Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

  • Un grup de locuitori din Zona Peninsulară s-au adresat printr-o petiție la Instituția Prefectului județului Constanța, cu privire la Regulamentul de acces în acest cartier al municipiului
  • Din răspunsul formulat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constănțenii au aflat că Instituția Prefectului a anunțat Consiliul Local Constanța încă din data de 25.02.2022 că au fost identificate mai multe neconformități cu privire la HCL 294/2021 care instituie Regulamentul
  • În același timp, Instituția Prefectului a comunicat faptul că instituția se află încă în termenul pentru exercitarea tutelei administrative
 
 

 
Un grup de locuitori din Zona Peninsulară s-au adresat printr-o petiție la Instituția Prefectului județului Constanța, cu privire la Regulamentul de acces în acest cartier al municipiului.
 
Din răspunsul formulat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, constănțenii au aflat că Instituția Prefectului a anunțat Consiliul Local Constanța încă din data de 25.02.2022 că au fost identificate mai multe neconformități cu privire la HCL 294/2021 care instituie Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară.
 
În același timp, Instituția Prefectului a comunicat faptul că instituția se află încă în termenul pentru exercitarea tutelei administrative (adică pentru verificarea legalității actelor administrative emise de Consiliul Local).
 
 
Ulterior, locuitorii din Peninsulă au trimis solicitări atât la secretarul Consiliului Local, cât și la Prefectură pentru a afla exact care sunt neconformitățile semnalate prin adresa 4423/25.02.2022.
 
„Deci, Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să revoce în tot sau în parte HCL 294/2021. Întrebarea este, cât timp așteaptă? Altă întrebare ar fi, ce face Consiliul local?”, spune o altă constănțeancă supărată.

La rândul său, o parte dintre consilierii locali susțin că nu sunt în temă cu adresa pe care Prefectura ar fi trimis-o Consiliului Local Municipal, aceștia nefiind informați în legătură cu solicitarea reprezentantului Guvernului în teritoriu.




Vă reamintim că încă din septembrie 2021, prefectul Silviu Coșa a afirmat la ZIUA Live că echipa de la Prefectură se va apleca și asupra Regulamentului privind accesul auto în Piața Ovidiu din Constanța.
 
Petiția locuitorilor din Peninsula a fost trimisă și la Guvernul României, însă deocamdată nu au primit un răspuns.
 
Amintim, prima hotărâre în cauză, prin care Tribunalul Constanța a decis ridicarea imediată a barierelor de acces în Zona Peninsulară, a fost luată la data de 15 decembrie 2021.
 
Astfel, barierele au fost ridicate la exact o lună de la instalarea lor din 15 noiembrie 2021, odată cu intrarea în vigoare a noului Regulament de acces în Zona Peninsulară a Constanței.
 
Hotărârea a fost atacată în recurs, de către avocații Consiliului Local Constanța, astfel că, acum, Curtea de Apel Constanța va avea cuvântul final în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
ZIUA LIVE. Prefectura Constanța ar putea solicita modificarea unor prevederi din Regulamentele parcărilor și cel privind accesul auto în Piața Ovidiu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1205

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3468

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10397

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4479

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2746

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1986

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5393

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1097

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1393

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1583

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2307

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5684

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4424

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1563