Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

  • Gunoaie zac pe strada Griviței de luni de zile pentru că Poliția Locală Constanța nu știe cui aparține terenul respectiv
  • Pe stradă nu există nici măcar un coș de gunoi în schimb au fost create de Primăria Constanța locuri de parcare cu plată
  • În zonă nu există nici picior de polițist local în timp ce întreaga stradă, intens circulată se transformă în ghenă de gunoi
  • Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a admis că Direcția nu are personal suficient pentru a patrula în zonele aglomerate ale orașului
  • Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat pentru ZIUA de Constanța că va solicita conducerii Servicului Publice de Taxe și Impozite locale să urgenteze identificarea proprietarului
 
 UPDATE


Poliția Locală a identificat proprietarul deșeurilor și a furnizat imagini cu zona care a fost igienizată de acesta.

Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat pentru ZIUA de Constanța că se vor efectua verificări periodice, pentru a se asigura că se mentine curățenia.



Gunoaiele au început să exaspereze locuitorii din zona centrală a Constanței.
 
Un constănțean care locuiește pe strada Griviței a sesizat cotidianul ZIUA de Constanța cu privire la un teren care a devenit un focar de infecție. Asta după ce, bărbatul, Titi G. a făcut o serie de sesizări și la Direcția Poliție Locală în care a atașat și fotografii elocvente pentru situația de pe strada din buricul orașului. Pe bună dreptate răspunsurile funcționărești și nu l-au satisfăcut pe constănțean, vezi secțiunea „documente".



„ Vreau să primesc de la șeful de la Poliția locală un răspuns care să denote seriozitate. Mi-au răspuns că zona este curată conform controalelor efectuate de polițiști locali răspunzatori de zona centrala a orașului Constanța. În realitate gunoaiele sunt tot în stradă. Vreau să fim tratați cu respect, să nu mai fim mințiți. M-au sunat și mi-au cerut să nu mai fac alte sesizări pentru că ei încearcă să identifice proprietarul terenului.

Este inadmisibil să se comporte așa”, susține constănțeanul supărat.

Deșeurile zac acolo cel puțin din luna februarie (vezi galeria foto).


În plus, pe strada Griviței între strada Mihai Viteazu și strada Mihăileanu nu există nici măcar un coș de gunoi, însă pe ambele parti ale străzii au fost desenate parcări cu plată ale Primăriei Constanța.


Poliția Locală nu a identificat proprietarul deșeurilor.

Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat pentru ZIUA de Constanța că va solicita conducerii Servicului Publice de Taxe și Impozite locale să urgenteze identificarea proprietarului.

”Dacă aflăm cine este proprietarul îi vom solicita să curețe terenul și va fi amendat, dacă se va dovedi că este terenul municipalității vom lua măsurile care se impum”, a spus Toader.

Amenzile pentru persoane fizice pentru astfel de situații ajung până la 6.000 lei.



Constănțeanul supărat mai reclamă faptul că nu toți pensionarii care locuiesc în zonă au internet și conturi pe rețelele de socializare, motiv pentru care nu au cum să afle comunicările Primăriei Constanța și ale Poliției Locale care se fac de ceva vreme numai prin intermediul Facebook.
„Politia locală caută  în continuare propietarul, dar între timp amendează bătrâne care nu posedă europubele și scot deșeurile în strada în saci de gunoi, pentru că nu au internet și cont pe Facebook ca să afle toate hotărârile Primăriei”, susține bărbatul.

El însuși se află într-un proces cu Direcția Poliția Locală, după ce anul trecut a fost amendat pentru că a scos în fața casei saci de gunoi. Bărbatul spune că a fost trezit din somn de polițiști și legitimat, apoi amendat. Și-a luat un avocat și s-a adresat instanțelor, iar după ce își va anula amenda, spune că le va deschide polițiștilor locali un proces pentru că în tot acest timp a devenit „bătaia loc de joc”.



Bărbatul spune că în zonă nu există nici picior de polițist local în timp ce întreaga stradă, intens circulată se transformă în ghenă de gunoi.
Șerban Toader, director general adjunct la Direcția Generală Poliția Locală a precizat la rândul său că bărbatul a început să trimită reclamații după ce a fost amendat și că instanța de judecată va decide cine a greșit.

Toader a admis că Direcția Poliție Locală nu are personal suficient pentru a patrula în zonele aglomerate ale orașului, dar a dat asigurări că va identifica proprietarul gunoiului de pe strada Griviței și va aplica legea indiferent că este vorba despre o persoană fizică/juridică sau despre domeniul public al Primăriei Constanța.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Varianta molozului. Imagini deplorabile de pe DN3C Constanța-Ovidiu (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 772

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 2985

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1250

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3533

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2585

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10478

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4561

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2816

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2032

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5445

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1146

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1450

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1635

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2347

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5745