Deschidere editie

Controversatul proiect imobiliar al celor de la Cambela Prod, de pe bulevardul Lăpuşneanu, suspendat de instanţele constănţene

Sunt deja mai bine de trei ani de când locatarii blocului S6 de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa protestează împotriva unui proiect imobiliar al societăţii Cambela Prod. La protest au participat chiar şi consilieri şi parlamentari constănţeni din opoziţie sau independenţi, dar şi reprezentanţi ai unor asociaţii care luptă pentru spaţiul verde şi implicit împotriva betoanelor care au împânzit oraşul. 

La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii de la Tribunalul Constanţa, secţia de contencios administrativ, au suspendat autorizaţia de construire nr. 986 din data de 17.07.2017, emisă de Primăria Constanţa, care presupune: „Construire imobil D+P+4e locuinţe colective“, pentru investiţia realizată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, chiar lângă CCINA Constanţa.

Terenul cu număr cadastral 225171, în suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183 B. Vecinătăţile sale sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate privată, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Terenul are forma de poligon neregulat, având o suprafaţă de 534 mp, fiind proprietatea privată a societăţii Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr 1589/18.10.2013.

Funcţiunile imobilului sunt astfel repartizate: la demisol - 20 de locuri parcare (18 locuri de parcare în nouă sisteme de parcare multiparking KLAUS, cu două locuri pe sistem şi două locuri la cota -3,65). Conform certificatului de urbanism nr. 2349/16.07.2015 şi HCJC nr 152/22.05.2013, pe terenul rămas liber de construcţii din jurul imobilului D+P+4etaje se vor amenaja spaţii verzi şi plantate, în limita de proprietate. Suprafaţa totală de spaţii verzi va fi de 180,38 mp, ceea ce reprezintă 33,77% din suprafaţa terenului.
Amplasamentul este mărginit la est de bulevardul Al. Lăpuşneanu,  ce face legătura între zona studiată şi zona administrativa şi comercială a municipiului Constanţa.

„Verde Urban“ speră ca groapa să fie astupată

 
Asociaţia „Verde Urban” a anunţat pe pagina lor de Facebook că încă o instanţă de judecată a considerat că se impune suspendarea autorizaţiei de construire a investitorului Cambela Prod de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. „Deocamdată, am rămas cu o mare groapă. Sperăm să fie astupată, într-un final”, au notat aceştia.
 
„Verde Urban“ a atras atenţia şi în trecut asupra nepăsării autorităţilor competente în legătură cu acest proiect imobiliar controversat. „Disciplina în construcţii şi Inspectoratul de Stat în Construcţii sunt instituţii care asistă în mod pasiv la abuzuri incalificabile. Tupeul societăţii Cambela Prod se manifestă din ce în ce mai mult, în condiţiile în care autorităţile locale competente în domeniul construcţiilor nu acţionează pentru a determina această societate să respecte legea”, spuneau cei de la Asociaţia „Verde Urban“, în urmă cu o lună.
 
Reprezentanţii ONG-ului afirmă că investitorul nu a respectat obligaţia de a anunţa ocuparea domeniului public, în condiţiile în care nu au prezentat niciodată public documente legate de organizarea de şantier, după ce au tăiat pinii dobrogeni plantaţi de locatari şi au pus la pământ un stejar matur (care ajunge în acest stadiu în 80 de ani).
Demersul în instanţă pentru anularea autorizaţiei de construire a fost realizat de Asociaţia „Constanţa Altfel“.
 

Cambela Prod SRL, în datele Registrului Comerţului   


Înfiinţată în anul 2000, Cambela Prod SRL are sediul social în comuna Stejaru, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.700.400 de lei, integral vărsat, este compus din 57.004 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Tănase Bela este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de fabricarea betonului.
 
Citeşte şi:
 
Cambela Prod construieşte nestingherită pe bulevardul Lăpuşneanu „Verde Urban“ acuză Disciplina în Construcţii şi ISC că asistă în mod pasiv la abuzuri

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

Șantierul de pe bulevardul A. Lăpuşneanu din Constanţa este ilegal? Ce scrie în documentul oficial (document)
 
Editorial Locatarii blocului S6, Tomis Nord, Constanţa, România, din nou în stradă, împotriva unui proiect imobiliar care le-a furat liniştea!

 Cambela Prod aşteaptă răspuns de la APM Constanţa privind investiţia imobiliară de pe bulevardul Lăpuşneanu (document)

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)
 
Constanţa. Protest al locatarilor unui bloc din cartierul Tomis Nord. Oamenii sunt deranjaţi de un proiect imobiliar (galerie foto)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Cetatean

21 May, 2019 06:30

Super , putin cam tarziu l au oprit pentru ca nu este singurul spatiu verde pe care a construit cambela asta de unde dracu a avut asta terenuri in constanta si cine dracu i a dat autorizatii de constructie pe terenurile alea oare asta care l au adus acum din madagascar? Sigur are legatura hai sa vedem ce o sa iasa si cu asta.

Articole asemanatoare

Soluţie finală în cazul procurorului constănţean Vasile Balaican. Iată ce au decis magistraţii!

22 Jun 2019 920

Tânărul care a furat un sac cu bani dintr-o librărie din Constanţa, prezentat, azi, instanței de judecată (galerie foto)

13 Jun 2019 603

Ce decizie a luat Instanța Supremă în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare

11 Jun 2019 769

Decizie definitivă! Nu se mai construiește Parcul de Miniaturi din Tăbăcărie

10 Jun 2019 1085

Decizie a Tribunalului Constanța. A fost anulat regulamentul parcărilor publice din municipiul Constanța

04 Jun 2019 3936

O constănţeancă s-a răzgândit. Vrea să se împace cu soţul ei, dar are ordin de protecţie împotriva lui. Ce a spus instanţa

04 Jun 2019 615

UPDATE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

27 May 2019 3388

Doi bărbaţi şi-au împărţit pumni în plină stradă. Au ajuns în faţa instanţei. Ce a decis Curtea de Apel Constanţa

25 May 2019 534

Un tulcean a furat rame de ochelari în Portugalia şi doreşte să execute pedeapsa în România

25 May 2019 765

Decizie definitivă în cazul fraților Gărdean, judecați pentru că ar fi mituit-o pe Elena Udrea. Ce a dispus instanța

22 May 2019 317

Se află în proces de divorţ Poziţia Arhiepiscopiei Tomisului în cazul preotului cercetat de IPJ Constanţa

22 May 2019 1371

Un constănţean şi-a lovit partenera cu o ţeavă de metal. A fost emis ordin de protecţie

21 May 2019 450

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 563

Magistrații se vor pronunța în dosarul dintre Rino Guard SRL și CN APM Constanța. La mijloc - o achiziție publică

15 May 2019 488

Se rejudecă procesul fostului arhitect-şef Sorin Munteanu vrea să desfiinţeze organigrama prin care Făgădău şi-a reorganizat aparatul din Primărie (documente)

15 May 2019 1829