Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

  • Un grup de locuitori din Zona Peninsulară s-au adresat printr-o petiție la Instituția Prefectului județului Constanța, cu privire la Regulamentul de acces în acest cartier al municipiului
  • Din răspunsul formulat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constănțenii au aflat că Instituția Prefectului a anunțat Consiliul Local Constanța încă din data de 25.02.2022 că au fost identificate mai multe neconformități cu privire la HCL 294/2021 care instituie Regulamentul
  • În același timp, Instituția Prefectului a comunicat faptul că instituția se află încă în termenul pentru exercitarea tutelei administrative
 
 

 
Un grup de locuitori din Zona Peninsulară s-au adresat printr-o petiție la Instituția Prefectului județului Constanța, cu privire la Regulamentul de acces în acest cartier al municipiului.
 
Din răspunsul formulat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constănțenii au aflat că Instituția Prefectului a anunțat Consiliul Local Constanța încă din data de 25.02.2022 că au fost identificate mai multe neconformități cu privire la HCL 294/2021 care instituie Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară.
 
În același timp, Instituția Prefectului a comunicat faptul că instituția se află încă în termenul pentru exercitarea tutelei administrative (adică pentru verificarea legalității actelor administrative emise de Consiliul Local).
 
 
Ulterior, locuitorii din Peninsulă au trimis solicitări atât la secretarul Consiliului Local, cât și la Prefectură pentru a afla exact care sunt neconformitățile semnalate prin adresa 4423/25.02.2022.
 
„Deci, Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să revoce în tot sau în parte HCL 294/2021. Întrebarea este, cât timp așteaptă? Altă întrebare ar fi, ce face Consiliul local?”, spune o altă constănțeancă supărată.

La rândul său, o parte dintre consilierii locali susțin că nu sunt în temă cu adresa pe care Prefectura ar fi trimis-o Consiliului Local Municipal, aceștia nefiind informați în legătură cu solicitarea reprezentantului Guvernului în teritoriu.
Vă reamintim că încă din septembrie 2021, prefectul Silviu Coșa a afirmat la ZIUA Live că echipa de la Prefectură se va apleca și asupra Regulamentului privind accesul auto în Piața Ovidiu din Constanța.
 
Petiția locuitorilor din Peninsula a fost trimisă și la Guvernul României, însă deocamdată nu au primit un răspuns.
 
Amintim, prima hotărâre în cauză, prin care Tribunalul Constanța a decis ridicarea imediată a barierelor de acces în Zona Peninsulară, a fost luată la data de 15 decembrie 2021.
 
Astfel, barierele au fost ridicate la exact o lună de la instalarea lor din 15 noiembrie 2021, odată cu intrarea în vigoare a noului Regulament de acces în Zona Peninsulară a Constanței.
 
Hotărârea a fost atacată în recurs, de către avocații Consiliului Local Constanța, astfel că, acum, Curtea de Apel Constanța va avea cuvântul final în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
ZIUA LIVE. Prefectura Constanța ar putea solicita modificarea unor prevederi din Regulamentele parcărilor și cel privind accesul auto în Piața Ovidiu

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 670

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3003

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1854

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1309

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2707

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1943

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3376

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1158

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1420

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1340

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1537

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1035

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 2025

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2829

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1758