zonă.

”În orașul Constanța, în 2021, în zona centrală, oamenii trăiesc parcă în Evul Mediu sau chiar mai rău: Intră cine poate, nu mai iese nimeni de teamă că nu mai intră iar"! Așa își începe o constănțeancă supărată sesizarea adresată redacției ZIUA de Constanța.
Povestea începe undeva în 2014 -2015 când s-a inagurat cu surle și trâmbițe noul Centru Vechi, restaurat cu fonduri europene (restaurat = scoasă piatra cubică și asfaltul și puse dale din alea “bune”), o afacere de aproape 11 milioane de euro în total.
Conducerea primăriei Constanța de la acea vreme, le transmitea locatarilor că vor fi amendați dacă nu încep să își refacă fațadele clădirilor lăsate în paragină, dar nu-i anunța totuși nimeni atunci, nici pe rezidenti, nici pe operatorii economici din zona că de fapt traficul trebuia să fie pietonal și că dalele puse de fapt nu sunt chiar cele din proiect.




În 2019 , locuitorii din Peninsulă s-au trezit cu un Regulament aprobat printr-o HCL, care restricționa accesul auto, document anulat de magistrații de la Curtea de Apel Constanța.

„Surpriză, surpriză! Aflăm că de fapt toată zona era menită să fie pietonală și nu se pot realiza reparații de firma executantă prin garanția de buna execuție, căci nu au fost respectate condițiile inițiale ale proiectului.

Câștigăm în instanță și obtinem anularea HCL , probabil tot prin noroc,un concurs de întâmplări pentru că nu existase un studiu de impact, o ambulanță se învârtise vreo 40 de minute să ajungă la un rezident. Ne culcăm pe o ureche, credem că ei vor uita, sau poate vor asfalta și ne vor lăsa în pace și vine august 2021 când apare un alt HCL adoptat ca prin minune, în liniște, un HCL unde „abuzul" este de fapt noul „normal", își continuă sesizarea constănțeanca supărată.

Și de data aceasta este vorba tot despre fonduri europene și ce credeți, noaptea minții, apar iar pe firmament faimoasele dale pe care municipalitatea vrea să le înlocuiască cu alte dale la fel de “bune”.



Apare și studiul de impact dar oricum e degeaba, nu l-a citit nimeni,cel puțin nu din cei care au votat HCL-ul care reglementează noul Regulament. „Studiul face referire de cel puțin 5 ori la lipsa parcărilor dar, nu contează,trecem pe repede înainte peste.

Studiul recomandă discuții și consultații cu rezidenții și cu operatorii economici din zonă,  inainte de adoptarea unui HCL dar nici asta nu contează. Când este vorba de milioane de euro, obținute atât de ușor se pare că nu mai contează nimic pentru Primarul și Consilierii noștri", mai spune femeia.

Înainte ca Regulamentul să intre în vigoare, respectiv în data de 15.11.2021, mai mulți agenți economici din zonă s-au adresat instanței.

Cererea de anulare a fost respinsă.

Între timp s-a mai înregistrat un dosar în numele unor rezidenți și a unor parohii din Peninsulă. Termenul stabilit de instanță este 13 decembrie.

Până la aflarea verdictului, locuitorii din zona Peninsulară rămân cu neputința.

„Asta simți când nu poți ajunge acasă cu mașina personală și trebuie să parchezi la 2km distanță și te uiți pe geam și vezi vremea și știi că atunci când o să te dai jos din mașină, dacă ai “noroc” și azi e vânt în Piața Ovidiu și în loc de 10 grade se simt minus 5. Domnul Primar nu știe că el nu stă aici și el nici nu e smiorcăit, pentru că el are vilă în Eforie și a fost destept, are loc de parcare în curte, se dă jos chiar acolo unde ne plângem și noi că vrem să ne dăm jos de fapt", conchide constănțeanca supărată.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Regulamentul de acces în zona Peninsulară din Constanța a intrat în vigoare (GALERIE FOTO+VIDEO)

Saga Regulamentului de acces în Peninsula Constanței. Riveranii au făcut propuneri. Magistrații decid soarta documentului! PNL vrea modificarea acestuia în Consiliul Local Municipal

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 784

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 2987

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1251

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3533

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2586

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10482

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4564

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2818

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2034

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5447

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1147

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1451

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1636

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2348

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5748