Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

  • După 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase înseamnă doar 10 paturi de spitalizare de zi și alte 25 pentru toți bolnavii HIV din regiune
  • După ce în urmă cu câteva zile, o turistă din Germania nu s-a putut vaccina antirabic, deoarece în weekend secția de spitalizare de zi a SCBI nu funcționează, au apărut alte cazuri grave reclamate de pacienți
  • De la începutul săptămânii s-au înregistrat cazuri de febra butonoasă și scarlatină pe care medicii se chinuie să le trateze în programul pe care îl au la dispoziție în timpul zilei
  • Acest lucru nu este posibil însă când patologia recomandă internare continuă
  • Purtătorul de cuvânt al DSP a precizat că „pacienții care pot fi tratați pe secția de zi ramân la SCBI iar cei care necesită spitalizare continuă vor fi tranferați la spitalele din județele limitrofe Tulcea și Călărași pentru a fi tratați"

 
După 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase înseamnă doar 10 paturi de spitalizare de zi și alte 25 pentru toți bolnavii HIV din regiune.

După ce în urmă cu câteva zile, o turistă din Germania nu s-a putut vaccina antirabic, deoarece în weekend secția de spitalizare de zi a SCBI nu funcționează, au apărut alte cazuri grave reclamate de pacienți.

De la începutul săptămânii s-au înregistrat cazuri de febra butonoasă și scarlatină pe care medicii se chinuie să le trateze în programul pe care îl au la dispoziție în timpul zilei.

Acest lucru nu este posibil însă când patologia recomandă internare continuă.

Este cazul unui bărbat diagnisticat cu hepatita acuta virală care nu poate fi gestionată prin Secția de zi care nu funcționează în weekend și  care nu are laborator după ora prânzului.


Spitalul din Tulcea

Pentru că boală infecto-contagioasă, necesită izolare pacientul a fost trimis la Spitalul din  Tulcea, potrivit Direcției de Sănătăte Publică Constanța.


Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor spune că este o situație temporară și că în maxim două săptămâni la SCBI va funcționa spitalizarea continuă.

Purtătorul de cuvânt al DSP ne-a precizat că „pacienții care pot fi tratați pe secția de zi ramân la SCBI iar cei care necesită spitalizare continuă vor fi tranferați la spitalele din județele limitrofe Tulcea și Călărași pentru a fi tratați".
 
Citește și:

O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1205

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3468

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10395

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4477

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2746

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1986

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5393

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1097

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1393

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1583

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2307

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5684

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4423

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1562