Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

  • Gunoaie zac pe strada Griviței de luni de zile pentru că Poliția Locală Constanța nu știe cui aparține terenul respectiv
  • Pe stradă nu există nici măcar un coș de gunoi în schimb au fost create de Primăria Constanța locuri de parcare cu plată
  • În zonă nu există nici picior de polițist local în timp ce întreaga stradă, intens circulată se transformă în ghenă de gunoi
  • Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a admis că Direcția nu are personal suficient pentru a patrula în zonele aglomerate ale orașului
  • Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat pentru ZIUA de Constanța că va solicita conducerii Servicului Publice de Taxe și Impozite locale să urgenteze identificarea proprietarului
 
 UPDATE


Poliția Locală a identificat proprietarul deșeurilor și a furnizat imagini cu zona care a fost igienizată de acesta.

Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat pentru ZIUA de Constanța că se vor efectua verificări periodice, pentru a se asigura că se mentine curățenia.Gunoaiele au început să exaspereze locuitorii din zona centrală a Constanței.
 
Un constănțean care locuiește pe strada Griviței a sesizat cotidianul ZIUA de Constanța cu privire la un teren care a devenit un focar de infecție. Asta după ce, bărbatul, Titi G. a făcut o serie de sesizări și la Direcția Poliție Locală în care a atașat și fotografii elocvente pentru situația de pe strada din buricul orașului. Pe bună dreptate răspunsurile funcționărești și nu l-au satisfăcut pe constănțean, vezi secțiunea „documente".„ Vreau să primesc de la șeful de la Poliția locală un răspuns care să denote seriozitate. Mi-au răspuns că zona este curată conform controalelor efectuate de polițiști locali răspunzatori de zona centrala a orașului Constanța. În realitate gunoaiele sunt tot în stradă. Vreau să fim tratați cu respect, să nu mai fim mințiți. M-au sunat și mi-au cerut să nu mai fac alte sesizări pentru că ei încearcă să identifice proprietarul terenului.

Este inadmisibil să se comporte așa”, susține constănțeanul supărat.

Deșeurile zac acolo cel puțin din luna februarie (vezi galeria foto).


În plus, pe strada Griviței între strada Mihai Viteazu și strada Mihăileanu nu există nici măcar un coș de gunoi, însă pe ambele parti ale străzii au fost desenate parcări cu plată ale Primăriei Constanța.


Poliția Locală nu a identificat proprietarul deșeurilor.

Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat pentru ZIUA de Constanța că va solicita conducerii Servicului Publice de Taxe și Impozite locale să urgenteze identificarea proprietarului.

”Dacă aflăm cine este proprietarul îi vom solicita să curețe terenul și va fi amendat, dacă se va dovedi că este terenul municipalității vom lua măsurile care se impum”, a spus Toader.

Amenzile pentru persoane fizice pentru astfel de situații ajung până la 6.000 lei.Constănțeanul supărat mai reclamă faptul că nu toți pensionarii care locuiesc în zonă au internet și conturi pe rețelele de socializare, motiv pentru care nu au cum să afle comunicările Primăriei Constanța și ale Poliției Locale care se fac de ceva vreme numai prin intermediul Facebook.
„Politia locală caută  în continuare propietarul, dar între timp amendează bătrâne care nu posedă europubele și scot deșeurile în strada în saci de gunoi, pentru că nu au internet și cont pe Facebook ca să afle toate hotărârile Primăriei”, susține bărbatul.

El însuși se află într-un proces cu Direcția Poliția Locală, după ce anul trecut a fost amendat pentru că a scos în fața casei saci de gunoi. Bărbatul spune că a fost trezit din somn de polițiști și legitimat, apoi amendat. Și-a luat un avocat și s-a adresat instanțelor, iar după ce își va anula amenda, spune că le va deschide polițiștilor locali un proces pentru că în tot acest timp a devenit „bătaia loc de joc”.Bărbatul spune că în zonă nu există nici picior de polițist local în timp ce întreaga stradă, intens circulată se transformă în ghenă de gunoi.
Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat la rândul său că bărbatul a început să trimită reclamații după ce a fost amendat și că instanța de judecată va decide cine a greșit.

Toader a admis că Direcția Poliție Locală nu are personal suficient pentru a patrula în zonele aglomerate ale orașului, dar a dat asigurări că va identifica proprietarul gunoiului de pe strada Griviței și va aplica legea indiferent că este vorba despre o persoană fizică/juridică sau despre domeniul public al Primăriei Constanța.PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Varianta molozului. Imagini deplorabile de pe DN3C Constanța-Ovidiu (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 762

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3019

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1864

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1320

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2721

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1957

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3409

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1166

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1430

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1348

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1544

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1449

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1039

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2834

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1763