Constănțeanul supărat. Regulamentul privind accesul auto trebuie modificat. E nevoie de un pas spre ieșirea din ruină și haos a Peninsulei

⦁ Locuitorii din zona istorică se întâlnesc mâine în Piața Ovidiu să discute pe tema regulamentului de acces în peninsulă, care întră în vigoare din 15 noiembrie
⦁ La întâlnire au fost invitați să participe și consilierii locali din toate partidele, dar și reprezentanți ai primăriei Constanța, potrivit organizatorilor evenimentului
⦁ Scopul întâlnirii este de a găsi soluții la această situație în care regulamentul va fi aplicat pe 15 noiembrie și de a relansa dezbaterea publică
⦁ Autoritățile refuză să participe la întâlnire
⦁ City-managerul, Felicia Ovanesian le transmite locuitorilor din Peninsulă că în opinia sa, „procentul celor nemulțumiți reprezintă nici 1% din cei implicați în reorganizarea accesului în zonă, iar o lege, orice formă ar îmbrăca aceasta nu poate mulțumi pe toată lumea"
⦁ Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, atacat în instanță


Locuitorii din zona istorică se întâlnesc mâine în Piața Ovidiu să discute pe tema regulamentului de acces în peninsulă, care întră în vigoare din 15 noiembrie.

La întâlnire au fost invitați să participe și consilierii locali din toate partidele, dar și reprezentanți ai primăriei Constanța, potrivit organizatorilor evenimentului.

„Actualul regulament a fost adoptat fără să fie luate în considerare opiniile și sugestiile locuitorilor sau ale celor care au activități în peninsulă, ceea ce a condus la un regulament incomplet care, aplicat, va crea probleme fără alternative sau cu costuri prea mari, mai ales asupra locuitorilor", susțin peninsularii.

Scopul întâlnirii este de a găsi soluții la această situație în care regulamentul va fi aplicat pe 15 noiembrie și de a relansa dezbaterea publică cu sprijinul consilierilor locali și a primăriei pentru un regulament mai echitabil care să nu fie mereu blocat în instanță și care să fie rezultatul unei colaborări între toate părțile implicate și să producă rezultatul dorit de toți - să fie un pas spre ieșirea din ruină și haos a Peninsulei.



Autoritățile refuză să participe la întâlnire


Administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian a transmis organizatorilor întâlnirii că orice regulamentul adoptat este, fără îndoială perfectibil, însă este nevoie de cel puțin 6 luni pentru „a ne da seama de neajunsurile unui astfel de documente. Este dificil de anticipat asupra efectelor înainte de punerea în aplicare a Regulamentului".

Mai mult, city-managerul le transmite locuitorilor din Peninsulă că în opinia sa, „procentul celor nemulțumiți reprezintă nici 1% din cei implicați în reorganizarea accesului în zonă, iar o lege, orice formă ar îmbrăca aceasta nu poate mulțumi pe toată lumea".

Dacă executivul nu se sinchisește să dea curs discuțiilor, se pare că la întâlnirea peninsularilor vor participa doi consilieri locali municipali.

Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, atacat în instanță!

Procesul se va judeca în regim de urgență și primul termen se va desfășura la data de 12   noiembrie 2021, de la ora 12.00.
Dosarul a fost înregistrat sub numărul  7946/118/2021 și vizează suspendarea  Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 294 din 31.08.2021.

Reclamanți în dosarul de la instanță sunt companiile Gambino & Lyra SRL, Viperoom Express și, respectiv, Viperoom Pub SRL, reprezentate în instanță de avocatul Mirela Doicescu.

Au cerut suspendarea regulamentului sunt localurile Manara, Le Premier și Green Pub, ce își desfășoară activitatea în zona peninsulară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se cere suspendarea Noului Regulament de acces în Peninsula Constanța! Cine și când judecă dosarul
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 896

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3012

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1259

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3545

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2599

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10492

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4601

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2831

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2047

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5453

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1161

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1469

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1648

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2355

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5770